Taycan. O faʻamatalaga aloaia muamua o le 100% eletise Porsche

Anonim

O numera ma faʻaaliga o le a faʻaalia i luga o le pepa faʻapitoa o le muamua 100% eletise taʻaloga taʻavale a Porsche, o lona igoa talu mai le suiga mai le Misiona E i Taycan, ua faʻasalalau aloaia. Latou te folafola atu e tumau le lofituina i le gaosiga lomiga.

E tusa ai ma le Stuttgart brand, o le Porsche Taycan o le ai ai ni afi eletise se lua - tasi i le pito i luma ma le isi i le pito i tua - o loʻo galue tumau, faʻamaonia le malosi o le 600 hp.

O le tuʻuina atu o le malosiaga i nei afi e lua o le a avea ma pusa eletise lithium-ion maualuga, e mafai ona faʻamautinoa le tutoʻatasi i le faasologa o le 500 kilomita. E ui lava e le o taʻua e le faufale po o le a le taamilosaga o fuataga - NEDC poʻo WLTP - na faʻaaogaina e faʻatatau ai lenei numera.

Porsche Misiona E ma le 356
Tuana'i ma Lumanai i Porsche...

15 minute e toe setiina ai le 80% o le maa

E tusa ai ma le Porsche, o le taimi lava e uma ai le malosi i maa, o le a naʻo le 15 minute e manaʻomia e le Taycan e fesoʻotaʻi i le socket, i nofoaga faʻapitoa 800V, e mafai ai ona fai pe a ma le 400 kilomita sili atu. Ua folafola mai foi e le kamupani gaosi oloa o le taavale taʻavale eletise o le a faʻaogaina le CCS (Combined Charging System) faʻatonuina faiga faʻatonu i Europa ma Amerika, faʻatasi ai ma iunite faʻatatau mo Iapani e tutusa lelei le faʻaogaina i faiga o loʻo faʻaaogaina i lena atunuu.

Ma'a Porsche Taycan 2018
O maa a Porsche Taycan e tatau ona mafai ona lagolagoina le faʻamalosia o malosiaga e oʻo atu i le 800V.

E le gata i lea, e ui lava o se taavale eletise 100%, e mautinoa foi e Porsche o le Taycan o le a le taofia le avea ma Porsche moni, e tusa ai ma le faatinoga ma le avetaavale. Faatasi ai ma le kamupani gaosi oloa na faasilasila mai o le fa'avavevave mai le 0 i le 100 km/h o le a tupu i le "matua itiiti ifo" nai lo le 3.5 sekone , ae o le amataga mai le 0 i le 200 km / h o le a tupu i lalo ifo o le 12 sekone.

Porsche fa'amoemoe e fa'atau atu le 20,000 i le tausaga

I le faʻamatalaga umi ua tuʻuina atu nei, o loʻo faʻaalia pea e Porsche se faasologa o numera manaia, e fesoʻotaʻi ma le Porsche Taycan. Aemaise lava, o loʻo faʻamoemoe e faʻatau atu le 20 afe iunite o le mea o le a avea ma ana uluai 100% faʻataʻitaʻiga eletise. E tusa lea ma le lua vaetolu o le aofaʻi o le 911 iunite o loʻo tuʻuina atu nei i le tausaga.

E oʻo mai i le taimi nei, o se vaega o tagata tomai faapitoa e 40 ua gaosia "se numera tolu-numera" o Porsche Taycan prototypes, 21 o ia mea talu mai lena taimi na lafoina, faʻapipiʻi atoatoa, i Aferika i Sisifo i Saute, lea e tusa ma le 60 tagata faigaluega e nafa ma le atinaʻeina o le faʻataʻitaʻiga, ua uma ona latou ufiufi sili atu i le 40 afe kilomita i le taavale.

Seʻia oʻo i le tulaga mulimuli o le atinaʻe, e talitonu Porsche o le "miliona kilomita" o le a faʻataunuʻuina ma faʻataʻitaʻiga o le atinaʻeina o Taycan, ina ia faʻaitiitia ai le faʻafitauli o faʻafitauli e ono tulaʻi mai i le oloa mulimuli.

Porsche Taycan 2018 atinae prototypes
E silia ma le 100 Taycan atinaʻe iunite ua uma ona gaosia, ma le misiona e faʻamaeʻaina, i le aofaʻi, miliona miliona kilomita i suʻega

O le Porsche Taycan na oso i le maketi i le 2019. O le muamua lea o le tele 100% eletise faʻataʻitaʻiga lea e faʻamoemoe Porsche e faʻalauiloa i le 2025.

Faitau atili