Ua uma ona matou aveina le Scala fou, Skoda's "Golf"

Anonim

O LE Skoda Scala o le sui fou o le Czech brand mo le C-segment, lea e ola ai taavale e pei o le Ford Focus, Renault Mégane poʻo le "tausoga mamao" Volkswagen Golf. E mana'omia le tulaga o Rapid, e ui lava e le suia sa'o - Scala o lo'o mautu i le C-vaega, ae o Rapid o lo'o tu i lalo.

Ae le o le Skoda's C-vaega ole Octavia? Ioe, ae ... O le Octavia, ona o ona fua (sili atu le tele nai lo le averesi) ma le faatulagaga (lua ma le afa voluma), e iu lava ina le "faʻaogaina" i le ogatotonu o le 'autau o hatchbacks (lua-volume tino) o loʻo i ai. le ute o le vaega. E masani lava le faitau ma faʻalogo o oe i le va o ni vaega se lua - o lena ituaiga masalosalo e mou atu ma Scala.

O le mea e ofo ai, o le Skoda Scala, faʻavae i luga o le MQB A0 platform - muamua mo le gaosiga - faʻaaogaina faavae tutusa e pei o le SEAT Ibiza ma Volkswagen Polo, mai le vaega i lalo.

Skoda Scala 2019

O le fa'amalama o le itu lona tolu e foliga mai ai le Scala o le so'oga o lo'o misi i le va o voluma e lua (hatchback) ma ta'avale a le vaega.

Ae e le faaseseina e Scala. O ona fua e manino mai le "Golf vaega", e pei ona faamaonia e le 4.36 mita le umi ma le 1.79 mita lautele, poʻo le 2.649 mita uili e mafai ona e mateina - e 31 cm le umi nai lo le Polo (lea e faʻasoa ai le MQB A0), ae 31 cm pupuu nai lo le Octavia.

O le a le tele o le Scala e le mafai ona e mateina o le avanoa i luga o le vaa - e foliga mai o le taavale sili ona vateatea i le vaega. Latou te nonofo i le nofoa pito i tua ma e tusa lava pe 1.80 mita le maualuga e pasi "i le loto", o le Scala e tele le avanoa - o le manatu e maua e se tasi o loʻo matou i totonu o se taavale tele.

Skoda Scala

O se tasi o finauga malosi a Scala o loʻo taoto i le avanoa i luga o le vaʻa. O le ogalaau o loʻo i ai le malosi o le 467 l, o se tasi o le maualuga i le vaega.

O le potu vae i tua e fa'asino, e tutusa ma Octavia; e leai se avanoa maualuga, e tusa lava pe faʻapipiʻiina i le taualuga panoramic filifiliga; ma o le ogalaau, i le 467 l, e lona lua i le Honda Civic aupito tele, ae na o le 11 l (478 l).

Nofo i luma, o loʻo i ai le faʻafefiloi o mea fou ma masani. O le mamanu dashboard e fou i Skoda, ae o le pulea po o le faiga infotainment e faigofie ona fesootai e le gata i Skoda, ae o isi oloa mai le vaega tele Volkswagen. O le mea e te leiloa i le tagata taʻitoʻatasi, e te maua i le faigofie o le faʻaogaina ma fegalegaleaiga, e le manaʻomia ai ni "taumafaiga faalemafaufau" e iloa ai le mea o loʻo i ai mea uma ma faʻaitiitia le maualuga o le faʻalavelave.

Skoda Scala 2019

O totonu e fa'asaga i le itu fa'asao, ae faigata ona faitio pe a o'o mai i ergonomics.

I le uili

Le taimi e taia ai le auala, pe a ma le 200 kilomita e vavae ese ai i matou mai le mea e taunuu i ai, i le va o Lisbon ma Mourão, i Alentejo. Avanoa mo le Skoda Scala e faʻaalia ai ona tomai o se taʻavale - o le tele o le auala e alu i le alatele.

Ma o se estradista lelei o le mea lea na avea Scala. O le nofoa ma le uili (i le paʻu) o loʻo i ai suiga lautele e maua ai se tulaga avetaʻavale e fetaui ma i matou, o le nofoa na faʻamaonia e faʻalelei e tusa lava pe umi se taimi o le avetaʻavale "sii".

Skoda Scala 2019

I luga ole saoasaoa saoasaoa - 130-140 km / h - faʻamatalaga mo le taʻavale ma le aerodynamic leo, lea e tumau i tulaga taliaina. E le o se "Alii o le Autobahn", ae na mafai ai ona matou iloa e sili atu nai lo le fetaui mo malaga umi e faia i lenei vaitau malolo, faʻafetai i tulaga lelei o le mafanafana ma le faʻaleleia.

Afai e te manaʻo i se faʻataʻitaʻiga e sili atu le maʻai ma sili atu le manaia, e sili ona e suʻe i se isi mea, ae e le faʻafefeteina Scala. E le gata o le lagona o le faʻatonuga i se fuafuaga lelei tele, faʻaalia le mamafa o le mamafa, saʻo lelei ma le alualu i luma, ae o le amio na faʻamaonia i taimi uma e saʻo ma vaʻaia, faʻamautinoa le maualuga o le talitonuga i le uili.

Skoda Scala 2019

O loʻo matou faʻaogaina le lua o le tolu afi o le a maua e le Scala (mo le taimi nei) i Potukale, le 1.0 TSI o le 116 hp ma le 1.6 TDI o le 116 hp . Fa'atasi uma ma le sili ona lelei le ono-saosaoa manual gearbox - sa'o, ae fa'atasi ai ma tulaga eseese meafaigaluega - Style, le maualuga maualuga, i le 1.0 TSI; ma le Manuia mo le 1.6 TDI. Pau lava le mea na misi mai le valaau o le 1.0 TSI o le 95 hp, o se afi o le a avea ma avanoa i le Scala range.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I lenei lomiga o le 116 hp ma le pusa tusi lesona, o le 1.0 TSI ua faʻaalia o ia lava, mo le taimi nei, i le talosaga sili ona manaia. Ole vaega ole Volkswagen's ubiquitous tolu-cylinder turbocharger o se tasi lea o mea sili ona lelei i luga o le maketi, toetoe lava a foliga mai o se afi e sili atu le malosi fa'alenatura. Tuuina atu laina, e sili ona lelei i faiga masani, faʻamautinoa Scala faʻamanuiaga sili ona lelei mo le faʻaoga a le aiga.

E sili atu ona mama ma sili atu le filemu nai lo le 1.6 TDI na ou toe foʻi i tua, ma e mafai ai foi ona faʻaaoga tatau, faatasi ai ma lenei malaga na nofo i le 6.5 l/100 kilomita , e oʻo lava i le manatu e leʻi faʻataʻitaʻiina le avetaʻavale a tagata faʻatau.

Skoda Scala 2019

E pei o le Sitaili, na faʻapipiʻiina ma 17" uili - 16" mo le Ambition - o le mea lea na matou leiloa i le mafanafana (e le tele), na matou mauaina sina mea sili atu i le malosi malosi.

Mo le taumafaina, o le 1.6 TDI e le mafaatusalia, ioe - 5.0 l/100 kilomita , mo le ituaiga lava lea e tasi o le taʻavale - ma o se "tagata tamoʻe i tua", aemaise lava mo taʻaloga umi i luga o le alatele, na faʻamaonia e avea ma paaga lelei.

E itiiti le manaia o le mea na tupu pe a faʻagesegese le saoasaoa ma e manaʻomia ona tatou faʻalagolago atili i le paʻu mailei - e sili atu le faʻalogo ma itiiti le manaia e faʻalogo i ai nai lo le 1.0 TSI, ma o le leai o se torque i lalo ole 1500 rpm e faʻaaogaina i luga o auala i le taulaga. sili atu le faalotolotolua.

Skoda Scala 2019

Ioe, o le Scala e leai ni fa'amatalaga "Simply Clever", e pei o le faamalu na fausia i totonu o le faitotoa ...

I le faaiuga

O se ulufale malosi e Skoda i totonu o le fatu o le vaega C. O le Skoda Scala o loʻo tuʻuina atu se seti o finauga malosi, i luga o mea uma i tulaga o avanoa, mafanafana ma tau, faʻaalia o ia lava o se talosaga matua ma tutusa, e aunoa ma ni vaivaiga iloga.

Ua uma ona fa'atau atu i Potukale i tau fa'atauva, amata i le 21 960 euros mo le 95 hp 1.0 TSI. O le 116 hp 1.0 TSI ma le 1.6 TDI na matou maua le avanoa e tietie ai e iai tau e amata i le 22 815 euros ma 26 497 euros , ta'itasi.

Skoda Scala 2019

Faitau atili