O ta'avale ta'aloga sili ona mata'utia: Volvo 850 T-5R

Anonim

Fa'amalie, vateatea, saogalemu ma "fa'atafafafafa", Volvo vans mai le 1990s e mamao mai lo tatou manatu o se fa'ata'ita'iga ta'aloga. Ae ui i lea, e pei o mea uma i le olaga, e iai tuusaunoaga ma le Volvo 850 T-5R o le faamaoniga o lena mea.

Fausiaina ma sina fesoasoani mai Porsche, o le 850 T-5R na foliga mai (ma e foliga mai) e tetee atu i tulaga taua uma na puipuia e le Scandinavian brand. Nai lo le taulaʻi atu i feʻau a le aiga, o lenei “veni tuuga” sa sili ona taulaʻi atu i taʻaloga “mataʻutia” i le itu tauagavale o alatele.

Ma pe a tatou taʻua o le "taʻavale taʻavale" e le o se faʻaopoopoga. E le pei o tatou tagata filifilia uma i la tatou fa'apitoa "O ta'avale ta'aloga sili ona mata'utia", le Volvo 850 T-5R o loʻo i ai le gafa tauvaga tutusa.

Volvo 850 T-5R

Mai feau a le aiga e oo atu i faaataataga

O le tumau faamaoni i faʻataʻitaʻiga sili ona manuia i tulaga, i le 1994 Volvo na galulue faʻatasi ma Tom Walkinshaw Racing (TWR) ma faʻatasi ai na latou fausia le 850 Estate Super Touring Car e tuuga i le British Touring Car Championship (BTCC).

O taunuuga na foliga mai e leai se mea faʻapitoa (o le 'au na maua le 8th tulaga i le au gaosi oloa), ma i le 1995 na suia ai le 850 sedan, ae o le mea moni o le ata o lena "piliki lele" i gaioiga gaioiga e tatau ona i ai. na togitogia i luga o le mata o le au inisinia Suetena (na mautinoa lava i luga o retinas a tagata fiafia).

O lea la, i le 1995, na latou faia ai se isi filifiliga malosi: e faia se taʻaloga (ma faʻatapulaʻaina) lomiga o le Volvo 850. O le kick-off lea mo le fanau mai o le Volvo 850 T-5R.

Volvo 850 BTCC
E oo lava i luma o le initaneti, o ata o le 850 Super Estate i luga o uili e lua o loʻo galue i le BTCC na alu ... viral.

Suetena ma genes Siamani

Muamua na taʻua o le 850 Plus 5, o le Volvo 850 T-5R na avea ma ona amataga o le 850 T5 o loʻo iai ma sa i ai le "magic" o Porsche i le taimi o lona atinaʻe, o se tasi o (tele) galuega faatino na faʻalagolago i le poto. fa'afefea le fa'ailoga Siamani.

Na taulaʻi atu e Porsche lona mafaufau i luga o mea uma i luga o le felauaiga ma le afi. O le mea mulimuli, o le afi afi B5234T5, na iloga mai i isi e ala i lona lima i-line cylinders ma sa i ai le malosi o le 2.3 lita. Ina ua maeʻa le faʻalavelave a Porsche, lea na faʻaaogaina se ECU fou mai Bosch, na amata ona faʻamauina le 240 hp ma le 330 Nm nai lo le 225 hp ma le 300 Nm o le "masani" T5.

O se fia iloa, o totonu sa iai fo'i fa'amatalaga e fa'atatau i lenei faigapa'aga. O nofoa i luga o le 850 T5-R sa i ai se faʻauma e faʻataʻitaʻiina le Porsche 911 o le taimi: itu e ufiufi i le graphite grey Amaretta (e tutusa ma Alcantara) ma paʻu e ufiufi le ogatotonu o le nofoa.

Volvo 850 T-5R
O le faʻaaogaina o se ECU fou e Porsche na faʻatagaina e faʻateleina le mamafa turbo i le 0.1 pa. I'uga: 15 sili atu hp pe a faatusatusa i le mana o le T-5.

ofu e faagaeetia ai

E maua i le na'o le tolu lanu (uliuli, samasama ma le lanumeamata), o le lanu samasama mata-malamalama o loʻo faʻaalia i ata o loʻo faʻaalia ai lenei tusiga o le Volvo 850 T-5R na sili ona faʻamaoni i ana taʻaloga taʻaloga.

I totonu foi o le mataupu matagofie, o le 850 T-5R na faia se tulaga e iloagofie ai o ia lava mai ona tuafafine e ala i le pito i lalo pito i luma (faʻatasi ai ma moli puao), o uili 17" e faʻapipiʻi ai paʻu Pirelli P-Zero, masima fou ma le aileron tua.

Volvo 850 T-5R

Fa'afetauiga totogi

E leai se aoga e fai atu, o foliga vaaia o le Volvo 850 T-5R na faagaeetia (tele) le au lomitusi i lena taimi - i le uma ai o se vaʻa masani a Volvo ma foliga malulu ... ma samasama! E ui o nisi na fai mai o le "Volvo o le mea sa i ai muamua", o isi na taʻua o le "piliki samasama lele" i se faʻamatalaga manino i lona lanu ma le faʻafiafiaga faʻatinoga.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le taulimaina, i le isi itu, fai mai oi latou na faʻataʻitaʻia, e mafai ona faʻamanuiaina mai le faʻamausaliina ma sili atu le uu - o lona uiga e "'ai" paʻu pito i luma e taʻutaʻua. O le foeuli na foliga mai e lei faagaeetia foi, ma o le gaioi e le o lona suti malosi.

Volvo 850 T-5R
Pa'u i soo se mea ma leai ni pupuni. E faapena foʻi totonu o faʻataʻitaʻiga sili ona matagofie i le 90s o le seneturi talu ai.

A uma mea uma, o loʻo matou talanoa e uiga i se loli faʻataʻavalevale i luma ma le 240 hp - i le taimi, o se fuainumera maualuga e mafai ona taulimaina e le taʻavale i luma - 4.7 mita le umi, 1468 kilokalama ma nei mea uma i se vaitau na " agelu leoleo eletise" e sili atu nai lo le ABS.

O le vaega na fa'afiafiaina ai le Volvo 850 T-5R o le fa'atinoga. Faʻapipiʻiina i le lima-saosaoa gearbox poʻo le fa-saoasaoa otometi (ia, i lena taimi e leai se valu-saoasaoa transmissions iinei), o le 850 T-5R ausia le 0 i le 100 km / h i le 6.9s ma ausia 249 km / h h le saoasaoa maualuga (fa'atapula'a!).

Volvo 850 T-5R

Le muamua o le tele

Fa'atupuina i fa'asologa fa'atapula'a, o le Volvo 850 T-5R sa le'i fa'apea e iai sona sui. Ae ui i lea, o lona manuia na mafua ai ona suia e le au inisinia Volvo o latou mafaufau ma o le taunuuga o le faʻalauiloaina o le Volvo 850R i le tautotogo o le 1996.

E ui lava e tutusa le afi, e le gata na suia lona igoa, ae na lauiloa o le B5234T4, ae na maua foi se turbo tele. O nei mea uma na faʻatagaina le faʻateleina o le mana i le 250 hp ma le torque i le 350 Nm - e peiseai o le faʻafitauli o le T5-R muamua o le leai o se mana.

Faʻapipiʻiina foi i le lima-saoasaoa tusi lesona po o le fa-saoasaoa otometi, o le Volvo 850R faatelevave mai le 0 i le 100 km / h i le 6.7s lea na siitia i le 7.6s i luga o le lomiga otometi. Ina ia sili atu le taulimaina o le malosi o le lima-silinder i-laina turbo, o se atigipusa sili atu le malosi (o loʻo iai pea le lima faʻavavevave) na atiaʻe faʻapitoa mo le 850R, e fesoʻotaʻi ma se vaʻaiga faʻapipiʻiina o le tagata lava ia. Ae ui i lea, na na o se taimi faatapulaa na maua i le 1996.

Faitau atili