Honda CR-V Hybrid. I le uili o le hybrid e foliga mai o se eletise… penisini. Le mautonu?

Anonim

Le muamua Honda CR-V , mataitusi muamua mo Taavale Faʻamafanafana, na faʻalauiloaina i le 1995, faʻatupulaia, e le gata i le tino ae faʻapisinisi, i luga o le fa augatupulaga, ma o le taimi nei o se tasi o SUVs sili ona faʻatau atu i le lalolagi ma o se tasi o le 10 sili ona faʻatau atu taavale i luga o le paneta.

O le lona lima o augatupulaga ua faʻalauiloaina nei le tele o avanoa ma faʻamafanafanaga, faʻapea foʻi ma le faʻaleleia, ma i totonu o Europa o le mea sili ona taua o le leai o se afi Diesel ma lona tulaga o loʻo faʻaaogaina e se afi fou fou, le SUV hybrid muamua a le ituaiga i luga o le "konetineta tuai" , na o le taʻua o Hybrid.

Ole vaega ole atunu'u ole a aofia ai na'o le lua afi, fa'aopoopo i le Honda CR-V Hybrid (2WD ma le AWD), o lo'o ia i tatou le 1.5 VTEC Turbo penisini - iloa atili lenei afi.

Honda CR-V Hybrid

Fa'aeletise ioe, tiso leai

O le taulaiga o lenei folasaga na tuuto atu i le Hybrid, faatasi ai ma se tasi o laasaga agai i le aofaʻi o le eletise o faʻataʻitaʻiga a le ituaiga - e manaʻo Honda e lua vaetolu o ana faʻatauga i le 2025 e fetaui ma taʻavale eletise, e aofia ai hybrids ma eletise mama - o le compact ma fa'aeaina Urban concept EV o le a gaosia, e taunu'u mai i le amataga o le 2019.

View this post on Instagram

A post shared by Razão Automóvel (@razaoautomovel) on

O le fa'ailoga i le fa'aeletise o lona uiga o le fa'atofa atu i afi tiso a le gaosi oloa, lea o le a le toe avea ma se vaega o lana faila i le 2021.

E ui i le avea nei ma mamoe uliuli o powertrains, o le mea mautinoa o Diesel powertrains o loʻo faʻaauau pea ona avea ma soʻo lelei o SUVs feololo ma lapopoa, lea e ofoina atu le mea sili o lalolagi uma e lua: lelei le faʻatinoina (tele avanoa o le torque) ma le faʻaaogaina talafeagai pe a mafaufau i le voluma ma mamafa o lea ituaiga taavale.

O lea e tumau pea le fesili… O le Honda CR-V Hybrid fou, faʻatasi ai ma se eletise ma se afi penisini, o se sui aoga i le muamua CR-V i-DTEC?

Fa'asoa i la matou Youtube channel

Se eletise... penisini

Tatou amata i le malamalama i le auupega e sau ma le CR-V Hybrid. Ua ta'ua e Honda i-MMD po'o le Intelligent Multi-Mode Drive , ma o se faiga faʻapipiʻi ma nisi faʻapitoa, e ese le faʻaogaina mai isi hybrids, e pei o le Toyota Hybrid System of the Prius, poʻo le plug-in hybrids.

Honda CR-V Hybrid

O le mea moni, o le Honda's i-MMD system e sili atu ona galue pei o le eletise mama nai lo hybrids. O le faiga e aofia ai afi eletise e lua - tasi e avea o se afi afi, o le isi e pei o se propeller - o se iunite e pulea le eletise, se afi 2.0 l Atkinson gasoline, se taofi loka (lea e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le afi i le taʻavale taavale), a seti o maa lithium ion ma se taofi eletise eletise.

Pusa masini? E leai . E pei o le tele o trams, o le felauaiga e faia e ala i se sootaga tumau, faʻafesoʻotaʻi saʻo vaega feʻaveaʻi ma mafua ai le faʻafefeina o le torque. O le a le mea e sili atu, o lenei fofo e sili atu le faʻapitoa nai lo le paneta eCVT e mafai ona tatou maua i nisi o tauva.

Honda i-MMD
Le i-MMD poʻo le Intelligent Multi-Mode Drive system, ma ona auala faʻaogaina e tolu

Ina ia malamalama pe faʻafefea ona fegalegaleai nei vaega uma o le tasi ma le isi, e tatau ona tatou faʻamatalaina auala taʻavale e tolu e mafai e le i-MMD system - EV, Suavai ma afi afi.

  • EV - o le afi eletise e maua mai ai na'o ma'a. O le maualuga o le tuto'atasi e na'o ... 2 km ma e le o se mea e ofo ai ... o maa e iai le maualuga maualuga o le 1 kWh ma sina suiga. E mafai ona matou faʻamalosia lenei faiga e ala i se faʻamau i luga o le faʻamafanafanaga tutotonu.
  • Hybrid - amata le afi afi, ae e le fesoʻotaʻi i uili. O lana matafaioi o le tuʻuina atu lea o le malosi i le afi eletise-generator, lea e tuʻuina atu ai le malosi i le afi eletise eletise. Afai e iai se fa'asili o le paoa, o le malosi lea e tu'u atu i ma'a.
  • afi afi - na o le pau lea o le auala e fesoʻotaʻi ai le 2.0 i uili e ala i le loka-up clutch.

E ui lava i auala avanoa e tolu, e le mafai ona tatou filifilia; e tupu otometi mea uma, faatasi ai ma le faiʻai faaeletonika a le faiga e filifili po o le fea e sili ona fetaui ma le tulaga, e masani lava ona vaavaai mo le maualuga maualuga.

I le tele o tulaga o le Honda CR-V Hybrid e sui i le va o le EV mode ma le Hybrid mode, o se mea e mafai ona matauina i luga o le masini numera (7″) e ala i le Driver Information Interface poʻo le DII, lea e mafai ai ona e vaʻavaʻai i le tafe o le malosi i le va o le afi. afi, afi eletise, maa ma uili.

O le afi afi e na o le taʻalo i luga o le saoasaoa maualuga - o le filifiliga sili ona lelei, e tusa ai ma le Honda - ma e oʻo lava i lalo o nei tulaga e mafai ona vaʻaia le suiga i le EV mode, pe a tatou manaʻomia nisi sua. E mafua ona o le afi eletise, faʻatasi ai ma le 181 hp ma le 315 Nm, e manino mai i le 2.0 Atkinson, ma le 145 hp ma le 175 Nm - o lona uiga, e le mafai ona galulue faʻatasi afi e lua.

Honda CR-V Hybrid
Tutoatasi nofoaga tutotonu mo le CR-V Hybrid, lea o loʻo i ai a matou seti o faʻamau faʻatasi ma se faʻasologa o le PRND, e pei o se atigipusa otometi, faʻaopoopo i le mafai ona filifili Sport mode, Econ mode poʻo le faʻamalosi faʻasalalau i le eletise eletise.

E i ai se tasi pe i ai se isi, ae ina ua uma se faʻamalamalamaga ma Naomichi Tonokura, fesoasoani ulu o le Honda's Research and Development department mo le poloketi CR-V, na matou iloa ai o le afi eletise e mafai, faʻapitoa, fesoasoani mo sina taimi i le afi afi, toetoe lava pei o se fa'aoso maualuga i totonu o se afi fa'a turbocharged.

A maeʻa faʻamatalaga e uiga i le faʻaogaina o auala eseese, o le faʻaiʻuga ua tusia, e tusa ai ma Tonokura, o le O le CR-V Hybrid e amio pei o se eletise ... ae o le penisini . O le afi afi e le o se faʻalauteleina lautele e pei o isi taavale eletise - o le malosi o le maa e matua laʻititi e le mafai ai ona sili atu i le 2 km, e pei ona matou taʻua muamua; o le afi afi o le "maa", o lona uiga, o le punavai autu o le malosi mo le afi eletise.

Sei o tatou see mai le teori i le faataitai, o lona uiga, e pei o le taimi e ave ai taavale.

Honda CR-V Hybrid

I le uili

E faigofie ona maua se tulaga lelei e ave ta'avale. O nofoa e faʻatagaina ai le tele o fetuunaiga (tusi tusi i le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, ae o loʻo i ai foi se filifiliga mo le faʻaogaina o le eletise), ma e mafai ona fetuunai le uili i le maualuga ma le loloto. "Matou te tuʻuina atu i le ki", e ala i le oomiina o le ki e amata ai le afi ma e mafai ona matou amata, toetoe lava o taimi uma i le filemu mama, ae e le tele se mea mo le afi afi e "ala i luga".

Ae ui i lea, o lenei mea e tumau pea o se muimuiga mamao i le feololo - o le Honda CR-V Hybrid e faʻapipiʻiina ma le Active Noise Cancellation (ANC) system i luga o lomiga uma, e faʻaumatia ai le pisa e le manaʻomia.

Honda CR-V Hybrid

Lelei tulaga aveta'avale ma lelei le va'aiga lautele.

Ina ia sili atu le masani o le avetaavale, O inisinia Honda na faʻavasegaina le i-MMD system (mo Europa) ina ia matou gaioiga i luga o le throttle o le ai ai se tali tutusa mai le afi. (manatua o le tele o taimi e le o fesoʻotaʻi i uili), lea e lagolagoina e le Active Sound Control System, lea e faʻavavevave ai le leo sili atu.

Ioe, e foliga mai e tele naua le poto e “ufiufi” ai mea o lo'o tupu i lalo o le ponaivi, ae o le a'afiaga sili o le mana'omia o le ta'avale fa'anatura e mautinoa lava ... e tele lava i taimi uma.

Fa'ata'ita'i loloto atili le faiga - fa'atatau ma fa'amoemoe - pe a tatou tu'imomomoina le fa'avave ina ia maua ai le so'ona fa'aoso, e matua fa'alogoina le afi afi, fa'atupula'ia tele i le rpm, ae leai se sootaga i le va o le pisapisao ma mea tatou te va'aia i luga o le speedometer. I se isi faaupuga, e foliga mai e pei o se CVT, lea e alu aʻe ai le suiga o le 2.0 i se tulaga ma tumau ai iina, ae o loʻo faʻaauau pea le saoasaoa. E tupu lenei mea ona, pe a tatou manaʻomia le aofaʻi maualuga o le "malosi", o le Honda CR-V Hybrid e faʻaaogaina le 181 hp o le afi eletise ae le o le 145 hp o le afi afi, lea e na o se puna o le malosi.

Honda CR-V Hybrid

Sei o tatou faʻaitiitia le saoasaoa, aua o le Honda CR-V Hybrid e le o faʻamoemoe e avea ma se faʻataʻitaʻiga o le faʻatinoga (8.8s e oʻo atu i le 100 km / h, 9.2s pe a AWD), ae o le lelei.

Ou te va'ava'ai so'o i le kalafi o le malosi e iloa ai po'o le a le tulaga o lo'o tatou i ai, o lo'o fa'alogoina fati eseese ma uta toso—o suiga i le va o auala eseese e leai se fa'aoga; e ofoofogia le fa'alelei atoa.

O le ala na filifilia mo lenei faʻaaliga, o le mea e leaga ai, e leʻo sili ona talafeagai e fua ai tomai faʻamalosi uma o le CR-V, i le faʻamalamalamaina, i le isi itu, le faʻamafanafanaga maualuga i luga o le vaʻa , pe mo le tulaga sili ona lelei o le faʻafefe leo, ae mo le tulaga sili ona lelei o le faʻamalolo e faʻafefe ai faʻaletonu o le fola.

Honda CR-V Hybrid

Pau lava le auala e iloa ai po o fea e sau ai le malosi o uili o le tilotilo i le kalafi lea. O le suiga i le va o auala eseese e leai se fa'aoga.

Tu'ufa'atasi le ta'avale faigofie - e o'o lava i totonu o le taulaga, e ui lava i le tele o fua - fa'atasi ai ma fa'atonuga e fa'amaonia ai le mama ae sa'o, ma o malaga umi e folafola mai o se mea e to'afilemu ai.

O le mea moni, o lona fa'atonuga i le fa'amafanafanaga, tatou te maua ai fo'i le fa'amau ma le fa'amatalaga Ta'aloga uiga ese - e ui ina fa'amata'i ma manaia le tali a le vaega ta'avale atoa. I le isi itu, o le oomiina o le Econ button e foliga mai e "fasiotia" le afi (pe o ni afi?), E pei o loʻo matou tauaveina se tone o paluga, e sili ona fetaui mo na auala i le taulaga lea matou te "toso" mai le moli auala. i moli auala.

A uma mea uma, e te faʻaaluina itiiti pe leai?

A o vaʻavaʻai i fuainumera aloaia, ou te taʻutino atu na ou maua i latou i le faʻamoemoe - naʻo le 5.3 l / 100 km ma le 120 g / km o CO2 (5.5 ma le 126 mo le AWD) -, e le gata ona o loʻo matou talanoa e uiga i se SUV tele ma se mamafa ile fa'atonuga ole 1650 kg.

Ae e ui lava i nisi o "faʻaleagaina" masani o se faʻaaliga malosi - i taimi uma i le igoa o le saienisi, ioe ... - le Honda CR-V Hybrid taunuu i le faaiuga o le faigamalaga ma 6.2 l/100 km fa'amauina i totonu o le komipiuta i luga o le laupapa, fa'atasi ai ma nisi o pa'aga na ausia i lalo ifo o le ono lita i le ala lava e tasi. Le leaga, moni lava...

E mafai ona avea le CR-V Hybrid ma sui moni i le CR-V i-DTEC muamua? I luga o pepa, e le foliga mai - o le faʻaaogaina masani o le suauu mo le i-DTEC na o le 4.4 l / 100 km, ae tusa ai ma le NEDC sili ona lalelei ae le o le WLTP sili ona mamafa.

Honda CR-V Hybrid

Ae ui i lea, o se fesili vave a Spritmonitor, o loʻo tuʻuina mai ai faʻamatalaga moni taumafa, e faʻaalia ai le averesi o le 6.58 l / 100 km mo le i-DTEC muamua, e sili atu le leaga nai lo le mea e mafai ona ou molimauina i le Hybrid. Ma e taua le aua neʻi galo na ausia i latou i se taavale e sili atu le mamafa, sili atu le mamana ma televave ... "eletise" penisini - evolusione ...

O le faʻafitauli, a itiiti mai i Potukale, o loʻo faʻaauau pea ona taoto i le eseesega o tau i le va o suauʻu e lua, lea e fiafia i le tiso.

E mo a'u le taavale?

Afai o loʻo e suʻeina se taʻavale masani ae faʻafiafiaina i totonu o le taʻavale malosi ma sili atu le tuuto, vaʻavaʻai i se isi mea - o le CR-V Hybrid e le o se Civic, ma i totonu o le SUV faʻatauvaʻa, o le Mazda CX-5 e sili atu ona faʻaalia.

Ae fa'atauaina le fa'amafanafanaga ma latou mana'omia le tele o avanoa - o le Honda CR-V na fa'atulagaina e fa'amauina nofoa e fitu, e ui lava e le'o avanoa lenei filifiliga i luga o le Hybrid - o lo'o i ai i totonu o se talosaga ma ni finauga malolosi. E lelei le fausiaina ma le malosi, e leai, i le tagata lava ia, se foliga vaaia, i fafo ma totonu. Ae e leai se masalosalo e uiga i le aoga o le Honda CR-V Hybrid.

Ma o le tau e le talafeagai, ma le Honda CR-V Hybrid (2WD) amata ile 38 500 euros , ua uma ona iai se lisi tele o meafaigaluega. O le taunuu mai i luga o le maketi a le atunuu e faia i le masina fou o Ianuari 2019.

Honda CR-V Hybrid

O le infotainment system o le vaega o tekinolosi i le CR-V e tuʻu ai se mea e manaʻomia, e le gata i ata ma faʻaoga.

Faitau atili