O le Kia Ceed fou e tele lona peti i luga o le malosi. Pe ua tatou talitonu ea?

Anonim

O fea o ave a'u e le GPS? Sa tatau ona ou tuua le taamilosaga ma mulimuli i le faailo e fai mai Lisbon, ae o le GPS na faailoa mai se isi auala e oo atu ai i le IC1, o se auala puupuu, e foliga mai. Ma lo'u agalelei... oka se malaga!

O le vaega o le asphalt na fofola i oʻu luma sa matua manaia lava: o se mea vaapiapi, e aunoa ma se pa, maanuminumi, faʻafefeteina, mauga feʻaveaʻi, luga ma lalo - o nisi taimi maʻai - pioga o ituaiga uma, ma, e sili ona taua, leai se taavale - na ou sopoia aʻu ma na'o le fa pe lima taavale i luga o le 20 pe sili atu kilomita - ma e leai foi ni pa puipui - i nisi tulaga o le alu i fafo o le auala e mautinoa ai le pa'ū pe faʻafuaseʻi o le sefulu, pe a le o le selau mita ...

O se auala, manaia ma e oo lava i le matautia, agavaa mo se tulaga o le lalolagi faatasi ma au i le uili o le fou Kia Ceed … Diesel, ma le pusa taʻavale - ohhhh manuia! Sa ula mai atua o le petrolhead ia te au.

Ae na tupu le mea e leʻi mafaufauina. O le mamao i luga o le M502, o le tele foi lea o le Kia Ceed fou. E ese mai le avea ma se taʻavale taʻaloga, na sili atu le gafatia nai lo le mea na ou faʻamoemoeina. O faʻaletonu ma faʻalavelave na faʻafefeina e le faʻamalolo e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga tele - e ui lava i le mea moni, i soʻo se tulaga, sa tele atu le gaioiga i totonu o le tino, o le faʻamalolo tutoʻatasi a le Ceed e masani lava ona oʻo i le luʻitau, ma le taʻavale e leʻi leiloa lona toʻa, e oʻo lava i faatasi ai ma le siitia o le saoasaoa.

Kia Ceed

O le Kia Ceed fou o loʻo tumau pea lona umi ma le uili, ae o le pito i luma ma le pito i tua e agai i luma 20 mm e faʻatatau i le tino, lea e faʻatasi ai ma le A-poutu, ma peti i luga o laina faʻalava, faʻamautinoaina se seti fou o vaega.

Ae ui i lea, i loʻu manatu, o le mea na matilatila o le itu . Sa'o - o le fa'ailoga fa'asalalau e 17% sili atu le sa'o nai lo lona muamua - fa'atasi ai ma le mamafa sa'o ma se tali fa'anatura, e fa'aosofia ai le to'a tele pe a tatou osofa'ia le isi tulimanu ma le malosi.

O le faʻamamafa i le lauga a le faʻailoga faʻapitoa i mataupu faʻamalosi na faʻamaonia, ma faʻatasi ai ma fesoʻotaʻiga tuusaʻo i tua o le uili - o se malaga i Kartódromo Internacional do Algarve ua uma ona tuʻuina atu ni lagona lelei. Ina ua uma ona faʻamaonia e le Kia Stinger mai se vaaiga faʻataʻavale, o le Ceed fou e foliga mai o loʻo mulimuli i ona tulagavae - o iinei o loʻo i ai se ofo moni i le vaega mo i latou e fiafia i le avetaavale.

Kia Ceed
E ui ina malosi, Kia Ceed e le faʻasalaina tagata nofoia.

O na 20 po o sili kilomita na faatalitonuina ma tuuina mai se ata manino o le gafatia malosi o le Kia Ceed fou: damping tausiga agai i le q.b mautu ae mafanafana. ma mafai ona mitiia lelei solitulafono ta; va'aia i tali, ae fa'aalia le ta'avale ma e o'o lava i le ta'avale mata'ina; ma se ta'avale fa'avasega lelei. E tuua ai le maualuga o faʻamoemoega mo le Kia Ceed GT, e faʻasalalau i le 2019, faʻapipiʻiina i le 1.6 T-GDi ma le 200 hp.

Soʻo se tasi e manaʻo atili e tatau ona filifili mo le "mamana uma" Hyundai i30 N, lea e manatu i le maualuga o le faʻaaliga o lenei faʻavae i totonu o le Korea sauai. E mafai ona e manatua a matou mea na tutupu i tua o le uili o lenei pusa vevela i luga o lenei soʻotaga - e te tuʻuina atu lou taimi e faʻaoga lelei.

fanau stradalist

E ui i le tuʻufaʻatasia o le 1.6 CRDi ma le lua faʻapipiʻi pusa e le o le sili ona talafeagai mo lena vaega, na foliga mai, atonu, o le filifiliga sili lea mo le 300 pe sili atu kilomita o le faigamalaga o loʻo faʻatali mai ia te aʻu.

O numera e tutusa ma le muamua, ma le 136 hp, ae o le 1.6 CRDi o se afi fou, ua taʻua o le U3 . Na tulaga ese, i luga atu o mea uma, ona o lona faʻalelei - o le leo o Diesel e seasea fiafia i ai, o lea na ou fiafia ai e le sili atu nai lo le muimui mamao mo le tele o le malaga.

Kia Ceed
I lenei tupulaga fou o le a leai se kopi coupé.

E mataʻina foʻi le pusa 7DCT, o lona faʻavasegaina na foliga mai ia te aʻu e sili ona saʻo i luga o se oloa Kia / Hyundai. I lenei tupulaga fou o Ceed o lenei pusa ua faʻapipiʻiina ma se taʻaloga taʻaloga. E le gata e atili ai ona ma'ai le gaioiga - o le ta'avale e foliga mai e leiloa le fiaselau pauna i le taimi lava e tasi - e fa'aalia ai foi le lelei o le mamafa o le ta'avale e aunoa ma le tuleia uma o mea e sili atu i le 4,000 rpm.

O le isi vaega o le malaga sa le "lanu felanulanuaʻi". O le IC1 o se faʻalavelave - naʻo le sili atu i le le mautonu o le alatele - ae na mafai ai foi ona matou faʻamaonia le lelei tele o le taofiofia o le leo o le ea, ae o le le lelei tele o le taofiofia o le pisapisao - o la matou iunite sa faʻapipiʻiina i 17" uili ma taʻaloga. pa'u, fa'aaloaloga a Michelin Pilot Sport. O mea taua i se vaega e faʻamaonia atoatoa ai le faʻafetai mo le malosi, lea na matou faia i isi taimi i le Hyundai i30 i ona ituaiga eseese.

Fa'atauga ole Kia Ceed fou

O le tele o fesoʻotaʻiga faʻamalosi na faʻatagaina foi mo se manatu mautu o le faʻaaogaina. O le avetaavale e pei na matou gaoia, i luga o mauga, na mafua ai le faʻaaogaina o le 9.2 l / 100 km; i le sili atu le toʻa ma le faʻamautuina o le saoasaoa i le va o le 80-120 km / h (faatasi ai ma le sili atu le malosi i le ogatotonu) i luga o le IC1 na ou maua ai le 5.1 l / 100 km, ma luga o le A2 agai i Lisbon, i le 130-150 km / h, le i luga o le laupapa komepiuta faitau 7.0 l/100 km. Le eseesega o auala ma pao - lea ua uma ona aofia ai ni osofaʻiga a le taulaga i aso na sosoo ai -, na maua ai le averesi atoa o le 6.3 l/100 km.

totonu

I luga o le vaʻa, ma le tele o le taimi i tua o le uili, sa mafai foi ona talisapaia se totonu, e ui lava e le o le mea e sili ona musuia i le vaʻaia, na fausia malosi, ma nisi mea e manaia i le paʻi ma, i se tulaga lautele, ergonomically saʻo.

E le o aʻu o se tagata sili ona fiafia i lau paʻi, ae e faigofie lava ona faʻatautaia filifiliga ua tuʻuina atu, ae o loʻo i ai le avanoa mo le faʻaleleia atili, i le faʻaaogaina ma le faʻaalia.

fou Kia Ceed

E sili atu le manaia o totonu i le mata, ae e le afaina ai Ceed. Poloaiga ua faataatia i se auala talafeagai ma faigofie ona faaaoga.

Ae ui i lea, o loʻo i ai faʻamatalaga e manaʻomia se toe iloiloga faʻanatinati. O meafaifa'aili fa'atusa fa'ata'oto e lua i luga o le meafaifa'aili, e fa'atatau i le tulaga o le la, sa iai ni ata na fa'ato'a le mafai ai ona faitau. O faitioga e tutusa ma numera o le vevela o loʻo tuʻufaʻatasia i totonu o le tusi lesona o le ea malulu, lea e toetoe lava a le vaaia i le aso. Ma o le ufiufi uʻamea o loʻo ufiufi ai le faʻamafanafanaga o loʻo i ai le au o le atigipusa e mafai foi ona maofa pe a susulu saʻo le la.

Kia fa'ailoa mai le fa'atupula'ia o le tele i totonu o le Ceed, e ui ina fa'amauina le umi ma le uili e pei o lona muamua (4310 mm ma le 2650 mm), ma le tele o avanoa i nofoa pito i tua ma se atopa'u ma le 395 l, o se tasi o le tele i le vaega. E masani ona lelei le va'aia, e ui o nisi tulimanu o le A poutū e fai si fa'alavelave. Mo le pito i tua, o le mea pueata pito i tua e foliga mai o se "mea leaga" mo le pakaga.

E talitonu foi le penisini

I le faaopoopo atu i le 1.6 CRDi, sa i ai se avanoa mo se fesoʻotaʻiga puʻupuʻu - e le gata i luga o le auala ae faʻapea foʻi i le kart track - ma le afi fou Kappa, le 1.4 T-GDi, ma le 140 hp ma le ono-saosaoa faʻasalalau tusi lesona, penisini . E sili atu le vave nai lo le 1.6 CRDi - e itiiti ifo i le 100 kg i le mamafa (!) - ma o le pusa tusi lesona o loʻo i ai se gaioiga lelei, ma maua ai se tulaga maualuga o fegalegaleaiga. Ae, e itiiti le faamalieina, o le tali a le pedal accelerator, e oʻo lava i le le saʻo o le manatu o le afi o se mea amorphous - e tatau ona utaina i le tele o le talitonuga.

Kia Ceed 1.4 T-GDi Kappa

O se faitioga e oʻo atu i le faʻavavevave pedal o le 1.6 CRDi, ae e le pei o lenei faʻapipiʻiina i le 7DCT, o le faʻaogaina o le tusi lesona e leai se taʻaloga taʻaloga, lea e faʻaitiitia ai le le saʻo o le pedal.

E sili atu le lelei o se tasi o faʻaopoopoga o lenei iunite. O se taualuga panoramic agalelei, lea e lolovaia ai le fale i le malamalama, e le o faʻamautu, faʻatagaina le tele o le ea e faʻasalalau, lelei mo po vevela vevela i luma atu.

New Kia Ceed ma lona lava mafaufau

O le mea muamua a Kia i Europa o le tu'ufa'atasia lea o tekinolosi fa'aauto'atasi tulaga 2. Faatasi ai ma i latou o Lane Follow Assist - e pulea le saoasaoa, taofi ma le ta'avale e tusa ai ma le ta'avale i luma -, lea e tu'ufa'atasia ai le fa'atonuga fa'atautaia ma le Lane Keep Assist.

Kia Ceed fou

Sa i ai se avanoa e faataitai ai le faiga i luga o le alatele, ma e foliga mai o se togafiti le vaaia o le taavale e pulea le foeuli, ma taofia oe i le ala, e oo lava i pioga e sili atu ona iloa.

Na fai mai, e le o se taavale tutoʻatasi, ma e le sili atu nai lo ni nai sekone e faʻailoa ai i matou e toe tuʻu o matou lima i luga o le uili, ae na faʻaalia ai o loʻo galue moni lava tekinolosi.

I Potukale

Le Kia Ceed fou o le a maua mai ia Iulai, faʻatasi ai ma le suʻega 1.6 CRDi 7DCT, faʻatasi ai ma le maualuga o meafaigaluega TX, amata ile 32 140 euros. Faatasi ai ma le faalauiloa faalauiloa, o le tau e 27,640 euros . Mo nisi faʻamatalaga auiliili e uiga i tau uma, lomiga ma meafaigaluega o le Kia Ceed fou i Potukale, naʻo le mulimuli i le faʻailoga.

Faitau atili