Continental: Toe fa'afouina le uili mo se lumana'i eletise

Anonim

O se tasi o taunuuga lelei tatou te vaʻaia i le faʻaauau pea o le faʻaaogaina o taavale faʻafefe ma eletise o le faʻateleina o le umi o le faʻaogaina o le faʻaogaina pe a faʻatusatusa i se taʻavale masani. E mafua lenei mea i le faʻafouina o le faʻaogaina o le taofi - lea e suia ai le malosi o le faʻavavevave i le eletise eletise o loʻo teuina i totonu o maʻa. Ona o le fa'agesegese o le faiga, e mafai ai ona fa'aitiitia le mana'omia o papa ma tisiki.

I nisi o ta'avale ta'avale po'o le eletise, e mafai ona fetu'una'i le faiga toe fa'afouina mo se fa'aletonu sili atu pe itiiti fo'i le malosi o le taofi. A i ai i le faiga sili ona malosi e mafai ona ave taavale i le olaga i aso faisoo naʻo le faʻaaogaina o le pedal saʻo, e aunoa ma le toetoe a paʻi i taofi.

Ae o le leai o se fa'aogaina o taofi masani e mafai ona avea ma fa'afitauli umi. O tisiki taofi e faia i le uamea ma o lenei, e pei ona tatou iloa, e faigofie ona faʻaalia faʻailoga o le pala, faʻaleagaina lona aoga e ala i le faʻaitiitia o le feteʻenaʻiga i le va o pads ma le disk.

Continental New Wheel Concept

E ui ina itiiti le mana'oga, ae o le a mana'omia pea le faiga fa'amau. E le gata i le taimi e manaʻomia ai e le avetaʻavale ona taofi malosi, ae faʻapea foʻi pe a manaʻomia e ala i le avetaʻavale fesoasoani faʻapitoa e pei ole taofi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi.

Uamea e maua ai le alumini

O loʻo amanaia lenei seti fou o manaʻoga o Continental - o le lauiloa paʻu paʻu ma le tuʻuina atu o fofo faʻatekonolosi mo pisinisi tau taavale -, "natia" i tua o se igoa e pei o le New Wheel Concept (new wheel concept). .

Continental New Wheel Concept

O lona fofo e faʻavae i luga o se vaeluaga fou i le va o le uili ma le axle, ma e aofia ai vaega autu e lua:

  • ose fa'a-fetu alumini fa'amau totonu e fa'apipi'i i le uili
  • o le uili uili e lagolagoina le paʻu, faʻapea foʻi i le alumini, ma e faʻapipiʻi i le lagolago fetu

E pei ona e va'aia, uamea faigata e maua ai le alumini . E pei o lea, o lona tetee atu i le pala e sili mamao atu, faatasi ai ma le faʻailoga Siamani fai mai e mafai ona aoga le tisiketi e pei o le taʻavale lava ia.

O le tisiki taofi e iai foʻi se mamanu ese mai le mea tatou te iloa. O le tisiketi e fa'amauina i le lagolago fetu - ae le o le uili - ma e le mafai ona ta'ua o se tisiketi ona o lona foliga annular. O lenei fofo e mafai ai ona tupu le tisiketi i le lautele, e manuia ai le faʻaogaina o le taofi.

Ae peita'i, afai e fa'apipi'i le tisiketi i le lagolago o fetu, o lona uiga o le pito i luga o lo'o galue ai le caliper o lo'o nofo i totonu o le tisike, e le pei o faiga fa'apipi'i masani. Faatasi ai ma lenei fofo, e maua ai foi e Continental se vaega sili atu o feteʻenaʻiga, ona o le avanoa i totonu o le uili e sili ona lelei.

O le lelei o lenei faiga o loʻo faʻaalia foi i tau mo le tagata faʻaoga, ona o le tisiketi e mafai ona i ai se aoga aoga umi e pei o le taʻavale. E mama foi le faiga nai lo le faʻapotopotoga faʻapipiʻi uili o loʻo i ai nei ma o lea ua matou faʻaititia ai le mamafa o le mamafa o masini, faatasi ai ma faʻamanuiaga uma e maua mai ai.

O le isi fa'amanuiaga e fa'atatau i le maualuga o le leverage e tu'uina mai e le lapoa lapoa o le tisiketi, lea e mafai ai e le caliper ona le mana'omia le fa'aogaina o le malosi tele i luga e ausia ai le lelei o le taofi tutusa. Ma talu ai o le alumini o se taʻavale sili ona lelei o le vevela, o le vevela e gaosia i luga o le disk i le taimi o le taofi e vave foi ona faʻaumatia.

Faitau atili