Tala'aga. O le Volvo coupé na muamua atu i le Polestar 1

Anonim

O le faaaliga o le Polestar 1 , o se plug-in hybrid coupé maualuga, faʻatagaina Volvo, poʻo le Volvo Car Group, e toe foʻi i se faʻataʻitaʻiga o le tino lea ua leva ona alu ese. Atonu e leai se faailoga o le Volvo, ae o mea uma i le Polestar 1 "e'e" Volvo - pe le'i fa'ata'ita'iina i le 2013 Volvo Coupe Concept...

Faatasi ai ma le Polestar i le taimi nei i luga o le vaaiga, o le avanoa e toe maua ai e le Volvo brand se coupé i totonu o lana faila e itiiti ifo nai lo le laititi. E sili atu pe a popole le lalolagi i crossovers ma SUVs, o se mea moni e le sola Volvo - talu ai nei (NDR: i le taimi o le uluai lomiga o lenei tusiga) na ia faʻalauiloaina le XC40, lona SUV laʻititi, faʻapipiʻiina e le XC60 ma le XC90 talu ai nei. .

O le mea lea, e leai se mea o totoe mo i tatou e manatua. Ma o loʻo i ai manatuaga lelei ...

Polestar 1
Manaia, a ea?

O le talafaasolopito o Volvo e le o aofia ai le tele o coupé, ae e ui lava i le puupuu ae e mauoa. E ui lava i lea, o le toʻatele oi latou na faʻamaonia lelei le talafaasolopito o le faʻailoga. E manino lava nisi e sili atu ona lauiloa nai lo isi, matou te tuʻuina iinei le coupé na avea ma vaega o le Swedish brand.

Volvo P1800/1800

Volvo P1800 / 1800

Masalo o le sili ona lauiloa o le Volvos. O le 'a? O le ulua'i manuia tele lea a le fa'ailoga i le vaega ta'avale ta'aloga. Fa'alauiloa i le 1961 ma gaosia seia o'o i le 1973, o lona fa'avae e patino i le P120 aiga, ae sa i ai afi ma fa'amalologa na suia mo se uiga ta'aloga - i fa'ata'ita'iga fou o le braking system na fa'aaogaina tisiki i uili uma e fa. Saogalemu… i taimi uma.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Le lomiga sili ona malosi, le 1800E, ausia le 130 hp o le mana , na mafai ona faʻavave i lalo ifo o le 10 sekone mai le 0 i le 100 km / h ma ausia se manaia 190 km / h.

O le taʻutaʻua o le faʻataʻitaʻiga na oʻo mai i lona auai i le faasologa "The Saint", lea na avea Roger Moore ma sui, i le matafaioi a le sui o Simon Templar. O le ta'uta'ua o le coupé o le a na'o le faamata'uina e le 1800ES "fana fana", lea e oo lava i aso nei o loʻo faʻaauau pea ona faʻamalosia le au mamanu a Volvo.

Volvo 262C

Volvo 262C

O le coupé muamua lea a Volvo ma e na'o le tolu tausaga na latou gaosia - mai le 1978 i le 1981 - na fa'avae i luga o le Volvo 260 ma na fa'aosofia e ta'avale pei o le Lincoln Continental MK IV. Ona o le le mafai ona tuʻufaʻatasia sea poloketi maualalo i totonu o ona fale, na tofia ai e Volvo Carrozzeria Bertone e mamanuina ma gaosia le 262 C.

Na ou faʻasoa tele i le 260 sedan, ae na saunia e Bertone se taualuga e tolu inisi le pito i lalo, na suia ai pou, taualuga, faʻavaa tioata, ma faʻavaa o faitotoʻa.

O le 262 C o lo'o fa'aalia ai le PRV V6 -o le afi na fausia fa'atasi e Volvo ma Renault ma Peugeot - ma e tulaga ese mo le avea ma afi muamua V na fa'apipi'iina ma se su'esu'ega Lambda.

Volvo 780

Volvo 780

E pei o le 262 C, o le 780 na mamanuina e Bertone. Faʻavae i luga o le 700 faasologa, o suiga na faia e le au Italia i le pulou, ogalaau ma taualuga na mafua ai le faʻaitiitia o le maualuga pe a faʻatusatusa i le saloon sa i luga o lona faʻavae. Sa i ai i le gaosiga mo le fa tausaga, mai le 1986 i le 1990, ma e le pei o le 262 C, i le faaopoopo atu i le V6, e mafai foi ona faatau mai i afi fa-silinder ma e oo lava i se inline ono-kosi Diesel.

Ina ia fa'amalieina le sili ona fiafia mo fa'afiafiaga, ua fa'aopoopoina se turbo i nisi afi fa'ato'a fa , faʻatauvaʻa ma e sili atu foi i le faatinoga o le V6, faʻamutaina i le tausaga mulimuli o faʻatauga, ma le 2.3 l o le 200 hp. I le taimi fo'i o lona ola puupuu na maua ai, i le 1987, se fa'amalologa tuto'atasi ma fa'alelei i tua.

E silia ma le 8500 iunite na gaosia.

Volvo C70

Volvo C70 Coupe

E tatau ona faʻatali mo le ono tausaga mo Volvo e faʻaalia ai se sui i le 780. O le C70 matagofie o le a naʻo le 1996 e iloa, ma faia lona amataga i le ata tifaga "The Saint", e pei lava o le P1800 i le faʻasalalauga TV faʻatasi i ni nai tausaga. muamua atu. O lona gaosiga o le a fa'alautele se'ia o'o i le 2002 - o le fa'aliliuga fa'aliliu e fa'aauau pea ona fa'atau atu se'ia o'o i le 2005.

Ma e pei ona mafai ona e vaʻaia, o le C70 na faʻaumatia le ata o le Volvo "pusa pusa", faʻatasi ai ma se tino o le suavai ma laina matagofie. E ui lava e faʻavae i luga o le tele o le "sikuea", ae le itiiti ifo le manaia, Volvo 850.

O afi uma i luga o le C70 sa i-laina lima-siliva iunite, fa'atasi ai ma suiga ile va ole 2.0 l ma le 2.5 l - tele turbo. O le iunite sili ona malosi o le a ofoina atu le 240 hp mai le penta-cylinder ma le 2.3 l. Toeitiiti 25 afe iunite na gaosia.

Volvo 480

Tala'aga. O le Volvo coupé na muamua atu i le Polestar 1 7647_6

Faʻapitoa le Volvo 480 e le o se coupe . E tolu-faitotoa hatchback, ae faʻatasi ai ma foliga mataʻutia ma taʻaloga, faʻaosofia e le Volvo 1800ES. Ae, e tatau ona i ai i lenei lisi. E tusa lava pe na o lona mamanu, atonu o le sili ona mataʻutia i le talafaasolopito o le ituaiga.

O fa'asologa o le tino na fa'aalia ai le ulua'i 1800ES ma e o'o fo'i i le fusu F16 o se musumusuga i le au mamanu. O lenei, e ui lava i nei "muse musuia" e lua e leai se mea e fai i le tasi ma le isi: o luga mafolafola ma laina saʻo o le 480 e faʻafeagai malosi ma pupuni ma suiga lamolemole o luga ole F16. Masalo o le musumusuga e na o le tuʻuina o le faʻaogaina o le ea i luma, lea e fai si maualalo.

Ae e le afaina pe a mafaufau i le taunuuga mulimuli. O le Volvo 480 na faʻalauiloaina i le 1985 ma tumau i le gaosiga seia oʻo i le 1995. O le muamua muamua-uila-drive Volvo ma lona faavae sa faasoa atu i le lauiloa Volvo 440 ma 460.

O lenei faʻataʻitaʻiga na faʻapipiʻiina i le 1.7 l Renault penisini afi i ni lomiga se lua: ea ma turbo. O le mamafa maualalo - e sili atu i le tone - faʻatagaina le 480 Turbo, ma le 120 hp, itiiti ifo i le 9.0s mai le 0 i le 100 km / h. I le faaiuga o lana galuega na maua ai se afi fou 2.0 l atmospheric.

E sili atu nai lo le 76 afe iunite na gaosia ma na ia iloa se sui ua leva i lenei seneturi, le Volvo C30.

Tala'aga. O le Volvo coupé na muamua atu i le Polestar 1 7647_7

Faitau atili