O le taavale sili ona aoga i le "moose test" o se…

Anonim

O LE "su'ega moose" , fa'aigoa o le su'ega mautu na faia i le 1970 e le lomiga a Suetena Teknikens Värld, o se tasi o ta'uta'ua. E aofia ai se togafiti faʻafefe, lea e faʻamalosia ai oe e liliu vave i le agavale ma toe foʻi i le itu taumatau, faʻataʻitaʻiina le faʻafefe o se faʻalavelave i luga o le auala.

Ona o le le talafeagai o le gaioiga, o le taʻavale e noatia i felauaiga faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le tele o le saoasaoa o le pasia o le suʻega, o le tele foi lea o avanoa tatou te mafai ai ona aloese mai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lalolagi moni.

I le aluga o taimi, ua matou vaaia iʻuga mataʻina i le suʻega moose (e le o taimi uma i le uiga sili ...). O ta'avale, ta'avale i luga o uili e lua (po'o na'o le tasi fo'i uili...) sa fai so'o i le tele o tausaga. O se suʻega e oʻo lava i le "taofi" o le gaosiga o le augatupulaga muamua o le Mercedes-Benz Class A mo le faʻailoga e faʻaleleia ai le faʻataʻitaʻiga.

Su'ega Moose

E pei ona e faʻamoemoeina, o loʻo i ai se faʻavasegaga. I lenei tulaga, o le a le mea o loʻo faʻamatalaina ai le tulaga i le laulau o le saoasaoa maualuga lea e pasia ai le suʻega.

Ina ia tuʻuina atu ia te oe se faʻamatalaga iloiloga, e tatau ona maitauina o le faia o lenei suʻega i le sili atu i le 70 km / h o se taunuuga sili ona lelei. I luga atu o le 80 km/h e tulaga ese. Na o le 19 taavale mai le sili atu i le 600 na faʻataʻitaʻiina e Teknikens Värld na mafai ona pasi le suʻega i le 80 km / h pe sili atu.

Su'ega Toyota Hilux Moose

Faʻateʻia i le TOP 20 o faʻataʻitaʻiga sili ona aoga

E pei ona e faʻamoemoeina, o taʻaloga taʻavale ma taʻavale taʻavale sili, ona o latou uiga faʻapitoa (ogatotonu maualalo o le kalave, taʻavale ma paʻu maualuga) o sui sili ona manino e faʻatumu nofoaga pito i luga i lenei laulau. Ae e le naʻo latou…

I totonu o le 20 sili ona aoga faʻataʻitaʻiga matou te maua ai se tasi ... SUV! O LE Nissan X-Trail dCi 130 4×4. Ma sa faia i ni taimi patino se lua, i le 2014 ma lenei tausaga.

Nissan X-Trail

Na'o le pau lea o le SUV e mafai ona o'o i le 80 km/h i lenei su'ega. Na sili atu nai lo le "monster" a Nissan, le GT-R! Mai le 20 faʻataʻitaʻiga sili ona lelei, e valu o Porsche 911, tufatufaina i luga o le 996, 997 ma le 991 augatupulaga. Ae ui i lea, e leai se tasi oi latou e faia le pulelaa. E na o le tasi le Ferrari i lenei TOP 20: le 1987 Testarossa.

Afai e tele toesea i lenei laulau, e tauamiotonuina i latou e le faʻasalalauga a Suetena le leai o se avanoa i nei faʻataʻitaʻiga poʻo le leai o se avanoa e faʻataʻitaʻi ai.

2015 McLaren 675LT

McLaren 675LT

Mo le pasia o le suega ile 83 km/h, ole McLaren 675 LT e oo atu i le tulaga lua i le laulau, ae e le na o ia. O le taimi nei Audi R8 V10 Plus mafai ona fa'atusaina, fa'asoa ma McLaren le tulaga lua. Muamua, faʻatasi ai ma le suʻega o loʻo pasia i le 85 km / h, matou te maua ai le sili ona le mafai ona sui.

Ma ia ofo! E le o se ta'avale ta'aloga sili, ae o se fale fa'atau Farani. Ma sa ia umia lenei faamaumauga mo le 18 tausaga (NDR: i le taimi o le lolomiina o lenei tusiga), i se isi faaupuga, talu mai le 1999. Ioe, talu mai le faaiuga o le seneturi talu ai. Ma o le a lenei taavale? O LE Citroën Xantia V6 Activa!

1997 Citroën Xantia Activa

Citroen Xantia Activa

E mafai faapefea?

Atonu e le iloa e tagata laiti, ae o le Citroën Xantia, i le 1992, o le faʻailoga masani a Farani mo le vaega-D - o se tasi o muamua o le Citroën C5. I lena taimi, na manatu Xantia o se tasi o talosaga sili ona matagofie i le vaega, faʻaaloaloga o laina faʻamatalaina e Bertone.

Laina vavae, o le Citroën Xantia na tu ese mai le tauvaga ona o lona taofia. Na fa'aogaina e Xantia se fa'atuputeleina o tekonolosi fa'amalolo na fa'atauaina i le XM, e ta'ua o le Hydraactive, lea na fa'atonuina ai le fa'aogaina o le fa'amalologa. I se faapuupuuga, e leʻi manaʻomia e Citroën ni faʻalavelave faʻafuaseʻi ma puna o se faʻamalolo masani ma i lona tulaga na matou maua ai se faiga e aofia ai le kesi ma le vai.

O le kasa compressible o le elemene elastic o le faiga ma o le vai e le mafai ona faʻamalosia na maua ai le lagolago mo lenei Hydactive II system. O ia na tu'uina atu tulaga fa'amalieina fa'ata'ita'i ma fa'ata'ita'iga fa'amalosi malosi , faʻaopoopoina meatotino faʻapitoa i le faʻataʻitaʻiga Farani. Debuted i le 1954 i luga o le Traction Avant, o le 1955 o le a tatou vaai mo le taimi muamua le gafatia o le hydropneumatic taofiga i le DS iconic, pe a galue i luga o uili e fa.

E leʻi muta ai i inā le evolusione. Faatasi ai ma le oʻo mai o le Activa system, lea na faʻaogaina ai isi vaega e lua i luga o pa faʻamautu, na maua ai e Xantia le tele o le mautu. O le i'uga o le leai lea o le tino a'o tulimanu.

Citroen Xantia Activa

O le aoga o le faʻamalologa hydropneumatic, faʻapipiʻiina ma le Activa system, e faʻapea, e ui lava o le Xantia o loʻo faʻapipiʻiina ma se V6 mamafa, tuʻu i luma o le axle pito i luma, na mafua ai ona le faʻafefeina le faʻatoʻilaloina o le suʻega faigata o le moose, faʻatasi ai ma faʻamatalaga. tulaga o le mautu.

Ua le toe iai se fa'amalologa "Hydraactive" ile Citroën, aisea?

E pei ona tatou iloa, ua filifili Citroën e faʻagata lana faʻamalologa Hydraactive. O le alualu i luma o tekinolosi i tulaga o taofi masani ua mafai ai ona maua se maliega i le va o le mafanafana ma le aoga e pei o le hydropneumatic suspensions, e aunoa ma le tau e fesootai ma lenei fofo.

Mo le lumanaʻi, ua uma ona faʻaalia e le faʻailoga Farani fofo o le a faʻaaogaina e toe faʻaleleia ai tulaga faʻamafanafana o lenei faiga. E mafai ea e lenei taofiga fou ona aoga le Xantia Activa ile su'ega moose? E tatau ona tatou faatali ma vaai.

Va'ai iinei le fa'avasegaga atoa o le "Moose Test" saunia e Teknikens Värld

Faitau atili