Aston Martin Valhalla. 950 hp hybrids ma le AMG "loto"

Anonim

Tuuina atu i le 2019 i le Geneva Motor Show, o loʻo i ai pea i le tulaga o se faʻataʻitaʻiga, le Aston Martin Valhalla na iu lava ina faʻaalia i lona faʻamatalaga tuʻufaʻatasiga mulimuli.

O le muamua faʻapipiʻi faʻapipiʻi o le Gaydon brand ma le faʻataʻitaʻiga muamua e tuʻuina atu i lalo o le faamalu a Tobias Moers, le Pule Sili fou o le ituaiga Peretania. Ae o Valhalla e sili atu nai lo lena ...

Faatasi ai ma le "faamoemoega" e faʻatatau i le Ferrari SF90 Stradale, o le Valhalla - o le igoa na tuʻuina atu i le parataiso a le toa i tala faʻasolopito anamua a Norse - e amata ai se "faʻamatalaga fou" o le faʻailoga Peretania ma o le faʻataʻitaʻiga o le fuafuaga a Aston Martin's Project Horizon, lea e aofia ai. "sili atu i le 10 taavale" fou i le faaiuga o le 2023, o le faʻalauiloaina o le tele o faʻataʻitaʻiga eletise ma le faʻalauiloaina o le 100% taʻavale taʻavale eletise.

Aston Martin Valhalla

O le tele o aafiaga i le au fou fou a Aston Martin Formula 1, o le ofisa autu i Silverstone, UK, Valhalla na tupu mai i le RB-003 prototype na matou iloa i Sineva, e ui lava e tele ona foliga fou, ma le faamamafa tele i le afi.

I le taimi muamua, o Valhalla na fa'atonuina e avea ma fa'ata'ita'iga muamua a Aston Martin e fa'aogaina le afi fou 3.0-lita V6 hybrid engine, le TM01, o le muamua na fa'atupuina atoatoa e Aston Martin talu mai le 1968.

Ae ui i lea, na filifili Aston Martin e alu i se isi itu, ma lafoaia le atinaʻeina o le V6, ma Tobias Moers faʻamaonia le faʻaiuga ma le mea moni e le o fetaui lenei afi ma le faʻasologa o le Euro 7 i le lumanaʻi, lea o le a faʻamalosia ai se "tele tupe teufaafaigaluega. ” mo le avea ai.

Aston Martin Valhalla

Faiga fa'afefiloi ma le AMG "loto"

Mo nei mea uma, ma le iloa e uiga i le vavalalata vavalalata i le va o Tobias Moers ma Mercedes-AMG - mulimuli ane, o ia o le "pule" o le "fale" o Affalterbach i le va o le 2013 ma le 2020 - na filifili Aston Martin e tuʻuina atu lenei Valhalla V8 o AMG amataga , aemaise lava le tatou "tuai" 4.0 lita twin-turbo V8, lea e maua ai le 750 hp i le 7200 rpm.

O le poloka lava lea e tasi tatou te maua, mo se faʻataʻitaʻiga, i le Mercedes-AMG GT Black Series, ae o iinei e foliga mai e fesoʻotaʻi ma afi eletise e lua (tasi i le axle), lea e faʻaopoopoina le 150 kW (204 hp) i le seti, lea e faʻasalalau. le aofaʻi o le mana tuʻufaʻatasia o le 950 hp ma le 1000 Nm o le maualuga maualuga.

Faʻafetai i nei fuainumera, o loʻo faʻatautaia e le valu-saosaoa lua-clutch transmission automatic, Valhalla e mafai ona faʻavave mai le 0 i le 100 km / h i le 2.5s ma oʻo atu i le saoasaoa maualuga o le 330 km / h.

Aston Martin Valhalla
O lo'o tu'ufa'atasia le apa'au i tua o Valhalla ae o lo'o i ai se vaega tutotonu malosi.

Manatua le Nürburgring i le vaaiga?

O numera mata'ina ia ma mafai ai e Aston Martin ona maua se taimi e tusa ma le ono ma le afa minute i le tala fa'asolopito o Nürburgring, lea afai e fa'amaonia o le a avea lenei "super-hybrid" ma ta'avale sili ona televave i luga o le Ring.

E pei o le Ferrari SF90 Stradale, e faʻaaogaina e Valhalla naʻo le afi eletise o loʻo faʻapipiʻi i luga o le axle pito i luma e faimalaga ai i le 100% eletise eletise, o se mea e mafai e lenei hybrid ona faia mo le tusa ma le 15 km ma luga atu i le 130 km / h o le saoasaoa maualuga.

Aston Martin Valhalla

Ae ui i lea, i mea e taʻua o le "masani" faʻaaogaina tulaga, o le "malosi eletise" e vaevaeina i le va o toʻi uma e lua. O le fa'aliliuina o lo'o fa'atinoina i taimi uma i le eletise eletise, lea e mafai ai ona tu'uina atu se mea fa'asolo "fa'aleaganu'u" ma fa'aola ai sina mamafa. Ua uma ona matou vaʻaia lenei fofo i le SF90 Stradale ma McLaren Artura.

Ma o le talanoa e uiga i le mamafa, e taua le fai atu o lenei Aston Martin Valhalla - o loʻo i ai se eseesega faʻatapulaʻaina faʻatasi ma le faʻaeletoroni eletise i le axle tua - ei ai le mamafa (i le faʻatonuga ma le avetaavale) e tusa ma le 1650 kg (le sini o le faailoga o le ausia lea o se mamafa mago o le 1550 kg, 20 kg itiiti ifo nai lo le SF90 Stradale).

Aston Martin Valhalla
O le Valhalla e 20" luma ma le 21" uili tua, "chock" i pa'u Michelin Pilot Sport Cup.

E tusa ai ma le mamanu, o lenei Valhalla o loʻo tuʻuina atu se ata sili atu "faʻatusa" pe a faʻatusatusa i le RB-003 na matou vaʻaia i le 2019 Geneva Motor Show, ae o loʻo faʻatumauina tutusa ma le Aston Martin Valkyrie.

O popolega o le aerodynamic o loʻo faʻaalia i le tino atoa, aemaise lava i le maualuga o le pito i luma, o loʻo i ai se diffuser malosi, ae faʻapea foʻi i le itu "auala" e fesoasoani e faʻasaʻo le ea agai i le afi ma le apaau tua tuʻufaʻatasia, ae le o le taʻua o le fairing i lalo o le tino. , lea e iai fo'i se a'afiaga malosi o le aerodynamic.

Aston Martin Valhalla

I mea uma, ma i le saoasaoa o le 240 km / h, o le Aston Martin Valhalla e mafai ona gaosia e oo atu i le 600 kilokalama o le malosi. Ma o mea uma e aunoa ma le faʻaogaina o elemene aerodynamic e pei ona mataʻutia e pei ona tatou maua i le Valkyrie, mo se faʻataʻitaʻiga.

Ae mo le fale, e leʻi faʻaalia e Aston Martin soʻo se ata o le gaosiga o faʻamatalaga, ae na faʻaalia o Valhalla o le a ofoina atu "se cockpit ma faigofie, manino ma avetaʻavale ergonomics".

Aston Martin Valhalla

O afea e taunuu ai?

Ua o'o mai nei le fa'atonuga malosi a Valhalla, lea o le a fa'aalia ai fa'amatalaga mai ta'avale Aston Martin Cognizant Formula One Team: Sebastian Vettel ma Lance Stroll. Ae mo le faʻalauiloaina i luga o le maketi, o le a naʻo le afa lona lua o le 2023.

E leʻi faʻaalia e Aston Martin le tau mulimuli o lenei "super-hybrid", ae i faʻamatalaga i le British Autocar, na fai mai ai Tobias Moers: "Matou te talitonu o loʻo i ai se nofoaga manaia i le maketi mo se taavale i le va o 700,000 ma 820,000 euros. Faatasi ai ma lena tau, matou te talitonu e mafai ona matou faia pe tusa ma le 1000 taavale i le lua tausaga.

Faitau atili