Mulimuli ane fa'aalia! Ua uma ona matou iloa le Toyota Yaris 2020 fou (ma le vitio)

Anonim

Le toe iai ni Toyota fa'anoanoa. E le o le matou faamatalaga lena, e mai ia Akio Toyoda, Peresitene o Toyota, o le e foliga mai o loo ave le sini o le faia o le faailoga Iapani e sili atu ona lagona lagona.

A maeʻa Corolla ma RAV4, ua oʻo nei i le taimi mo le fou Toyota Yaris fa'aaoga le gagana fa'apena fou a le fa'ailoga. Ma o le mea moni, po o le a lava lou manatu, o le SUV Iapani e leʻi foliga lelei lava.

Na matou o i Amsterdam, Netherlands, mo le faʻaalia o le lalolagi faʻataʻitaʻiga, ma o matou manatu muamua ia.

O ai na vaai ia te oe ma o ai foi na vaai ia te oe

E masani lava o se fanua fa'apitoa, ae e foliga mai e autasi o lenei tupulaga fou o le Toyota Yaris o le sili lea ona ausia.

Mo le taimi muamua, o le pito i luma o le Toyota Yaris na faia se tulaga sili atu ona malosi. O laina lapotopoto o augatupulaga ua mavae na maua ai foliga sili atu ona mataʻina, ae sili atu i mea uma, i le sili atu ona lelei.

Toyota Yaris 2020

Faʻafetai i le vaetamaina o le TNGA (Toyota New Global Architecture) faʻavae, o lona faʻataʻitaʻiga sili atu ona faʻataʻitaʻiina muamua iinei, GA-B , o le Toyota Yaris fou ua lafoaia le vaega o le "toetoe lava o le minivan" sa ia te ia, e fai ai se hatchback moni.

Fa'asoa i la matou nusipepa

E maualalo, lautele ma puupuu foi. E sili atu le malosi o vaega faʻatasi ai ma le sili atu faʻamalosi sitaili suia atoa le faʻamatalaga o lenei faʻataʻitaʻiga, muamua faʻalauiloa i le 1999.

O le Toyota Yaris fou e na o le pau lea o le taavale i le vaega i lalo ifo o le fa mita le umi.

Toyota Yaris 2020
Ole GA-B fou, ole lala fou ole TNGA.

Toyota Yaris fou i totonu

E ui lava i le leiloa o itu i fafo, o le Toyota Yaris o loʻo faʻaauau pea ona ofoina atu avanoa i totonu, i tua ma nofoa pito i luma.

O le tala tele e taoto i luga aʻe o mea uma i luga o le laupapa tekonolosi, i mea fou, ma i le toe faʻaleleia atoatoa o le tulaga avetaʻavale. E le pei o le faʻataʻitaʻiga muamua, i lenei Yaris fou, o loʻo matou nonofo latalata i le eleele, lea e tatau ona faʻaleleia atili le faʻamafanafanaga.

Toyota Yaris 2020

I tulaga o meafaitino, o loʻo maitauina o loʻo i ai se taumafaiga a le faʻailoga Iapani e faʻaleleia le tulaga faʻapitoa o meafaitino, faʻatasi ai ma le faʻaalia o le uiga o le Yaris. E iai a matou 'ie fou ma mea fou e fa'aopoopoina ai se pa'i fa'apitoa i totonu o le Toyota Yaris.

I le tele o fa'aauupegaina lomiga o le a tatou maua le Toyota Touch mata totonugalemu, se TFT tele-fa'amatalaga mata i luga o le meafaifaaili laupapa ma se 10″ fa'aaliga ulu-i luga. E le gata i lea, o le Yaris fou e mafai ona faʻapipiʻiina ma isi mea faʻaogaina faʻatekonolosi maualuga e pei o le uaealesi tau, se uili faʻavevela ma moli faʻapitoa faʻataʻamilo i le vaalele a le avetaavale.

Toyota Yaris 2020

GA-B tulaga muamua

E tusa ai ma le Toyota, o le atinaʻeina o le GA-B o le a tuʻuina atu ai le Yaris fou ma se faʻalelei sili atu i le va o le mafanafana, saogalemu ma le malosi.

O le GA-B platform e mafai ai ona tuu i lalo le nofoa avetaʻavale ma toe foʻi i tua (+60mm pe a faʻatusatusa i le Yaris o loʻo iai nei) agai i le ogatotonu o le taʻavale, e fesoasoani e faʻaitiitia le ogatotonu o le kalave o le taavale. E fa'atupuina ai fo'i se tulaga fa'atofu ta'avale, fa'atasi ai ma le fa'aleleia atili o ergonomics ma sili atu le fetuuna'i. O le foeuli e latalata i le avetaavale, faatasi ai ma le ono-tikeri siʻitia i le angle lean.

E pei o faʻataʻitaʻiga uma e faʻavae i le TNGA, o le ogatotonu o le kalave e maualalo. I le tulaga o le Yaris, e tusa ma le 15 mm pupuu nai lo le faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei. O le torsional rigidity na faʻamalosia foi e le 35%, i le tulaga o le Toyota fai mai o le faʻataʻitaʻiga lea e sili ona maualuga le torsional rigidity i le vaega.

Sini? Talosia ia avea le Toyota Yaris fou ma faʻataʻitaʻiga sili ona saogalemu i le vaega.

Manatua o le Toyota Yaris 2005 (tupulaga lona lua) o le taavale B-vaega muamua e ausia fetu e lima i suʻega Euro NCAP. I lenei augatupulaga fou, e manaʻo le Yaris e toe fai le mea na fai ma, o le mea lea, i le faʻaopoopoga i le faʻapipiʻiina otometi, le faiga o le tausiga o auala ma isi tekinolosi e fausia ai le Toyota Safety Sense, o lenei faʻataʻitaʻiga o le a avea foi ma faʻataʻitaʻiga muamua i le vaega. e fa'aoga i taga ea tutotonu.

Evolution i le hybrid motorization

O le Toyota Yaris fou o le a maua faʻatasi ma afi e lua. O se afi 1.0 Turbo ma se afi 1.5 Hybrid, lea o le a avea ma "fetu o le kamupani".

Toyota Yaris 2020

Fa'ailoa i le 2012, o le Toyota Yaris Hybrid o le ulua'i fa'ata'ita'iga B-segment "full-hybrid". sili atu i le 500 000 Yaris ma masini hybrid sa faatauina atu i Europa , faʻavaeina o se oloa autu i le laina Toyota.

Faatasi ai ma lenei Yaris fou ua o'o mai ai le lona 4 o augatupulaga o le faiga fa'ato'aga a Toyota. O lenei 1.5 Hybrid Dynamic Force system e maua sa'o mai le tele 2.0 ma le 2.5L hybrid systems na fa'afeiloa'i i le Corolla fou, RAV4 ma Camry fa'ata'ita'iga.

Toyota Yaris 2020

O le faiga fa'ato'aga e fa'amuamua ai le ta'amilosaga fou a Atkinson e tolu-colinder 1.5 afi penisini ma fesuia'i taimi valve. E pei o le tutusa 2.0 ma le 2.5 l afi fa-silinder, o lenei afi fou e aoga mai faiga faʻapitoa e faʻaitiitia ai feteʻenaʻiga i totonu ma masini gau, ma faʻamalieina le faʻaogaina o le afi. O lo'o iai fo'i se pamu suāu'u fa'aopoopo lona lua e fa'aleleia atili ai le lubrication o vaega eseese.

O le iʻuga, o lenei afi fou fou e maua ai le 40% le lelei o le vevela, e sili atu nai lo masini tiso masani, e fesoasoani e faʻamautinoa le sili atu i le 20% le faʻaleleia o le tamaoaiga o le Yaris ma le CO2. I le taimi lava e tasi, na faʻateleina le malosi o le polokalama i le 15% ma faʻapipiʻiina foi.

Toyota Yaris 2020

E tusa ai ma Toyota, i totonu o le taulaga, o le Yaris fou e mafai ona tamoe i le 100% eletise eletise e oʻo atu i le 80% o le taimi.

I le isi itu, o le vaega hybrid na toe faʻaleleia atoatoa, faʻaaogaina se fausaga fou faʻalua e faʻapipiʻi atili ai (9%). O lo'o fa'aogaina fo'i e le faiga se maa fou lithium-ion hybrid, 27% mama nai lo le nickel metal hydride batin lea e sui ai le fa'ata'ita'iga muamua.

Toyota Yaris 2020
Toyota Yaris 2020

O afea e taunuu ai le Yaris fou i Potukale

O le a umi lava le faatali. O loʻo faʻatatauina o le muamua Toyota Yaris iunite o le a naʻo le taunuu i Potukale i le amataga o le afa lona lua o le 2020.

Manatua talu mai le 2000, o le Toyota Yaris ua faʻatau atu le fa miliona iunite i Europa. O nei mea, 500 000 iunite o faʻasalalauga faʻapipiʻi.

Toyota Yaris 2020

Akio Toyoda, Peresitene o Toyota, e le toe manaʻo i ni taʻavale le fiafia

Faitau atili