Ua uma ona matou iloa ma ave (faapuupuu) le eletise fou Mercedes-Benz EQA

Anonim

O le aiga EQ o le a taunuʻu faʻamalosi i lenei tausaga, faʻatasi ai ma le faʻasalalauga Mercedes-Benz EQA o se tasi o faʻataʻitaʻiga e sili ona faʻatau atu, e ui lava i lona tau maualuga, e amata ile 50,000 euros (tau faʻatatau) i lo tatou atunuu.

BMW ma Audi sa vave ona o'o atu i le maketi ma a latou uluai 100% fa'ata'ita'iga eletise, ae mana'o Mercedes-Benz e toe maua le eleele i le 2021 ma e le itiiti ifo ma le fa ta'avale fou mai le aiga EQ: EQA, EQB, EQE ma EQS. Fa'asologa fa'asologa - fa'apea fo'i i tulaga o vaega fua - muamua o le EQA, lea na ou maua ai le avanoa e fa'atautaia pu'upu'u i lenei vaiaso i Madrid.

Muamua, tatou te vaʻavaʻai i le mea e vaʻaia ai mai le GLA, o le afi afi faʻafefeteina lea e faʻasoa ai le MFA-II tulaga, toetoe lava o itu uma i fafo, faʻatasi ai ma le uili uila ma le maualuga o le eleele, e 200 mm, e masani lava SUV. I se isi faaupuga, matou te leʻi feagai ma le Mercedes muamua ma se faʻavae faʻapitoa na atiaʻe mo se taavale eletise, lea e naʻo le faʻaiʻuga o le tausaga, ma le pito i luga ole laina EQS.

Mercedes-Benz EQA 2021

I luga o le "isu" o le Mercedes-Benz EQA o loʻo i ai le tapuni tapuni ma se lanu uliuli ma o le fetu o loʻo tu i le ogatotonu, ae sili atu ona manino o le faʻalava faʻalava optic strip lea e faʻapipiʻi i moli o le ao, o moli o le LED i le lua. pito o luma ma tua.

I le pito i tua, o le ipu laisene na alu ifo i lalo mai le siʻusiʻu i luga o le pusa, ma matauina le lanu moana lanumoana i totonu o le mata poʻo, ua manaʻomia tele le gauai atu, o pupuni malosi i le pito i lalo o le pito i luma, lea e tapunia pe a iai. e le manaʻomia mo le malulu (lea e laʻititi nai lo totonu o se taʻavale ma se afi afi).

E tutusa ae e ese foi

O le fa'agata fa'agata e masani lava e fa-uili tuto'atasi, fa'atasi ai ma le tele o lima i tua (filifiliga e mafai ona fa'ama'oti fa'aogaina fa'aeletonika fa'ate'ia). E tusa ai ma le GLA, na faia ni fetuunaiga fou i le faʻalavelave faʻafuaseʻi, puna, faʻamau ma faʻamautu faʻamau ina ia mafai ai ona ausia se amio auala e tutusa ma le isi faʻataʻitaʻiga afi afi - o le Mercedes-Benz EQA 250 mamafa 370 kg sili atu nai lo le GLA 220 d ma le malosi tutusa.

Mercedes-Benz EQA 2021

O suʻesuʻega malosi a le Mercedes-Benz EQA, o le mea moni, na faʻaogatotonu i nei fetuunaiga taʻavale aua, e pei ona faʻamatala mai e Jochen Eck (e nafa ma le au suʻega faʻataʻitaʻiga a Mercedes-Benz) ia te aʻu, "o le aerodynamics e mafai ona faʻaogaina lelei toetoe lava. , ina ua uma ona tofotofoina lenei tulaga i le tele o tausaga ma le faʻalauiloaina o le tele o tino ".

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le aafiaga i tua atu o le uili o le Mercedes-Benz EQA 250 na tupu i le laumua o Sepania, ina ua mavae le kiona i le amataga o Ianuari na alu ese ai le palanikeke paepae na mafua ai ona fiafia nisi o tagata Madrid i le alu i lalo o le. Paseo de Castellana i luga o faasee. Na alu le 1300 kilomita e faʻafesoʻotaʻi ai laumua Iberian e lua i le auala i le aso e tasi, ae o le auala sili ona saogalemu e malaga ai (leai ni malaevaalele poʻo vaalele ...) ma le amanaia le avanoa e paʻi atu ai, ulufale, nofo ma taʻitaʻia le EQA fou. , sa matua aoga le taumafaiga.

O le lagona o le mausali i totonu o le faʻapotopotoga e faia i totonu o le fale. I le pito i luma o loʻo i ai a matou mataʻitusi e lua e 10.25" taʻitasi (7" i faʻamatalaga ulufale), faʻatulagaina faʻalava i autafa, ma le tasi i le agavale ma galuega faʻapipiʻi meafaigaluega (o le faʻaaliga i le agavale o se wattmeter ae le o se mita - rotations, ioe) ma le tasi i luga o le itu taumatau o le lau infotainment (lea o loʻo i ai se galuega e vaʻaia ai filifiliga tau, tafega malosi ma faʻaaogaina).

Laupapa laupapa

O lo'o maitauina, e pei o le EQC lapo'a, o le alavai i lalo o le fa'amafanafanaga tutotonu e sili atu ona tele nai lo le mea e tatau ona i ai ona sa mamanuina e maua ai se atigipusa (i fa'aliliuga ma afi mu), o lo'o i'inei e toetoe lava a gaogao, ae o le lima ea fa'avevela fa'atasi ma. o le va'alele ta'uta'ua turbine air. Faʻalagolago i le faʻamatalaga, atonu o loʻo i ai le lanumoana ma le rose auro appliqués ma le dashboard i luma o le pasese pito i luma e mafai ona faʻamalamalamaina, mo le taimi muamua i totonu o se Mercedes-Benz.

Fa'ato'aga pito maualuga ma le ogalaau la'ititi

O le 66.5 kWh maa o loʻo faʻapipiʻiina i lalo o le fola o le taʻavale, ae i le vaega o le laina lona lua o nofoa e maualuga atu aua na tuʻuina i ni laulau faʻapipiʻi se lua, lea e maua ai le suiga muamua i le vaega pasese o le SUV compact. . O pasese pito i tua e faimalaga ma vae / vae i se tulaga maualuga teisi (e i ai le lelei o le faʻaogaina o le alavai tutotonu i lenei eria i lalo pe, e tusa lava pe leai, e foliga mai, o le fola o loʻo siomia ai e maualuga ).

O le isi eseesega o loʻo i ai i le tele o pusa ato, e 340 lita, 95 lita e itiiti ifo nai lo le GLA 220 d, mo se faʻataʻitaʻiga, ona o le fola o atopaʻu e tatau foi ona maualuga (i lalo ifo o mea eletise).

E le toe i ai ni eseesega i le nofoia (o lona uiga e mafai e tagata e toalima ona faimalaga, ma le tele o avanoa faatapulaa mo le pasese pito i tua) ma le nofoa pito i tua gaugau foi i lalo i se fua faatatau 40:20:40, ae o se Volkswagen ID.4 - a ono mafai ona tauva - e manino lava e sili atu le vateatea ma "tatala" i totonu, e mafua ona na fanau mai i luga o se tulaga tuuto mo taavale eletise. I le isi itu, o le Mercedes-Benz EQA e sili atu le lelei atoatoa o loʻo vaʻaia i totonu.

EQA kinematic filifili

faamanuiaga i luga o le vaa

O le avetaavale o loʻo i ai se faʻasologa o mea e le masani ai i totonu o se taavale o lenei vaega pe a tatou mafaufau i le fua (lea e le moni pe a tatou amanaia lona tau ...). Fa'atonu leo, fa'aaliga ulu fa'atasi ma Augmented Reality (filifiliga) ma meafaigāluega fa'atasi ma ituaiga fa'aaliga e fa (Modern Classic, Sport, Progressive, Discreet). I le isi itu, lanu e suia e tusa ai ma le avetaʻavale: i le taimi o le faʻavavevave malosi o le malosi, mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻaaliga e suia i le paʻepaʻe.

Taumatau i luga o le tulaga ulufale, Mercedes-Benz EQA ua uma ona i ai lamepa taʻitaʻia maualuga faʻatasi ma le fesoʻotaʻiga maualuga-beam fesoasoani, eletise tatala ma tapunia tailgate, uili uʻamea 18-inisi, 64-lanu moli moli, faitotoʻa -faalua ipu, nofoa matagofie ma lagolago lumbar fetuutuunai i itu e fa, liliu mea pueata, multifunction taʻaloga foeuli i le paʻu, MBUX infotainment system ma faiga faʻatautaia faʻatasi ma le "eletise atamai" (lapataʻi oe pe afai e te manaʻomia le faia o soʻo se taofi mo le utaina i le taimi o le faigamalaga faʻatulagaina, e faʻaalia ai nofoaga e molia ai. i luga o le ala ma faʻaalia le taimi e taofi ai e faʻatatau i le malosi o le faʻatonuina o nofoaga taʻitasi).

EQ Edition uili

uta le EQA

O le uta i luga o le laupapa e iai le mana o le 11 kW, e mafai ai ona molia i le suiga o le taimi nei (AC) mai le 10% i le 100% (tolu-vaega i Wallbox poʻo nofoaga lautele) i le 5h45min; po'o le 10% i le 80% sa'o sa'o (DC, e o'o i le 100 kW) i le 400 V ma le la'ititi la'ititi o le 300 A i le 30 minute. O le pamu vevela e masani ma fesoasoani e fa'alatalata le maa i lona vevela lelei.

Ta'avale uili pito i luma po'o le 4×4 (mulimuli ane)

I luga o le uili, faʻatasi ai ma le mafiafia o le auʻa ma le tipi pito i lalo, o loʻo i ai faʻamau e fetuunai ai le maualuga o le toe faʻaleleia o le malosi e ala i le faʻaitiitia (o le agavale e faʻateleina, o le taumatau e faʻaitiitia, i tulaga D +, D, D- ma D- , lisiina e sili ona vaivai mo le sili ona malosi), pe a amata ona galue afi eletise e pei o alternators lea e liua ai lo latou masini eletise i le malosi eletise e faʻaaogaina e faʻaaogaina ai le maa - faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le valu tausaga poʻo le 160 000 km - aʻo gaoioi le taavale.

A amata faʻatauga i lenei tautotogo, o le Mercedes-Benz EQA o le a maua naʻo le 190 hp (140 kW) ma le 375 Nm eletise eletise ma le uili pito i luma, o le mea tonu lava lea o loʻo i ai i oʻu lima. Faʻapipiʻi i luga o le axle pito i luma, o le ituaiga asynchronous ma o loʻo i tafatafa o le tuʻuina atu o mea faʻapipiʻi, eseesega, faʻamafanafanaga ma mea tau eletise.

I ni nai masina mulimuli ane, na oʻo mai ai le 4 × 4 version, lea e faʻaopoopoina ai se afi lona lua (i tua, faʻatasi) mo se faʻaputuina o galuega e tutusa pe sili atu i le 272 hp (200 kW) ma o le a faʻaaogaina se maa tele (faʻaopoopo i nisi. "togafiti" mo le faʻaleleia o le aerodynamics) ona o le lautele e faʻalauteleina i le sili atu i le 500 km. O le fesuiaiga o le tuʻuina atu o le uila e lua axles e otometi lava ona faʻatonutonu ma fetuutuunai e oʻo atu i le 100 taimi i le sekone, faʻatasi ai ma le faʻamuamua e tuʻuina atu i tua-uili i soʻo se taimi e mafai ai, aua e sili atu le lelei o lenei afi.

Mercedes-Benz EQA 2021

Avea ma na o le tasi le pedal

I le kilomita muamua, o le EQA e faagaeetia i lona leoa i luga o le vaa, e oo lava i tulaga maualuga o se taavale eletise. O lo'o maitauina, i le isi itu, e tele suiga o le ta'avale e tusa ai ma le tulaga toe fa'aleleia ua filifilia.

E faigofie ona fa'ata'ita'i le ta'avale ma le "pedal ta'ito'atasi" (le pedal accelerator) i le D-, o sina fa'ata'ita'iga la'ititi e mafai ai ona e pulea le mamao ina ia fai ai le taofi i le na'o le tu'u atu o le pedal sa'o (ae le o le tulaga malosi lea e ese ai. pe afai e luelue teisi le pasese pe a uma.

Mercedes-Benz EQA 250

Le iunite na matou maua le avanoa e faʻataʻitaʻi vave ai.

I totonu o auala aveta'avale avanoa (Eco, Faamafanafana, Ta'aloga ma Tagata Ta'ito'atasi) o le mea moni o le faiga sili ona malosi ma malie o le Ta'aloga, e ui lava o le Mercedes-Benz EQA 250 e le'o faia mo fa'avavevave.

E fana, e pei ona masani ai i taavale eletise, ma le malosi tele e oo atu i le 70 km / h, ae o le taimi mai le 0 i le 100 km / h i le 8.9s (telegese nai lo le 7.3s na faʻaaluina e le GLA 220d) ma le saoasaoa maualuga o le naʻo. 160 km/h - fa'asaga i le 220 d's 219 km/h - e mafai ona e ta'u mai e le'o se ta'avale tuuga (fa'atasi ai ma le mamafa e lua tone e le faigofie). Ma e sili atu le lelei o le ave taavale i Comfort poʻo Eco, pe afai e te manaʻo e ausia se tutoʻatasi e le pa'ū mamao i lalo ole folafolaga 426 km (WLTP).

O le taʻavale e faʻamaonia e lava le saʻo ma fesoʻotaʻi (ae ou te manaʻo ia i ai se eseesega sili atu i le va o auala, aemaise lava le Taaloga, lea na ou maua ai le mama tele), ae o taofi e sili atu ona vave "uu" nai lo nisi o taavale eletise.

E le mafai e le fa'amalologa ona natia le mamafa tele o maa, lagona e fai si mago i tali nai lo le GLA ma se afi afi, e ui lava e le mafai ona manatu e le lelei i luga o asphalts le tausia lelei. Afai o lea, filifili le Comfort po'o le Eco ma o le ae le te'i tele.

Mercedes-Benz EQA 250

Fa'amatalaga fa'apitoa

Mercedes-Benz EQA 250
afi eletise
Tulaga pito i luma
mana 190 hp (140 kW)
Binary 375 Nm
Pa'u
Ituaiga ion lithium
Malosiaga 66.5 kWh (tupe)
Cells/Modules 200/5
Fa'asalalau
Toso I luma
Pusa ta'avale Gearbox ma se fua faatatau
FA'ASA
Fa'amalologa FR: Tusa lava poo le a le ituaiga MacPherson; TR: E tusa lava po o le a le ituaiga Multiarm.
taofi FR: Tisiketi fa'avevela; TR: Tiki
Fa'asagaga/Liamita Liliu Fesoasoani tau eletise; 11.4 m
Numera o liuliuliuli 2.6
TULAFONO MA LOTO
Comp. x Lautele x Alt. 4.463 m x 1.849 m x 1.62 m
I le va o axles 2.729 m
ogalaau 340-1320 l
mamafa 2040 kilokalama
Uili 215/60 R18
FA'AOGA, FA'A'OGA, FA'A'OGA
Saosaoa maualuga 160 km/h
0-100 km/h 8.9s
Fa'aaogā fa'atasi 15.7 kWh/100 kilomita
Tu'ufa'atasi CO2 fa'avevela 0 g/km
Tuto'atasi maualuga (tu'ufa'atasi) 426 kilomita
utaina
taimi totogi 10-100% i le AC, (max.) 11 kW: 5h45min;

10-80% i DC, (max.) 100 kW: 30 minute.

Faitau atili