BMW M1 AHG Studio. O le M1 sili ona seasea o loʻo faʻatau

Anonim

Naʻo le faʻataʻitaʻiga mai le faʻailoga Siamani e faʻavasegaina o taʻaloga sili, o le BMW M1 sa i ai se tala puupuu ae aoga. O mafuaʻaga o le i ai o se M1 e toe foʻi i le naunau o BMW e tauva i le Vaega 5 i le WSC (World Sportscar Champioship) i le tuai o le 70s.

Afai ei ai se taavale e mafai ona manatu o se homologation faapitoa, e aunoa ma se masalosalo o le BMW M1. Ae o le a le taliaina mo le Vaega 5 e pei ona fuafuaina. O suiga i tulafono faatonutonu na faʻamalosia ai le faʻailoga e fausia 400 iunite e pei o le Vaega 4 muamua, ma naʻo le taimi lava na mafai ai ona latou "lavea" i le faʻatagaina o le Vaega 5.

Mulimuli ane, i le matagaluega

Nai lo le tolopoina o lona ulufale atu i le tauvaga, na faʻamoemoeina e BMW, e aunoa ma le faʻatali mo le fausiaina o le 400 iunite, e ala i le fatuina o lana lava siamupini: le BMW M1 Procar Champioship . O se ipu e tasi le ituaiga, lea na faʻapotopotoina ai avetaavale mai matata eseese - Formula 1, Tours, GT - ma tuʻu i tua o le uili o le BMW M1 na saunia lelei mo le taamilosaga.

BMW M1 Procar
Le M1 Procar i lona mamalu uma.

O laina ma'ai a le BMW M1 - na faia e Giorgetto Giugiaro, fa'aaafiaina e le 1972 Turbo concept - ua fa'apitoa "muscle" e tautua i luga o le matagaluega. E lautele, maualalo ma faʻatasi ai ma mea e manaʻomia ai le aerodynamic, na latou tuʻuina atu le M1 se faʻaaliga e faʻaalia manino ai ona faʻamoemoega o se masini 'ai-masini - o le a faia ai se lagona tumau ...

O le siamupini a le Procar e na o le lua lava vaitau (1979 ma le 1980) ma o le gaosiga o le BMW M1 o le a muta i le 1981, ma e tusa ma le 460 iunite na gaosia , 20 o lo'o fa'amoemoe mo le siamupini a le Procar. O le talafaasolopito o le BMW M1 AHG Suesuega e amata tonu lava i le faaiuga o le galuega puupuu a le M1.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

Ae fa'afefea pe a iai se M1 Procar mo le auala?

Ua oo i le taimi e feiloai ai ma Peter Gartemann, le peresitene ma le pule o le AHG, le tufatufaina Siamani mo BMW. Faʻaosofia e le M1 Procars matagofie, o ia na i ai le uluai manatu e faia se suʻesuʻega mamanu mo le M1 e faʻavae i luga o foliga o le matagaluega Procars.

BMW M1 Procar

Lautele ma faʻatasi ma le "tina" o faʻagogo uma.

Ina ia faia, o lona uiga o le vaega a le AHG Motorsport o le a ave se M1 (seasea) ma liliu i se masini e tutusa ma le M1 Procar. Afai o suiga o loʻo faʻaalia i fafo - faʻalautele faʻailoga uili, apaau tua ma uili faʻapitoa - e sili atu le loloto i tua atu o foliga.

Na maua e le BMW M1 AHG Studie le fa'agata fa'atauvaga, uili fou 16-inisi mai le BBS - 8" lautele i luma ma 9" i tua -, ma o le 3.5-lita M88 inline ono-siliva vaaia lona malosi siitia mai le uluai 277 hp i se sili atu fiafia 350 hp. . Na suia fo'i le pipi'i i le tauvaga, fa'apea fo'i ma le fa'asuavai na suia i le isi ma toe fa'afouina finauga lelei.

Sa avea pea o se taavale auala, o lea o le totonugalemu na teu ai mea lelei uma. Sa tele pusa pa'u ma sa fa'aleleia le fa'aleo leo mai le tulaga fa'atasi ma sipika fa'aopoopo.

BMW M1 Procar

O totonu na fa'atumauina le tulaga lelei e mana'omia e fa'aoga i luga o le auala.

e seasea lava nai lo Procar

E pei ona mafai ona e mafaufauina, o lenei suiga sa le taugofie. I le faaopoopo atu i le i ai o se M1 ma totogi mo lona suiga, e tatau i le tagata faatau ona totogi le faagasologa o le tusipasi TÜV ina ia mafai ai ona malaga i luga o le auala, lea e aofia ai se faasologa o suʻega.

Ina ia faʻapitoa atili, o BMW M1 AHG Studie taʻitasi na faʻaalia se ata vali tulaga ese, na faia e le fale taʻutaʻua Hermann Altmiks paintshop.

I le aofaʻi, e faʻatatau e naʻo le 10 iunite na maua le "togafitiga" AHG Studye - numera e maualalo ifo nai lo le Procar, le taʻavale taʻavale - ma o le tasi lea o loʻo faʻatau atu nei o le muamua lea o ia mea uma, o Peter Gartemann, lea e tu i fafo mo lana vali tulaga ese.

Fa'aopoopo le tau fa'atau

Afai o le BMW M1 e seasea, o le AHG Studie lomiga e le o talanoa i ai. Ma pe a oʻo mai i le taavale a le tusitala na tuʻuina atu lenei lomiga seasea, e pei ona mafai ona e mafaufauina, o le tau e oʻo atu i le maualuga o le stratospheric. O lenei iunite na toe faʻaleleia i le 2017, lea na maeʻa i lenei tausaga, na o le 50 kilomita talu mai lena taimi - o le numera o kilomita e tusa ma le 34,000 kilomita.

O le tau e totogi mo lenei taavale tulaga ese e $930,000 pe tusa ma le 760,000 euros ma o loʻo faʻatau atu i Hemmings.

BMW M1 Procar

Rims e BBS

Faitau atili