O le mea lea e natia ai le BMW i Hydrogen NEXT bodywork

Anonim

O LE BMW ma Hydrogen NEXT , poʻo le a le mea o le a, i le mea moni, o le X5 ma le hydrogen fuel cell, o le a taia le maketi i luga o se faʻatapulaʻa faavae i le 2022 - BMW fai mai o le ai ai se faʻataʻitaʻiga "masani" gaosiga i le afa lona lua o le sefulu tausaga.

E ui lava e lua tausaga le mamao, ae ua uma ona faʻaalia e le BMW ni faʻamatalaga faʻapitoa i mea e faʻamoemoeina mai lona toe foʻi i le hydrogen. I le taimi ua tuanaʻi, sa suʻesuʻeina e le BMW le avanoa e faʻaaogaina ai le hydrogen e fai ma suauʻu i totonu o se afi afi - e oʻo atu i le selau 7-series V12 afi na faia na faʻaogaina i luga o le hydrogen.

I le tulaga o le i Hydrogen NEXT, e leai se afi afi, o se taavale eletise (FCEV poʻo Fuel Cell Electric Vehicle), o lona malosi e manaʻomia e le sau mai se maa, ae mai le suauu. O le malosi e maua mai ai o le taunuuga lea o le gaioiga fa'a-kemikolo i le va o le hydrogen (teu) ma le okesene o lo'o i totonu o le ea - mai lenei tali na'o le ausa vai e maua.

BMW ma Hydrogen NEXT
BMW ma Hydrogen NEXT

O le suauʻu suauu, faʻatulagaina i luma, e maua ai le 125 kW, poʻo le 170 hp, o le eletise. I lalo ifo o le suauu suauu o loʻo i ai le eletise eletise, lea e faʻafetaui le voltage i le masini eletise ma le maa… Maa? Ioe, e ui ina iai le suau'u suauu hydrogen, o le i Hydrogen NEXT o le ai ai foi se maa.

O se vaega lea o le 5th augatupulaga o le eDrive (masini eletise), na amata i luga o le BMW iX3 fou, o le 100% eletise (malosi-maa) version o le SUV Siamani lauiloa. O le galuega a lenei maa, e tu'u i luga a'e o le afi eletise (i le axle pito i tua) e fa'ataga ai le tumutumu o le malosi e fa'aoso ai pe sili atu le malosi o le saoasaoa.

BMW ma Hydrogen NEXT

O le fa'aogaina o le suau'u hydrogen e maua ai le 125 kW (170 hp). O lo'o i lalo ole fa'aogaina le eletise eletise.

I le aotelega, o lenei seti atoa e gaosia 275 kW, poʻo le 374 hp . Ma mai mea e mafai ona e vaʻaia mai ata faʻaalia, ma pei o le iX3, o le i Hydrogen NEXT o le a naʻo le lua foʻi uili taʻavale, i lenei tulaga, tua-uili taavale.

Ole ma'a ole a fa'aola e le gata i le fa'afouina fa'amalo taofi ae fa'apea fo'i ma le fa'aogaina o le suauu lava ia. O le suauu suauu, i le isi itu, e ave le hydrogen o loʻo manaʻomia mai tane e lua e mafai ona teuina le aofaʻi o le 6 kilokalama o le hydrogen i le mamafa o le 700 pa - e pei o isi taʻavale afi suauʻu hydrogen, e le sili atu i le 3-4 le suauʻu. minute.

Fa'apa'aga ma Toyota

O le faiga faapaaga lava lea e tasi na tuuina mai ia i matou le Z4 ma le Supra o le mea foi lea o loo i tua atu o le ulufale atu o le BMW i taavale afi suauu hydrogen ma le i Hydrogen NEXT.

BMW ma Hydrogen NEXT
Le augatupulaga lona lua o le masini suau'u suauu a le BMW.

Faʻatūina i le 2013, e faʻatatau i powertrains e faʻavae i luga o suauu suauu, o le faiga faapaaga i le va o le BMW ma Toyota (lea ua uma ona maketiina le Mirai, lona faʻataʻitaʻiga o le suauʻu hydrogen) o loʻo taumafai e atiaʻe vaega faʻapitoa ma scalable mo lenei ituaiga o taavale. O lo'o latou va'ava'ai fo'i e atia'e ma fa'a'oloa fa'atekonolosi suau'u mo le tele o gaosiga.

Faitau atili