Aisea e taugata tele ai le Tesla Model 3?

Anonim

Mulimuli ane e iai tau mo le Tesla Model 3 ma vave ona fefe… E sili atu i le 60 afe euros?! Pe le o le $35,000 ea lea o le taavale (pe tusa ma le 31,000 euros) o le a faatemokalasi ai trams? A uma mea uma, o le a le mea o loʻo tupu iinei? Se'i o tatou va'ai toto'a...

Muamua, seʻi o tatou faʻamaonia le $35,000 Tesla Model 3 case. Faʻasalalau ma le mamalu ma le tulaga e Elon Musk i le faʻataʻitaʻiga muamua o le faʻataʻitaʻiga i le 2016, o le a le mea mautinoa o lena o le $35,000 Model 3 e leʻi faʻatau atu , e le i totonu o le US poʻo se isi mea.

O lenei lomiga, lea e leʻi leva ona toe faʻaigoaina o le Short Range, o le a naʻo le amataga o le gaosiga ia Mati poʻo Aperila 2019, e tusa ai ma Tesla, ae e le o mautinoa o le a tupu lenei mea.

Ina ua alu le gaosiga o le Tesla Model 3 i le 2017, sa na o le Long Range (long-range) version - o le mea lea e ofoina atu le tele o le tutoʻatasi faʻafetai i le tele o le malosi o le maa - lea na faʻaopoopoina le $ 9000 i le 35,000 faʻasalalauga.

Aisea e na'o le fa'atau i lenei fa'asologa? Tupe maua. Ina ia mautinoa le tele o mea e manaʻomia, Tesla na amata e ala i le gaosia naʻo le sili ona taugata e mafai i le taimi, faʻatuai le faʻaofiina o le sili ona taugofie le tele o taimi.

O se taunuuga, o le Tesla Model 3 na taunuu i le maketi i Amerika i Matu ma se tau o le 49 afe tala ae le o le 35 afe. - o le $14,000 sili atu e faʻamaonia e le gata i le tele o le maa, ae faʻapea foʻi ma le Premium package, faʻapipiʻi e pei o tulaga masani, faʻaopoopo le isi $5000 i le tau faʻavae.

Toe fa'atulagaina vaega i le 2018

Ae o lenei tausaga, toe foʻi mo mafuaʻaga o tupe maua, nai lo le faʻalauiloaina o le sili atu le taugofie, na ave e Tesla le auala faʻafeagai ma faʻafeiloaʻi faʻasologa ma masini e lua (Dual Motor), e sili atu le taugata, faʻaopoopo uma-uili taavale i le faʻataʻitaʻiga.

O le a toe faʻatulagaina le laina i lenei auala, leiloa le uluaʻi Long Range version ma le taʻavale uili tua, lea na suia, talu ai nei lava, e se faʻataʻitaʻiga Mid Range version (medium range), lea e faʻatumauina le tua-toso, ae o mai ma se e maualalo le gafatia o le pusa maa, leiloa ai le tuto'atasi - 418 km e faasaga i le 499 km mo le Long Range (EPA data) - ae maua foi i se tau maualalo, e tusa ma le 46 afe tala Amerika.

Ole taimi nei ole fa'atauga sili ona taugofie ole Tesla Model 3 se'ia o'o mai le Va'aiga Puupuu , o le $35,000 version ua leva ona faatalitali i ai - o se pusa maa 50 kWh ma le faʻamoemoeina o le 354 km (EPA).

Le Fa'ata'ita'iga 3 e "tau"... 34 200 tala

Ina ia fesoasoani i le fenumiai, pe a tatou o i le Tesla's US website, le Fa'ata'ita'iga 3 Mid Range e na'o le $34,200… "ina ua uma ona teu", o lona uiga, o le tau faʻatau e sili atu i lalo ole US$46 afe na faʻasalalau. O a nei tupe teu?

Tesla Model 3 totonu

I le amataga, i Amerika, 7500 tala e vave toesea, o se aofaiga e fetaui ma le feterale faʻaosofia mo le faʻatauina o taavale eletise. Ae ui i lea, o le a avea ma "la puʻupuʻu", ona o lenei faʻamalosi e faʻalagolago i le numera o taavale eletise faʻatau atu e le faʻailoga. A mae’a ona fa’atau atu le 200,000 ta’avale eletise, ona tipi lea o le fa’amalosi’au i le ‘afa ($3,750) mo le isi ono masina, ae toe tipi i le ‘afa ($1,875) mo le isi ono masina.

E tusa ai ma le upega tafaʻilagi a Tesla, o le $ 7,500 faʻamalosi o le a maua naʻo soʻo se tasi o ana faʻataʻitaʻiga seia oʻo i le faaiuga o lenei tausaga, o lea e amata i le 2019, o le tau i le US o le a alu i luga.

I le faʻaopoopoga i le faʻamalosiaga a le feterale, o le tau "faʻaititia" o le Faʻataʻitaʻiga 3 Mid Range ua ausia, i se auala e finau ai, e ala i le fuafuaina o le faasaoina o suauu . E tusa ai ma Tesla, o le isi $4300 na sefe. Na fa'apefea ona e ausia lea fa'atauga?

O le mea moni, na latou faʻataʻitaʻiina i le faʻaaogaina o se tasi o faʻataʻitaʻiga tauva, o le BMW 3 Series (e aunoa ma le faʻamalamalamaina o le afi), ma le fua faatatau o le 8.4 l / 100 km, ono tausaga o le faʻaaogaina, o le averesi o le 16 afe kilomita i le tausaga ma le tasi kesi. tau e tusa ma le… 68 sene i le lita (!) — e te faitau i ai, o le tau masani o le kesi i le US.

Ma o lea e mafai ai ona "maua" se Tesla Model 3 mo le $34,200. (e tusa ma le 30 afe euros)… Ae ia faʻaeteete, o mea taua uma mo le Iunaite Setete o Amerika, naʻo le mea lena.

I Potukale

O nei tala e leai se mea e fiafia i ai Potukale, a itiiti mai mo le taimi nei… O le Mid Range version e le o se mea lea e oʻo mai i lo tatou atunuu i lenei taimi muamua. Mo Potukale, ma mo Europa lautele, naʻo le Dual Motor versions o le a maua, e sili atu le taugata.

O oe 60 200 euros mo le AWD ma le 70 300 euros mo Faʻatinoga, pe a faʻatusatusa i tau i le maketi i Amerika i Matu - 46 737 euros ma le 56 437 euros, i le faasologa - e maualuga atu, e moni, ae o le eseesega e faigofie ona faʻamatalaina e tau faʻaulufale mai ma lafoga - i Potukale e totogi naʻo le VAT. ; e le totogia e trams le ISV poo le IUC.

Ma afai e iai sau kamupani, le Tesla Model 3 e mafai ona toesea VAT , faʻamanuiaga lafoga mo 100% taʻavale eletise ma se tau faʻavae (e le aofia ai lafoga) e oʻo atu i le € 62,500 - vaʻai le tusiga i luga o faʻamanuiaga tau lafoga mo taʻavale eletise ma plug-in hybrids.

O lea, e ese mai i mea ua tatou faitau ma faalogo i ai, le Tesla Model 3 e le tau faaluaina i Potukale i le US - o tau e foliga mai o loʻo i ai i laina mo avanoa ma faʻatusatusa lomiga, ma o le mea moni latou te le totogiina le ISV ma le IUC i Potukale e oʻo lava i le tuʻuina o tau e tutusa ma isi atunuu Europa. E oo lava i Sepania, lea e sili atu le taugofie o taavale fou, o le eseesega mo Potukale i le Faʻataʻitaʻiga 3 e oʻo mai i lalo ifo o nai selau euros.

Tesla Fa'ata'ita'iga 3 Fa'atinoga

I le avea ai o se faʻamatalaga mulimuli, o se mea faʻapitoa e uiga i le "taavale o le a faʻamalosia ai le lalolagi". O le tau o fefaʻatauaiga masani i le US Setema talu ai na tu i le $ 60,000 (pe tusa. € 52,750) - faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le Mid Range, o loʻo faʻamoemoe e pa'ū ... laʻititi.

O le Fa'ata'ita'iga 3 o lo'o afaina fo'i i le auala na fa'asalalau ai. O le $35,000 Tesla - tau fa'atau, leai ni fa'amalosi po'o se fa'aputuga tau suau'u - e le o se mea moni lava ... E ono tupu, ae le o le taimi nei.

Faitau atili