Fa'atonu asiasiga mo uila afi ile 2023? O le Iuni a Europa "faasino" i lenei itu

Anonim

Ua leva ona fuafuaina ae leʻi faʻatinoina i le atunuʻu Potukale (i Azores asiasiga faʻavaitaimi o uila afi ma mopeds ua uma ona faʻatulafonoina), faʻatulafonoina asiasiga faʻavaitaimi mo uila afi e tatau ona faʻamalosia i le Europa atoa mai le 2023.

O le Matagaluega o Felauaiga a Europa (MOT) o le a saunia se faʻatonuga e le gata ina faʻamalosia ai le natura faʻatulafonoina o nei asiasiga, ae o le a faʻatuina ai foʻi tulaga e tatau ona asiasia ma, ioe, le aso e faʻamalosia ai lenei tulaga.

Ina ua uma ona taʻua talu ai nei e le Matagaluega o Felauaiga a Europa o nei asiasiga o le a le taunuu i le 2022, e manino foi e le tatau ona auai le Federation of the European Motorcyclists Association (FEMA) i le European Ministry of Transport i se matafaioi lagolago (se mea). ofo e fai), faatasi ai ma le faʻamaoniga o lenei valavala e oʻo mai pe a maeʻa se fonotaga i le va o le Faatonu Sili mo le Malosiaga ma le Tau (DGEC) ma le FEMA.

solaaga uila afi
O le pisapisao o le gase e tatau ona "i le vaaiga" a le au asiasi.

O le a le mea e fa'amoemoeina mai nei asiasiga

Mo le taimi nei, e itiiti se mea e iloa e uiga i nei suʻesuʻega faʻa-vaitaimi mo uila afi, ma e le o mautinoa pe o le a latou ufiufi uma le faʻaogaina ma le eletise. Afai e te manatua, o le taimi muamua na talanoaina ai le mataupu i Potukale, o le manatu o le a naʻo le faʻatagaina o uila afi ma se afi afi tutusa pe sili atu i le 250 cm3 e asiasia.

Ae ui i lea, o loʻo i ai tala o loʻo faʻamoemoe le Palemene Europa e faʻalautele nei asiasiga i taʻavale uma e lua ma taʻi tolu, tusa lava po o le a le malosi o le afi. Afai e faʻamaonia lenei mea, e oʻo lava i mopeds ma se afi malosi e oʻo atu i le 50 cm3 e tatau ona faʻataʻitaʻiina i asiasiga.

Yamaha NMAX
E oo lava i le lauiloa "125" e tatau ona "puipuia" i asiasiga.

Ae o le mea o le a iloiloina, o le taimi nei e le o iai lava ni faʻamatalaga mautu. Ae ui i lea, o nei asiasiga e tatau ona aofia ai se vaʻaiga vaʻaia o paʻu, moli, taofi (lea e mafai foi ona faʻataʻitaʻiina i le phrenometer (lea e suʻe ai taofi o le taavale).

Mo le taimi nei, e leʻi faʻaalia le tele o taimi o nei asiasiga ma o latou tau. O le taimi muamua na faʻaalia ai lenei manatu, i le 2018, na faʻatulagaina e le Institute for Mobility and Transport (IMT) le tau o nei asiasiga ile 12.74 euros. I totonu o Azores o nei tau e 23.45 euros, faʻaitiitia i le 8.31 euros i le tulaga o uila afi ma mopeds.

Faitau atili