Ua uma ona matou aveina le Peugeot 508 Hybrid, le muamua PSA plug-in

Anonim

O le PSA o se tasi lea o vaega na sili ona faitioina le faʻatonuga a Europa na faʻamalosia ai le au faufale e oʻo i totonu o le eletise. Ae ina ua ia iloaina o le a le toe solomuli le au faipule, o ia o se tasi o tagata sili ona vave ona toe fuafua le auala, i le tulaga na suia ai le fuaitau saini a Peugeot, lea na avea ma Lafo & e-Motion.

Ua mae'a ona fa'ailoa i le fa'aaliga i Pale i le tausaga ua tuana'i, o ana fa'ato'aga muamua o lo'o fa'alatalata mai ma latalata atu i le maketi. O le fuafuaga muamua o le tu'uina atu lea mo le fa'atauina o fa'apalapala fa'apipi'i o le 508, 508 SW ma le 3008 , e lua faiga eseese.

E maua e le 508 le HYbrid system , lea e tuʻufaʻatasia ai le afi 1.6-lita fa-cylinder gasoline engine, turbocharged 180 hp ma se afi eletise o le 110 hp, e oʻo atu i le mana tuʻufaʻatasia o le 225 hp ma le mauaina o le 60 Nm i le maualuga maualuga.

Peugeot 508 HYbrid ma Peugeot 3008 HYbrid

O lo'o i ai fo'i se alternator/generator e tu'u i le va o le penisini afi ma le valu-saosaoa otometi fa'aliliuina, lea na sui ai le torque converter i le tele-disc clutch ma fa'aliliu atu le toso i uili pito i luma.

Mo le 3008, faʻaopoopo i lenei faiga o loʻo i ai se isi, sili atu le malosi, e taʻua o le 4HYbrid , faʻatasi ai ma se afi eletise lona lua 110 hp lea e tuʻuina atu ai le taʻavale i uili pito i tua e ala i lana lava pusa, e mafai ai ona galue i le 135 km / h. I lenei tulaga, o le malosi aupito maualuga o le afi penisini e 200 hp ma le malosi tu'ufa'atasi maualuga e 300 hp.

40 kilomita EV va'aiga

I tulaga uma e lua, o loʻo tuʻuina le maa i lalo o le nofoa pito i tua ma le vaega i lalo o le ogalaau, i lalo o le fola, ave le 30 l i lona malosi atoatoa, ae o loʻo i ai se tamai pusi e maua ai le avanoa i se nofoaga e teu ai uaea toe faʻaleleia.

Fiailoa: 3008 4HYbrid

A uma loa le maa, o le afi penisini, faʻagaoioia le alternator/generator pito i luma, faʻaauau pea ona faʻaola le afi eletise pito i tua ma o lea e le faʻaumatia ai le faʻaogaina o le taʻavale.

e toe fa'aola le 11.8 kWh maa (i le tulaga o le 3008 o le 13.2 kWh, e fetaui ma se isi module), Peugeot faʻasalalau se taimi atoa e mafai ona fesuisuiai i le va o le 7 i le taeao, i totonu o le fale ma le 1h45min, ma le pusa puipui 6.6 kWh ma 32A. O le tutoʻatasi na faʻasalalau i le eletise eletise e 40 km , i le taamilosaga a le WLTP, faʻatasi ai ma faʻasalalauga faʻatatau i lalo ifo o le 49 g/km o le CO2.

suega muamua o le lalolagi

Na valaaulia e le Peugeot se vaega o tusitala o le Car Of The Year jury mo se suega muamua ma laitiiti o lenei lomiga fou o le 508, lea e tauva mo le faailoga o lenei tausaga. O le taimi muamua lea na ave ai e se tasi i fafo atu o le PSA le muamua Peugeot hybrid.

Peugeot 508 HYbrid

Sa faia le suega i le CERAM test complex i Mortefontaine, Farani, lea sa ou suesueina ai le au faaiu e toafitu i le aso na muamua atu. Mo le taimi nei, na'o le uili pito i luma Peugeot 508 HYbrid ma le 225 hp na maua, o lo'o i ai pea i le tulaga fa'ata'ita'i. E ui ina leai se fa'ailoga, o iunite na fa'ata'ita'iina e le'i fa'atatau i le tulaga fa'amuta mulimuli.

O le faʻaogaina otometi ma foe e taofi le galue i lenei (eletise), i se isi faaupuga, e le aoga le faʻaaogaina o foe aua e le suia le fua mai le octave.

E le tele ni suiga pe a fa'atusatusa i masini afi afi. I fafo, e mafai ona e matauina naʻo le i ai o le socket e toe faʻaola ai le maa, tuʻu i le itu tauagavale pito i tua palapala. O le HYbrid o le a maua i luga o masini masani o le 508 laina, ae naʻo luga o le taugata, sa ou aveina se GT-Line, o loʻo i ai le Allure ma le GT.

Peugeot 508 HYbrid

I totonu, o suiga o loʻo i totonu o le faʻapipiʻi numera numera, lea ua i ai nei le itulau e mata'ituina ai le maualuga o le tau o le maa , fa'atasi ai ma se fa'ailoga ta'avale: Eco/Power/Charge. O le mataʻitu tutotonu o loʻo i ai foi se tasi o ki piano ua fuafuaina e ulufale saʻo i faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o le eletise, faʻatasi ai ma ata e faʻaalia ai le tafe o le eletise i le va o le afi eletise, le maa ma uili, faʻaopoopo i le faʻaogaina o le afi penisini.

O le ai ai se telefoni feaveaʻi, lea o le a mafai ai e le tagata faʻaoga ona pulea le maualuga o le tau o le maa ma e oʻo lava i fuafuaga, pe afai e fesoʻotaʻi le taavale i le mains.

Fa'asoa i la matou nusipepa

faiga eletise

E tolu auala aveta'avale: leai se fa'aoso, fa'atosina ma ta'aloga (i luga o le 3008 4HYbrid o loʻo i ai le isi auala ese). Na ou amataina le suʻega i le mea muamua (zero emissions), lea e faʻaogaina ai le 508 HYbrid e naʻo le eletise.

E pei ona e fa'amoemoeina, o le tali throttle e vave tele ma e leai se pisa. O lenei faiga e mafai ona faʻaogaina i le 135 km / h ma e iai le lautele o le 40 km, e tusa ai ma le Peugeot. I lenei suʻega e leʻi mafai ona faʻamaonia lenei mea.

Peugeot 508 HYbrid

O le fa'asalalau otometi fa'atasi ma le tab e taofi le galue i lenei faiga, ie e le aoga le faia o lua ta aua e le suia le mafutaga mai le octave . E le mana'omia e le afi eletise se fa'aoga ona e o'o i le pito maualuga i le amataga.

O le toe faʻafouina e mafai ona faʻatulafonoina i ni tulaga se lua, o le masani ma le sili atu le malosi, lea e faʻaosofia ai se aofaʻi o afi afi, ae le faʻateleina. Na'o le tosoina o le gearbox i tua tasi, ona fa'aalia lea o le tulaga "B" i luga o le meafaifa'aili, o se fa'ailoga o le toe fa'afouina o lo'o i lona maualuga.

O le faʻataʻitaʻiga (508 Sport Enginnered), o loʻo faʻatulagaina o se tauva i le Audi S4, o le a faʻatau atu aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le 2020, ma Peugeot fai mai o le faʻauʻuga mulimuli e tatau ona i ai le 350 hp.

faiga hybrid

O le auala lona lua o le hybrid , lea e faʻaaogaina ai le afi eletise e faʻaumatia ai le taimi o le tali atu o le afi afi turbocharged i le maualalo. Ma o le mea e mafai ona ou fai atu ai, o loʻo e faia lelei lau galuega. Faʻateleina i le saoasaoa atoa mai le maualalo o le saoasaoa, o le tali a le seti e matuaʻi laina ma vave, i le tulaga o se taʻaloga taʻaloga.

Peugeot 508 HYbrid

e-Save galuega

I le hybrid mode, o le e-Save function e mafai ai ona e sefe le malosi o le maa mo le faʻaaogaina mulimuli, mo se faʻataʻitaʻiga i totonu o le taulaga. O lenei galuega e mafai ai ona e filifili i le va o le faasaoina o le 10 km, 20 km poʻo le ola atoa o le maa.

Faiga ta'aloga

Mulimuli ane, o le faiga taaloga o lo'o fa'aalia ai le manatu o Peugeot o ana fa'ata'ita'iga fa'aeletise e fiafia i taimi uma e ave ai le ta'avale, e o'o lava i le faia o le #unboringthefuture e fa'aalia ai.

I lenei faiga, o le tali throttle e manino lava e sili atu le malosi (0-100 km / h e 8.8s), o le taʻavale e sili atu le mamafa ma sili atu le usitaʻi o le gearbox i poloaiga a foe.

E lei lava le kilomita na ou aveina e maua ai se manatu atoatoa o le 508 Hybrid's dynamic performance i maualuga maualuga. Ae e mafai ona ou fai atu, i le tulaga o le Taaloga aemaise lava, o le EMP2 platform i lenei lomiga ma le tutoʻatasi tutoʻatasi tua, o loʻo faʻaauau pea ona i ai se saoasaoa lelei o le ulufale atu i tulimanu, o loʻo tausia le uili uʻamea toetoe lava sikuea lea ua masani i le faʻailoga.

Le mamafa faaopoopo o le faiga (280 kg) e le'o ma'ale'ale ma e foliga mai ua lava, ae o le a mana'omia se su'ega o le auala umi e maua ai nisi fa'ai'uga. O se manatu e tatau ona toe iloiloina o le leo, lea na faamaonia e le lava ina ua ou ave le afi i le laina mumu.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Falegaosimea i luga ole laiga

Fa'aeletise i PSA ma Peugeot fa'apitoa na fa'atusalia se tupe fa'afaigaluega "na'o € 100 miliona" i upu a le sui Peugeot. O le mea moni, o falegaosimea uma e maua ai faʻataʻitaʻiga a le vaega i luga o le EMP2 platform ua uma ona mafai ona gaosia ni faʻasalalauga. E mafua ona o le faʻaleleia o le fausaga e laʻititi, faʻatapulaʻa i le pito i lalo pito i tua e faʻanofo ai le maa ma nisi faʻamalosi faʻavae e taulimaina ai le mamafa faaopoopo.

O le faʻailoga na faʻaalia foi ni vitio se lua, faʻatasi ai ma se vaega o le faʻapotopotoga mulimuli o le lua 508s, tasi ma se afi afi ma le isi o se hybrid, e faʻamaonia ai o le taimi e fai ai e tutusa.

Peugeot 508 HYbrid

I le fa'ai'uga o lenei tausaga (tautoto), o le a fa'atau atu le ulua'i fa'ato'aga a le Peugeot i Potukale. , e le o iloa pe o le a le tau, ae ma le mautinoa o lona tulaga o le ai ai i le pito i luga o le laina.

O le 508 o loʻo i ai se isi mea mo i latou e fiafia i hybrids, ae e le o se faʻaoga avanoa. Ina ia mafai ona avea lenei lomiga o se pisinisi aoga, o lona tulaga e le mafai ona ese nai lo le pito i luga.

O Carlos Tavares, le ta'ita'i PSA, ua leva ona fai mai o ana ta'avale uma o le a ausia tulaga ma o le PSA e le mana'omia ona totogi sala. Ma na ia fai mai i taimi uma o ana faʻataʻitaʻiga uma e tatau ona maua se tupe mama. , ia tausia lelei tupe a le PSA.

Ose mea e ofo ai!

I le faaopoopo atu i le gaosiga HYbrid, o le Na fa'aalia fo'i e le Peugeot se ta'avale fa'apitoa e ta'ua o le 508 Peugeot Sport Engineered . O se ta'aloga moni lava o le manatu lava e tasi, ae o iinei ma le fa-uili taavale hybrid system e tauaveina " i le tutusa ma le 400 hp i totonu o se taavale afi ", i upu o le faailoga, e aunoa ma le leiloa o le sini o le 49 g / km o CO2.

508 Peugeot Sport Inisinia

Fa'atoa fa'aalia i Sineva ae ua uma ona tatou va'aia: o le 508 Peugeot Sport Engineered ola ma lanu.

O le a avea o ia ma se tasi o fetu o le faʻailoga i le faʻaaliga Geneva, lea e tatalaina ona faitotoʻa i le amataga o Mati. O le 1.6 Pure Tech engine iinei e 200 hp, faʻafetai i se turbocharger tele, ae o le afi eletise pito i luma e 110 hp ma le pito i tua e oʻo atu i le 200 hp, mo se faʻasalalauga maualuga maualuga o le 500 Nm..

Faatasi ai ma nei afi, fa-uili taavale e maua i le 190 km / h. O le 11.8 kWh maa e maua ai se faʻasalalau le tutoʻatasi i le eletise eletise o le 50 km . O lenei fa'ata'ita'iga o le ai ai fa'ata'ita'iga fa'ata'avale: 2WD/Eco/4WD/Ta'aloga ma e le na'o se ta'avale manatu.

Peugeot 508 Peugeot Sport Inisinia

O le faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻatulagaina o se tauvaga i le Audi S4, o le a faʻatau atu aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le 2020, faʻatasi ai ma Peugeot o loʻo faʻapea o le lomiga mulimuli o le ai ai le 350 hp. . Mo le taimi nei, o faʻaaliga na faʻaalia o le 0-100 km / h i le 4.3s ma le 0-1000 m i le 23.2s, faʻatasi ai ma le saoasaoa maualuga faʻatapulaʻa i le 250 km / h. Ole a maua ile saloon ma van version.

Neo Fa'atinoga

Ina ia taulimaina le malosi faaopoopo, o lenei 508 e sili ona lautele ala (24mm i luma ma 12mm i tua), tuutuu i lalo ma mausali le taofi, uili tetele ma Michelin Pilot Sport 4S pa'u fua 245/35 R20, taofi tetele ma auiliiliga matagofie e pei o le o le fa'a'aisa ua toe fa'alelei ma se mea e fa'apipi'i ai i luga o le pa'u pito i tua.

Peugeot tu'u lea fa'aliliuga i lalo o le mea e ta'ua o le Neo Fa'atinoga , faʻailogaina le faʻaliliuina o le malosi o le a faʻataʻitaʻiina e ana faʻataʻitaʻiga taʻaloga.

Faitau atili