Lumanai o Mercedes-Benz. Betting i trams ma subbrands AMG, Maybach ma G

Anonim

I se vaega o loʻo "faafesagaʻi" ai pisinisi taʻavale, i le taimi lava e tasi, o aʻafiaga o se faʻamaʻi ma se vaega o suiga loloto ma le eletise o le taavale, o le O le fuafuaga fou a Mercedes-Benz e foliga mai o se "faafanua" e faʻamoemoe e taʻitaʻia le taunuuga o le faʻailoga Siamani i se taimi lata mai.

Faʻaalia i aso nei, o lenei fuafuaga e le gata e faʻamaonia ai le tautinoga a Mercedes-Benz i le faʻaogaina o le eletise, ae faʻaalia ai foi le taʻiala lea e faʻamoemoe ai le faʻailoga e faʻateleina lona tulaga o se faʻailoga taugata, faʻalauteleina lana faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma, sili atu i mea uma, faʻateleina. tupe mama.

Mai tulaga fou i se tautinoga malosi i ona sub-brands, o loʻo e nofouta i faʻamatalaga o le fuafuaga fou a Mercedes-Benz.

Fuafuaga Mercedes-Benz
Agavale i le taumatau: Harald Wilhelm, CFO o Mercedes-Benz AG; Ola Källenius, Pule Sili o Mercedes-Benz AG ma Markus Schäfer, COO o Mercedes-Benz AG.

Manumalo tagata fou o le sini

O se tasi o sini autu o le taʻiala fou a Mercedes-Benz o le manumalo lea i tagata faʻatau fou ma faia lenei mea o loʻo i ai i le faʻailoga Siamani se fuafuaga faigofie: e atiaʻe ana sub-brands.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le mea lea, i le faaopoopo atu i le lauiloa Mercedes-AMG ma Mercedes-Maybach, o le peti o le faʻamalosia o le faʻailoga o le eletise eletise EQ ma fatuina le "G" sub-brand lea, e pei ona taʻu mai e le igoa, o le ai ai le faʻailoga faʻapitoa. Mercedes-Benz i lona faavae Vasega G.

Fa'atasi ai ma lenei ta'iala fou, o lo'o matou fa'ailoa atu ai la matou tautinoga manino i le aofa'i o le fa'aeletise oa matou oloa.

Ola Källenius, Taitaifono o le Komiti Faafoe a Daimler AG ma Mercedes-Benz AG.

Eseese subbrands, eseʻese sini

amata i Mercedes-AMG , o le fuafuaga, muamua lava, e amata i le amataga o le 2021 ma le eletise o lona lautele. I le taimi lava e tasi, o le fuafuaga fou a Mercedes-Benz e manaʻomia ai le Mercedes-AMG e faʻateleina le faʻaogaina o le manuia na vaʻaia i le Formula 1.

Ae mo le Mercedes-Maybach , e tatau ona saili e faʻaogaina avanoa o le lalolagi (e pei o le manaʻoga malosi a le maketi a Saina mo faʻataʻitaʻiga taugata). Mo lenei mea, o le sub-brand taugata o le a vaʻaia lona faʻaluaina i le lapoʻa, ma faʻamaonia foi lona eletise.

Fuafuaga Mercedes-Benz
Mo le Pule Sili o Mercedes-Benz AG, o le sini e tatau ona faʻateleina tupe maua.

O le fou "G" sub-brand e faʻaaogaina le tele o manaʻoga o loʻo faʻaauau pea ona iloa e le jeep iconic (talu mai le 1979, latalata i le 400 afe iunite ua uma ona faʻatau atu), ma ua naʻo le faʻamaonia o le a faʻaalia ai foi faʻataʻitaʻiga eletise.

Ma le mea mulimuli, e tusa ai ma le mea atonu e sili ona faʻaonaponei o le Mercedes-Benz sub-brands, le EQ , o le peti o le puʻeina lea o se au maimoa fou faʻafetai i le faʻafaigaluegaina o tekinolosi ma le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga e faʻavae i luga o faʻasalalauga eletise faʻapitoa.

EQS i luga o le ala, ae e tele atu

I le tautalagia o faʻamaufaʻailoga eletise, e le mafai ona talanoa e uiga i nei mea ma le fuafuaga fou a Mercedes-Benz e aunoa ma le faʻatalanoaina o le Mercedes-Benz EQS fou.

Ua i ai nei i le vaega mulimuli o suʻega, o le Mercedes-Benz EQS e tatau ona oʻo atu i le maketi i le 2021 ma o le a amataina se faʻavae tuʻufaʻatasia, EVA (Electric Vehicle Architecture). I le faʻaopoopoga i le EQS, o lenei faʻavae o le a faʻavaeina foi le EQS SUV, le EQE (faʻatulaga uma e taunuʻu i le 2022) ma le EQE SUV.

Fuafuaga Mercedes-Benz
O le EQS o le a faʻatasi ma isi faʻataʻitaʻiga e tolu na atiaʻe e faʻavae i luga o lona tulaga: se sedan ma lua SUVs.

I le faaopoopo atu i nei faʻataʻitaʻiga, o le eletise o Mercedes-Benz o le a faʻavae foi i luga o faʻataʻitaʻiga sili atu ona tauagafau e pei o le EQA ma le EQB, o loʻo faʻatulagaina mo le 2021.

O nei fa'ata'ita'iga fou uma o le a fa'atasi ma le Mercedes-Benz EQC ma le EQV ua uma ona fa'atauina ile Mercedes-Benz '100% eletise ofo.

E fa'apea fo'i ma le fuafuaga fou a Mercedes-Benz, o lo'o fa'atupuina e le fa'ailoga Siamani se fa'avae lona lua fa'apitoa mo fa'ata'ita'iga eletise. MMA filifilia (Mercedes-Benz Modular Architecture), o le a avea ma faavae mo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa poʻo le lapopoa.

Fuafuaga Mercedes-Benz
I le faaopoopo atu i le EQS platform, Mercedes-Benz o loʻo atiaʻe se isi faʻavae faʻapitoa mo faʻataʻitaʻiga eletise.

Polokalama o se peti foi

I le faʻaopoopoga i faʻataʻitaʻiga eletise fou 100%, o se peti i lalo o faʻailoga ma fuafuaga e tipiina ana tau tumau i le 2025 e sili atu i le 20% faʻatusatusa i le 2019, o le fuafuaga fou a Mercedes-Benz e faʻamoemoe foi e teu faʻafaigaluega i le vaega o polokalama. mo taavale.

I Mercedes-Benz, matou te taumafai e leai se mea e itiiti ifo nai lo le taʻitaʻiga i le au gaosiga o faʻataʻitaʻiga eletise ma polokalama mo taavale.

Markus Schäfer, Sui o le Pulega o le Daimler AG ma Mercedes-Benz AG, e nafa ma le Daimler Group Research ma Mercedes-Benz Cars COO.

Mo lenei mafuaʻaga, na faʻaalia ai e le Siamani faʻailoga le MB.OS operating system. Atinaʻe e Mercedes-Benz lava ia, o le a faʻatagaina ai le faʻailoga e tuʻufaʻatasia le puleaina o faiga eseese o ana faʻataʻitaʻiga faʻapea foʻi ma fesoʻotaʻiga faʻaogaina e tagata faʻatau.

Fa'atulaga mo le fa'asa'olotoina i le 2024, o lenei polokalama fa'apitoa e fa'ataga ai fo'i fa'afouga faifaipea ma o le a fa'atupuina ma le fa'amoemoe e fa'atupuina le tamaoaiga o fua e mafai ai ona fa'aitiitiga lelei tau.

Faitau atili