Volkswagen Polo e 6 augatupulaga. O le a le mea e te fiafia i ai?

Anonim

O le Volkswagen Polo o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na gaosia i Siamani e le Volkswagen Group talu mai le 1975. O le faʻataʻitaʻiga e ono augatupulaga, o le tele o foliga ma le tele o lomiga, e aofia ai le Classic; le GTi; le G40, lea na faʻaaogaina auaunaga taua a le G-lader volumetric compressor; KalapuTa'alo; ma le Koluse Polo.

O le augatupulaga muamua sa na'o le penisini. O le tupulaga lona lua na vaʻaia se afi Diesel ua taunuʻu, ae faʻatapulaʻa naʻo ni nai maketi, ma avea ma masani masani mai le lona tolu o augatupulaga i luga.

O augatupulaga muamua na faʻaaogaina se pusa faʻataʻavalevale e fa-saosaoa ae o loʻo iai nei faʻasologa o loʻo i ai le lima pe ono-saosaoa pusa faʻataʻitaʻiga ma mulimuli ane o se pusa otometi e oʻo atu i le fitu saoasaoa.

Volkswagen Polo MK1 | 1975-1981

O le Polo muamua na faʻalauiloaina i le 1975, e lua faitotoʻa ma na maua saʻo mai le Audi 50, lea na vaʻaia lona gaosiga mulimuli ane.

I le 1977 na faalauiloa ai e Volkswagen le Derby, le Polo sedan, mulimuli ane faaigoa o le Classic. O le pito i luga o le laina mo Polo o le LS ma na o le 50 hp na ave mai le afi 1.0 o le Audi 50, mulimuli ane suia e le GLS. I le 1979, na faʻalauiloa ai faʻataʻitaʻiga fou e pei o le Polo CLS, Polo S ma Polo LX ma sa i ai foi se faʻaleleia foliga.

E iva lomiga o le Volkswagen Polo MK1. O le gaosiga o le uluai augatupulaga na muta i le 1981 ma le 500 afe Polos na faʻatau atu.

Volkswagen Polo MK2 | 1981-1994

O le Polo MK2 na gaosia i le va o le 1981 ma le 1994. O le tino fou, van ma le coupé na faʻalauiloaina, i le aofaʻi e 10 lomiga. I le 1983 Volkswagen ua uma ona faʻatau atu le tasi miliona faʻataʻitaʻiga ma i le 1986 o lena numera na faitauina e oʻo atu i le lua miliona iunite faʻatau. I le 1987 le talatuu Volkswagen Polo G40, na'o le coupé version.

I le 1990 na maua ai e le faʻataʻitaʻiga le faʻaleleia o foliga lea na faʻafeiloaʻi ai moli sikuea, faʻamalama tetele ma se totonu toe faʻafouina.

Volkswagen Polo MK3 | 1994-2002

O le tupulaga lona tolu o Polo o se faʻataʻitaʻiga fou atoatoa e faʻavae i luga o se fausaga fou. Sa i ai se fa'alelei foliga i le 1999/2000 ma fa'aliliuga eseese e lima.

I le 1995 na faalauiloa ai e Volkswagen ni lomiga fou se lua: o le Polo muamua ma mataitusi muamua GTi faatapulaa i le 3000 iunite (tolu faitotoa) ma le Polo Harlequin faapitoa ma faitotoa e lima. O lenei faʻataʻitaʻiga mulimuli naʻo le tasi le eseesega i le va o uso, o le multicolor, lea e tofu le laulau i fafo ma lanu eseese i le va o le mumu, samasama, lanumeamata ma le lanumoana.

Volkswagen Polo MK4 | 2002-2009

O le Polo fou na lavea i le maketi i le amataga o le 2002 ma e 34 lomiga. Faailogaina le eseesega vaaia e ala i le suia o lamepa ulu faatafafa i moli ulu lapotopoto faalua. O le Polo muamua lea na faʻalauteleina le faʻaogaina i tulaga o meafaigaluega o loʻo tausia pea e oʻo mai i aso nei: Comfortline, Trendline ma le Highline, ma se faasologa o mea faʻaopoopo. Mo le taimi muamua, na oʻo mai le faʻasalalauga otometi i le Volkswagen Polo.

Faatasi ai ma faʻaliliuga uma, e mafai ona tatou faʻamaonia le Polo Fun (faʻatasi ai ma le facelift i le 2005 na toe faʻaigoaina Polo Cross), o se faʻataʻitaʻiga sili atu, ae aunoa ma se taʻavale uma; ma le Polo GTI, fa'alauiloa i le 2005, fa'atasi ai ma le 1.8 turbo afi ma le lima valve i le cylinder ma le 150 hp.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Volkswagen Polo MK5 | 2009-2017

O le lima o tupulaga Polo na tu'uina atu i ai fa'ailoga se lua i le 2010: Ta'avale Europa o le Tausaga ma Ta'avale a le Lalolagi o le Tausaga. O le au fa'ata'ita'iga fou na ta'ita'ia e Walter de Silva, o se tasi o ta'uta'ua tele i le ta'avale a le lalolagi. Na maua e le Polo mo le taimi muamua se fa'aliliuga DSG lua-saosaoa fitu-saosaoa.

I le valu tausaga o le gaosiga sa i ai… 262 lomiga.

Volkswagen Polo MK6 | 2017-i le taimi nei

Fa'avae i luga ole fa'avae ole MQB A0 a Volkswagen, ua ofoina atu nei fa'atasi ma faitoto'a e lima. Ua uma ona maua se GTI version, faʻapipiʻiina i le 2.0 TSI 200 hp, ma o loʻo i ai pea se Diesel i lana faʻasologa. O mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le taimi nei Volkswagen Polo o loʻo faʻamautu i la matou tusiga faʻapitoa i le faʻataʻitaʻiga.

Faitau atili