E fa'afefea ona fa'aoga mea fa'amau fa'alua?

Anonim

Agava'a i ta'aloga ta'avale, ma fa'alelei - tusa lava pe faigata - i luga o auala e si'itia ai isi tau. E foliga mai e tu'ufa'atasia le mea e sili ona lelei o lalolagi uma e lua: le fa'atinoina o le fa'atinoga i pusa fa'ata'ita'i i le ta'avale; ma le "toega o le vae agavale" e saunia e masini otometi teller i le saoasaoa savali.

I aso nei, o faʻailoga uma e ofoina atu lenei "pusa suiga" faavavega, lea e faʻaaogaina ai igoa sili ona eseese: PDK i Porsche; DSG i Volkswagen; SST i le Mitsubishi; poʻo le DGK ile BMW. Igoa ese, o latou mataupu faavae o le mea lea o le a matou taumafai e faʻamatala i isi laina o le isi vaega o Autopédia.

O le amataga o la tatou talanoaga atonu o le fesili lenei: O le a le auala sili ona vave e sui ai mai le pusa lona 2 sootaga i le pusa lona 3 sootaga i se auala faigofie?

O le tali atonu e foliga faanoanoa, e leai se mea faʻasaienisi pe faʻamalamalamaina ae o le: faʻaoga uma i le taimi e tasi! Na ou fai atu e faavalevalea le tali... Ae o le mea tonu lava lena e fai e le lua-clutch box — e lua mafutaga i le taimi e tasi.

Pe a ave le aveta'avale, mo se fa'ata'ita'iga, i le 3rd gear, o le gearbox ua uma ona i le 4th gear. Ae ui i lea, e na o le tasi lava o nei suiga o loʻo faʻasalalauina le gaioiga i uili, faʻaaogaina se tasi o fusi.

E fa'afefea ona fa'aoga mea fa'amau fa'alua? 7730_1

A "toaga" le tasi o le isi "le toaga" ma e le tuʻuina atu le mana i uili. O le mea lea, pe a tuʻuina atu le faʻatonuga e sui le fua faatatau, nai lo le faʻaogaina o se masini faʻalavelave, e tupu se mea faigofie tele: o le tasi pipii e sau i le gaioiga ma le isi e alu i le "malo." Saosaoa ma lelei. Na ma suia le mafutaga! O le ala… na matou suia le pipii.

O le tasi o pipi'i e nafa ma feso'ota'iga tutusa (2,4,6...) a'o le isi o lo'o nafa ma fa'aoga 'ese'ese (1,3,5...). Ona oo mai ai lea o se fesili e uiga i le pipii e feauauai ina ia fesoasoani i le gearbox i le faataunuuina o lana galuega: ia faaitiitia le gaioiga o le crankshaft ma auina atu i uili.

E foliga faigofie, a ea?

Ae na'o le faiga fa'avae e faigofie. Aua o le faia o lenei galuega mo le olaga atoa o se taavale o se misiona faigata.

Afai e leai, vaʻai i le lavelave o loʻo i totonu o lenei pusa, o se mea ofoofogia o metotia:

O le taunuuga o le mea tatou te iloa uma: faʻaauau le faʻasalalauina o le mana i uili, sili atu le saoasaoa ma sili atu le taumafaina.

O se manatu e lelei atoatoa pe ana leai ni tapulaa aoga. O lona uiga o le leai o se alualu i luma o pipii i totonu o le taulaga, o le faigofie o le faiga e alu i le "saogalemu-mode" ona o le vevela tele o le masini pipii pe a oʻo i le faʻaogaina o le avetaʻavale, poʻo le faigata o le faʻaititia o le "digesting". sili atu le afi.

Mo le vaega o totoe, e leai se mea e fa'asino atu nai lo uiga lelei. Se'i vagana o oe o se tagata e fiafia i le aveta'avale ma e le mafai ona e faia e aunoa ma lena tagata / masini feso'ota'iga e na'o se atigipusa tusi lesona e mafai ona ofoina atu.

Faitau atili