BMW 116d. Tatou te mana'omia moni ni tagata laiti o le aiga e iai le uili tua?

Anonim

O le faasologa o le augatupulaga o loʻo i ai nei BMW 1 Series F20 / F21, e tusa ai ma tala lata mai, o le a faia i le 2019. Mai mea ua uma ona tatou iloa, na o le pau lava le mautinoa tatou te maua e uiga i le sui o le 1 Series o le a faʻafeiloaʻi ta'avale uili tua. Tofa le afi umi ma le uili tua, talofa i le afi koluse ma le uili pito i luma - fa'aaloaloga a le UKL2 platform, o le faavae lava lea e tasi e fa'aola ai le Series 2 Active Tourer, le X1 ma le Mini Clubman ma le Countryman.

Ole Fa'asologa 1 o le a fa'apea ona leiloa lona USP (Unique Selling Point). I se isi faaupuga, o le a leiloa le uiga e vavae ese ai mai isi faʻatauvaʻa - o se uiga na tausia talu mai le muamua BMW i lenei vaega, le 3 Series Compact, faʻalauiloa i le 1993.

O le isi na afaina, faatasi ai ma lenei suiga o le fausaga, o le inline ono-silinder afi - ia faatofa atu foi i le M140i, na o le pau lava le vevela i luga o le maketi e tuufaatasia ai le uili tua ma se afi e tele naua kupita centimeters ma cylinders.

BMW 116d

o lona ituaiga mulimuli

O le F20/F21 ua avea ma mea mulimuli o lona ituaiga. Tulaga ese i le tele o auala. Ma e leai se mea e sili atu nai lo le fa'amanatuina o lona i ai i se si'usi'u mamalu ma le mata'utia.

Va'ai i le va'aiga o le iunite o lo'o fa'atasi ma ata, o le mea na folafolaina - o le Blue Seaside bodywork mata'imata, fa'atasi ma le Line Sport Shadow Edition ma le 17″ uili, e maua ai se foliga sili atu ona manaia ma fetaui mo fa'amoemoega o se ta'avale sili atu ona fa'amaoni. , lea e vala'aulia e se ta'avale uili tuaa BMW.

BMW 116d
O le pito i luma e pulea e le ta'uta'ua fatuga'o lua.

Ae o le taavale o loʻo ou aveina e le o se M140i, e le o se 125d, ae o se 116d sili atu ona tauagafau. - ioe, o le mea e sili ona fiafia i ai i luga o siata faʻatau, ma solofanua 116 "totoa" ma le tele o avanoa avanoa i lalo o le ponaivi umi, ona o le tolu cylinders e lava e faʻanofo ai lenei 1 Series.

E pei lava ona matou talisapaia le manatu o le umiaina o se pito i tua-uila-drive vevela vevela ma le 340 hp, po o le a lava le mafuaaga, o le sili atu ona taugofie, pei o lenei BMW 116d, e iu i totonu oa tatou faletaavale. Ou te malamalama pe aisea ma e faapena foi oe…

BMW 116d
Ole BMW 116d ile talaaga.

Ta'avale uili tua. E aoga?

Mai se vaaiga malosi, o le uili i tua e tele mea lelei - o le vavaeeseina o le faʻataʻitaʻiga ma le lua-axle taʻavale e tele se lagona ma ua uma ona matou faʻamatalaina pe aisea iinei. Ua le toe fa'aleagaina le ta'avale i le axle aveta'avale ma, e pei o se tulafono, e sili atu le laina laina, alualu i luma ma paleni e fa'atusatusa i se ta'avale uili pito i luma. E faigofie lava, e tafe mea uma, ae, pei o mea uma, o se mataupu o le faʻataunuʻuina.

O lo'o iai uma mea fa'aoga. O le tulaga avetaʻavale, lea e sili ona lelei, e maualalo ifo nai lo le masani (e ui o le faʻatonuga o le tusi lesona e le o se mea faigofie); o le uili e sili ona lelei le uu ma o le pulea e saʻo ma mamafa, o nisi taimi e mamafa tele - ioe, pipii ma mea faʻasolosolo, o loʻo ou tilotilo atu ia te oe -; ma e oʻo lava i lenei faʻataʻitaʻiga 116d faʻataʻitaʻiga o le tufatufaina o le mamafa i luga o axles e latalata ile lelei.

Ae, faamalie atu, o le faʻatamaoaigaina o le poto masani avetaʻavale e mafai ona aumaia e le uili tua e foliga mai e le o iai. Ioe, o loʻo i ai le taʻavale mama ma le paleni, e pei o le suavai, ae foliga mai na saogalemu le BMW. Sa ou aveina ni kolosi laiti ma lapopo'a e mafai ona sili atu ona mata'ina i tua o le uili nai lo lenei Fa'asologa 1. Heresy? Masalo. Ae atonu o le mea tonu lena o loʻo sailia e le au faʻatau BMW 116d: vaʻaia ma nai mea faʻatau.

e uiga i le afi

Masalo e le o le chassis, ae o le tuufaatasiga o lenei chassis ma lenei afi faapitoa. E leai se mea e faaletonu i le afi lava ia, a Tri-silinder 1.5 lita malosi ma 116 hp ma limafoai 270 Nm.

E te ala aʻe moni i luga pe a uma le 1500 rpm, faʻavavevave e aunoa ma le faʻatuai ma le saoasaoa o le saoasaoa e mafai ai ona e faia le sili atu nai lo le gafatia o le olaga i aso faisoo. Ae ona o le suavai ma le alualu i luma o le avetaavale, o le afi e foliga mai o se mea sese, toilalo i le faʻaleleia o loʻo ofoina atu.

BMW 116d
Mai tua.

O lona fausaga tricylindrical, e ala i le natura le paleni, e faʻaalia e le gata i le leo le mautonu e maua mai, e ui lava i le lelei o le leo, ae faʻapea foʻi i le vibration, aemaise lava i le gearbox knob - o se mea e manaʻomia ai le tele o taumafaiga poʻo le naunautaiga nai lo le masani e faʻaogaina ai. .

O le isi fa'amatalaga e le lelei tele i le faiga e le lelei le amata-taofi - e foliga mai e sili atu o se pa'u malu. Ina ua maeʻa nei tausaga uma, e leʻi saʻo lava le BMW i lenei faiga. A leai, o se afi lelei, ou te fesili ona o le faʻafoliga o lenei faʻasologa ma le manaʻo lelei.

Uili pito i tua e le faauo aiga

Afai o le uili pito i tua o le mea lea e tulaga ese ai le 1 Series i lona vaega, o le tulaga lava lea e tasi e faʻalavelaveina o se taavale a le aiga. O le tulaga umi o le afi, faʻapea foʻi ma le axle faʻasalalau, e faʻaumatia ai le tele o avanoa o le fale, faʻapea foʻi ma faʻalavelave faʻaopoopo i le ulufale atu i nofoa pito i tua (faitotoa laiti). O le seevae, i le isi itu, e tele lava le faʻamaonia - vaega-averesi gafatia ma le loloto lelei.

BMW 116d

A leai, masani BMW totonu - lelei mea ma malosi fetaui. O le iDrive e tumau pea le auala sili e fegalegaleai ai ma le infotainment system - e sili atu le lelei nai lo soʻo se touchscreen - ma o le atinaʻe lava ia e vave, manaia ma talafeagai le faʻaoga.

E pei ona taʻua muamua, o le matou iunite na aumaia le Line Sport Shadow Edition package - o se filifiliga mo le 3980 euros - ma faʻaopoopo i se pusa faʻalelei fafo (e le o toe iai se chrome, mo se faʻataʻitaʻiga), o totonu o loʻo faʻapipiʻiina i nofoa ma uili i totonu. se mamanu taʻaloga , faʻatasi ai ma le mea mulimuli o loʻo i totonu o le paʻu, lea e fesoasoani i taimi uma e siitia ai foliga o totonu.

BMW 116d

Matua mama totonu.

O ai le BMW 116d mo?

Atonu o le fesili na sili ona tumau i loʻu taimi ma le BMW 116d. Matou te iloa o le taʻavale o loʻo i ai se faʻavae ma se gafatia tele, ae e foliga mai, i nisi taimi, "maasiasi" e maua. Soʻo se tasi na faʻatali mo se faʻataʻitaʻiga, sili atu le agile, faʻamalosi ma e oʻo lava i le malie 3 Faʻasologa o le a le fiafia. O le afi, e ui ina lelei i le tu'ufua, e iu lava ina ta'uamiotonuina lona ola na'o le taumafaina ma le tau mulimuli. O lona fausaga e fa'afaigofie ai le ola fa'atasi ma lenei afi nai lo isi talosaga fa'atauva. O le BMW 116d e pei o lena, i se ituaiga o limbo. E iai le uili i tua ae le mafai ona tatou fa'aogaina.

Sau mai iina le M140i, poʻo se isi 1 Series ma le tele o neura, lea o le a sili atu ona puipuia le mafuaʻaga o aiga laiti tua-uili-drive. O le fa'ai'uga fa'asalalau o le ta'avale uili tua i lenei vaega ua fa'anoanoa, ae o le fesili o lo'o tumau pea: o lenei fausaga e sili ona fetaui mo le vaega o lo'o fesiligia, pe a fua i tautinoga e mana'omia?

O le tali o le a faʻalagolago i mea e faʻatauaina e tagata taʻitasi. Ae i le tulaga o le BMW, o le tali e sau i le amataga o le 2019.

Faitau atili