O le faʻaaogaina o le cannabis e le faʻateleina ai le faʻalavelave faʻafuaseʻi, fai mai suʻesuʻega

Anonim

O se suʻesuʻega a le National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) na faʻaalia ai o avetaʻavale e faʻaaogaina le cannabis e le o toe faʻaalia i se faʻalavelave faʻafuaseʻi.

Ua faia e le NHTS se suʻesuʻega e taumafai e faʻamutaina se fesili tuai: pe a uma, pe o le avetaʻavale pe a uma le ulaula tapaa e faʻateleina ai le lamatiaga o se faʻalavelave pe leai? O se suʻesuʻega muamua e taʻitaʻia ai i tatou e tali ioe, aua i totonu o aʻafiaga masani o le cannabis, o loʻo i ai le suiga o le vaʻaia vaʻaia ma le lagona o le malolo o lagona. E lua mea e foliga mai e faʻamuamua e foʻia ai lenei faʻafitauli.

FESOASOANI: Matamata i le toe faʻaleleia o le Land Rover a Bob Marley

Ae ui i lea, e tusa ai ma se suʻesuʻega na faia e le NHTSA, o le faʻateleina o faʻalavelave faʻafuaseʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o le cannabis atonu e laʻititi pe a faʻatusatusa i se avetaavale i lona tulaga masani. O faʻaiʻuga e mai i se suʻesuʻega na faia i luga o le 20 masina, ma na aofia ai le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga o le 10,858 taʻitaʻi. Pe a suʻesuʻeina naʻo faʻamatalaga mataʻutia, na iloa ai e le au suʻesuʻe se faʻalavelave faʻafuaseʻi e oʻo atu i le 25% maualuga i avetaavale o loʻo i lalo o le aafiaga o lenei vailaʻau.

Ae ui i lea, pe a suʻesuʻeina faʻamatalaga i faʻamatalaga auiliili - tuʻufaʻatasia avetaʻavale i vaega eseese - na faʻamaonia e le au suʻesuʻe o lenei faʻaopoopoga na tupu ona o le tele o avetaʻavale i le faʻataʻitaʻiga na aʻafia i faʻalavelave faʻafuaseʻi e laiti, matutua 18-30 tausaga - e sili atu ona lamatia amioga. .

Matou te FAATUATUA: Le malosi faʻamalolo o le avetaʻavale

kalafi ave cannabis

Ina ua oʻo atu isi mea faʻapitoa i le auiliiliga (tausaga, itupa, ma isi), o faʻatusatusaga na faʻaalia ai o le faʻatupulaia moni o faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a uma le faʻaaogaina o le cannabis e na o le 5%. O se lamatiaga na pa'ū i le toetoe 0% pe a faʻatusatusa i le cannabis, o le aʻafiaga o le ava i faʻalavelave faʻafuaseʻi.

O le mea lea, o le suʻesuʻega a le NHTSA na faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o le cannabis e le "matua faʻateleina le lamatiaga o le aʻafia i faʻalavelave faʻafuaseʻi", talu ai o le numera o avetaʻavale, i le va o le 18 ma le 30 tausaga, na aʻafia i faʻalavelave e aunoa ma le faʻaaogaina o le cannabis e toetoe lava tutusa. o ai na taumafaina le mea.

Ia mautinoa e mulimuli mai ia i matou ile Facebook

Punavai: NHTSA / Ata: Washington Post

Faitau atili