Aisea na leai ai se BMW i8 mai Alpina?

Anonim

O LE BMW i8 , lea na va'aia lona fa'ai'uga o le tausaga nei, o le ta'avale ta'aloga muamua a le fa'ailoga a Siamani. Afai e tele mea e uiga i le i8 na fiafia ma faʻaauau pea ona faʻafiafia - mamanu ma le fausiaina, sili atu i mea uma - ona i ai lea o se faitioga faifaipea. O le 374 hp o le malosi tu'ufa'atasi maualuga e tu'u ai lava se mea e mana'omia.

E le faapea o le i8 sa le vave. Ae afai e faʻaalia se lalolagi fou i tulaga o le ausiaina o faʻatinoga - i lenei tulaga, o le faaipoipoga i le va o hydrocarbons ma electrons - sa i ai pea le manaʻomia mo se i8 ma sili atu faʻatinoga ma / poʻo le taulaʻi o le a tulaʻi i le maualuga o le 100% afi ta'avale ta'avale pei o le Porsche 911 po'o le Audi R8.

E lei tupu lava, ae e le faapea e lei talanoaina pe taumafai foi e atiina ae. Talu ai na masani ona matou iloa le BMW i8, na iloa ai o Alpina o loʻo galue i lana lava faʻaaliga o le taʻaloga taʻaloga. Ma faʻamaoni i tu ma aga, Alpina o le a tuʻuina atu i le i8 se oso tele i le faʻatinoga i luga o le i8 sa masani ona tatou iloa.

BMW i8

A uma mea uma, aisea na matou le maua ai se Alpina i8?

E iu lava ina tatou maua tali. Andreas Bovensiepen, le faatonu sili o Alpina, i se faatalanoaga ma le BMW Blog, faʻamaonia ioe, e moni na latou atiina ae "la latou" i8, ae o le a lafoaia le poloketi pe a latou feagai ma ni faʻafitauli.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Faʻafitauli na iu lava ina afua mai uma i le faaiuga e sui le 1.5 l turbocharged tolu-silinder o le faasologa faataitaiga, lea sa i ai le 231 hp, mo le tele ma sili atu le malosi 2.0 l turbocharged fa-silinder ua tatou maua i aso nei i le BMW M135i . Ae o iinei e aitalafu e uiga i le 350 hp nai lo le 306 hp.

Fai mai Bovensiepen e faapea o le afi e fa-silinder, o le Alpina i8 o le a tuʻuina atu le 462 hp o le malosi tuʻufaʻatasia maualuga ma le 700 Nm o le maualuga tuʻufaʻatasiga tuʻufaʻatasia , o se oso faʻaalia i le mana, binary ma, matou te fia talitonu, i le faʻatinoga.

Alpine D3 S
Alpina D3 S, o se tasi o le tele o talosaga a le ituaiga.

Ae ui i lea, faatasi ai ma le tele ma sili atu le malosi o le afi, na aliaʻe faʻafitauli muamua o le malulu. Ina ia foia na mea, na amata Alpina i le faapipiiina o se intercooler tele, ae na iu lava ina faaopoopo isi intercoolers se lua, o loʻo tu i luga o fenders pito i luma, e faʻatumauina ai le suauʻu ma le atigipusa i le vevela saʻo.

I le tulaga o le gearbox, e le o toe avea ma se fesili o le faʻamafanafanaina o le ono-saosaoa faʻasalalau otometi o le faʻataʻitaʻiga masani. O lenei mea na le mafai ona taulimaina le malosi faaopoopo o le afi tele, o lea na latou liliu atu ai i le Aisin valu-speed transmission otometi lea e fesootai ma lenei afi i aso nei.

Ia, faatasi ai ma le afi ma le tele o felauaiga, na foliga mai e tatau foi ona fausia se pito i tua alumini e lagolago ai i latou, lea e tatau ona sili atu le malosi nai lo le mea o loʻo i ai - o suiga manaʻomia na faʻaputu pea.

BMW i. Feavea'i Va'aiga
BMW i8 fa'alauiloa lona fausaga sili atu

I le pito i luma, ina ia faʻaumatia le taʻavale e faʻaalia ai uiga o le i8, Alpina faʻapipiʻi paʻu 50 mm lautele nai lo le vaapiapi 195s na faʻapipiʻiina ai le faʻataʻitaʻiga faʻasologa. O le i'uga, na mana'omia ai le fausia o fenders fou ma lapopo'a e fa'aoga ai le pa'u lautele.

Faatasi ai ma nei mea uma, o le afi tele ma le atigipusa, lapopoa ma sili atu intercoolers, toe faʻaleleia le pito i tua, o le Alpina i8 o le a sili atu foi le mamafa e tusa ma le 100 kg. E leai se mea e popole ai mo le i8's carbon fiber frame, lea na lava le malo e taulima ai le faʻateleina o le malosi ma le mamafa, e le manaʻomia ai se faʻamalosi. Ae o le faaopoopoga o le 100 kg o lona uiga o lenei Alpina i8 e tatau ona toe faʻamaonia i tulaga o le saogalemu, i se isi faaupuga, e tatau ona toe faia suʻega tau faʻalavelave ina ia mafai ai ona faʻamaʻi.

Ae e tusa ai ma Andreas Bovensiepen, o nei suiga ma tau e fesoʻotaʻi e leʻo le mafuaʻaga autu mo le lafoaia o le atinaʻeina o lana i8.

O le mafuaaga na "fasiotia" ai le poloketi mo le lelei

O le mafuaaga autu na latou lafoaia ai le poloketi o le faʻavasegaina o le filifili kinematic lavelave. O le BMW i8 e lua iunite eletise e tu'u'ese'ese fa'aletino - o se afi fa'avevela e fa'aulu ai le au pito i tua ma se afi eletise e fa'aulu le au pito i luma, e aunoa ma se mea e fa'afeso'ota'i fa'atasi - ae e galulue fa'atasi, e pei o se tasi. Ma e naʻo le faʻafetai e mafai ona faʻafetai i le polokalama e pulea le faʻaogaina o iunite taʻavale e lua, faʻapitoa mo le "byte" mo i latou.

I se isi faaupuga, ina ua latou suia le afi afi ma faʻasalalauga taʻitasi, na latou leiloa le pulega sili ona lelei ma le faʻavasegaina. E tatau ona latou toe faia i lona atoaga. Ma o le faia o lena mea e le gata ina latou faʻaaluina le tele o le taimi, aua e ... faigata tele, ae o le a matua taugata tele le faia.

O le taimi lea na togi ai i lalo e Andreas Bovensiepen ma lana 'au le solo i luga o le fola, ona na latou manatu e le aoga le taumafaiga a tagata ma tupe e faʻaauau ai le poloketi ina ia ausia tulaga masani masani i Alpina. O se faʻataʻitaʻiga o lenei Alpina i8 na faia seʻia oʻo ina galue, ae na iu lava ina toilalo i le faʻaogaina o le faʻaogaina o iunite mana e lua.

Masalo o le lavelave ma tau faaopoopo e fesoasoani foi e faʻamaonia pe aisea e leʻi i ai se i8 mai le BMW M, ae le naʻo Alpina.

Faitau atili