Toyota Land Speed Cruiser, le SUV sili ona saoasaoa i le lalolagi

Anonim

O ia o se tasi o fetu o le SEMA Show mulimuli, o le mea na tupu a Amerika na faʻamaoni atoatoa i sauniuniga sili ona mataʻutia ma mataʻutia. O lenei, ua toe foʻi mai le Toyota Land Speed Cruiser i tala fou mo se isi mafuaaga.

Na manao Toyota e avea lenei Land Cruiser ma SUV sili ona saoasaoa i le lalolagi, o lea na latou aveina ai i le 4km auala i le Mojave Air & Space Port suʻega nofoaga autu i le toafa Kalefonia, lea sa avea muamua ma avetaʻavale NASCAR Carl Edwards i le taimi na ou faʻatali ai mo oe.

370 km/h!? Ae faapefea?

E ui lava o loʻo faʻatumauina le afi 5.7 lita V8 e pei o tulaga masani, o lenei Toyota Land Speed Cruiser e itiiti pe leai se mea e fai i le gaosiga o le gaosiga. Faatasi ai ma le lisi o suiga o le paga o Garrett turbo-compressors ma faʻasalalauga faʻavae mai le eleele e faʻatautaia le 2,000 hp o le malosi maualuga. Ioe, e lelei lau faitau...

Ae e tusa ai ma le Toyota Technical Center, e le o se vaega faigata lea. O le faatumauina o le mautu o le 3-tonne "manu" faatasi ai ma se aerodynamics le mautonu i le sili atu i le 300 km / h, o se luitau faigata mo le au inisinia o le ituaiga Iapani. O le fofo o se faʻamalologa faʻapitoa e le avetaʻavale muamua o Craig Stanton, lea e faʻaitiitia ai le kilia o le eleele e ala i le faʻaogaina o paʻu Michelin Pilot Super Sport.

I le taumafaiga muamua, na ausia e Carl Edwards le 340 km / h, e tutusa ma le faamaumauga muamua o le Mercedes GLK V12 na faʻalogoina e Brabus. Ae e leʻi gata ai iina:

“Ina ua uma le 360 km/h sa amata ona tetete teisi le mea. Na pau lava le mea na mafai ona ou mafaufau i ai o le tala lea a Craig ia te aʻu - "Po o le a lava le mea e tupu, aua le aveese lou vae mai le kesi." Ma o lea na matou maua ai le 370 km / h. E saogalemu le fai atu o le SUV sili ona saoasaoa i luga o le paneta.

Toyota Land Speed Cruiser
Toyota Land Speed Cruiser

Faitau atili