Ua auai le FCA i le BMW e fausia tulaga tulaga ese mo taavale tutoʻatasi

Anonim

Ole suiga ole fa'ata'ita'iga ile pisinisi tau ta'avale o le a sau ma ta'avale tuto'atasi ae le o ta'avale eletise. Afai o trams o se isi ituaiga o faʻamalosi, o le avetaʻavale tutoʻatasi o le a sili atu ona lautele ma loloto aʻafiaga e le gata mo pisinisi ae mo le sosaiete.

E tatau ona aua ne'i tu'umuli, ae o le tau e taugata. Ole fofo? Auai i taumafaiga. O le mea lea na faia e BMW i le tausaga talu ai, faʻatasi ai ma Intel ma Mobileye (i le taimi nei na maua e Intel) - o se paaga autu i le atinaʻeina o nei tekonolosi fou.

O le faiga faapaaga na faia o le a maua muamua i luga o le auala i le 2021, pe a faʻaalia e le BMW le sui fou o le aiga i, iNext. Ole fa'ata'ita'iga fou ole a o'o ile la'asaga 3 ole tuto'atasi, ae ua uma ona sauni e fa'asolo ile tulaga 5.

O lea ua auai le FCA (Fiat Chrysler Automobiles) i lenei faiga faapaaga, ma sainia se feagaiga o le malamalama ma isi paaga. O le fa'amoemoe o le fa'atupuina lea o se fa'avae masani fa'alautele e fa'ataga ai le atina'eina ma le fa'aogaina o tekonolosi mo ta'avale tuto'atasi vaega 3, 4 ma le 5.

Ina ia faʻalauteleina tekinolosi faʻatautaia e le tagata lava ia, e taua tele le faia o faiga faapaaga i le va o le au faufale, tagata faʻatekonolosi ma tagata faʻatau. O le fa'atasi ai ma i matou i lenei felagolagoma'i o le a mafai ai e le FCA ona fa'amanuia sa'o mai le fa'aogaina o feso'ota'iga ma le tamaoaiga o fua pe a tu'ufa'atasi kamupani i se va'aiga masani ma fa'amoemoe.

Sergio Marchionne, Faatonu Sili o FCA

O Marchionne sa fai si leo tele i le manaoga o le alamanuia ina ia o mai faatasi - pe ala i faiga faapaaga po o le tuufaatasia foi - e foia ai le siisii o tau o le atiaeina o taavale maualuluga. O le faʻateleina o le eletise ma le taʻavale tutoʻatasi o loʻo faʻaalia ai le tele o mea tau tupe i le atinaʻeina ma le faʻaogaina, ma e manatu Marchionne o se "faʻalavelave tau tupe" le alu naʻo ia.

O lenei galulue faʻatasi o le a oʻo atu i le faaiuga o le tausaga i le tuʻuina atu i luga o le auala o 40 autonomous suʻega taʻavale, lea o le a faʻaopoopoina i le 100 ua uma ona faʻasalalau taavale a Mobileye, faʻaalia le aʻafiaga o le fua o lenei faiga faʻatasi.

BMW Group, Intel, Mobileye ma FCA tatala faitotoa mo le tele o faufale tekonolosi poʻo faʻatau oloa e faʻatasi ma i latou, ona o le faʻamoemoe o loʻo tumau pea le fatuina o se fofo faʻavaomalo mo le pisinisi atoa.

E le'o fou le FCA i lea ituaiga faiga fa'apaaga fa'atekonolosi. Sa faia foi se faiga faapaaga faapena ma le Google's Waymo, sapalaia e tusa ma le 100 Chrysler Pacifica Hybrids, ua fetuutuuna'i ina ia tuufaatasia le tekinolosi talafeagai mo le ave taavale tutoatasi.

Chrysler Pacifica Hybrid - Waymo

Faitau atili