Navya, e te iloa? Fai sau taxi tuto'atasi mo oe

Anonim

O se kamupani Falani laʻititi ma le lauiloa o loʻo galue i le atinaʻeina o tekinolosi taʻavale tutoʻatasi, Navya na faatoa faʻalauiloaina lana taʻavale tutoʻatasi muamua. Ma o lena, e talitonu le kamupani, o le a amata faʻagaioia i totonu o le isi tausaga.

O le Navya e le o se mea fou i ta'avale tuto'atasi - ua uma ona i ai ni fe'avea'i laititi i le tautua nai lo malae va'alele po'o luga o lotoa a le iunivesite. O le Autonom Cab - po'o le autonomous cab - ua tu'uina atu nei e mautinoa lava o lana galuega sili ona mata'utia. O le taʻavale, e tusa ai ma faʻamatalaga na faʻaalia e le kamupani lava ia, o loʻo i ai le eletise eletise, na fuafuaina e felauaiga i le ono pasese, i le saoasaoa e oʻo atu i le 89 km / h.

Navya Autonom Cab

Ae mo le ta'avale tuto'atasi atoatoa, e fa'amautinoa e ala i le aofa'i o le 10 Lidar system, ono mea pu'eata, fa radar ma se komepiuta, lea e maua ma galue ma fa'amatalaga uma e sau mai fafo. E ui lava ma e tusa ai ma le Navya, o loʻo faʻaogaina foi e le taʻavale faʻamaumauga na tuʻuina atu e le faiga faʻatautaia; e ui ina iai le faiga e su'esu'e ai fafo i taimi uma e faamuamua i faaiuga.

E le gata i lea, ma o se taunuuga o le tele o faiga faatekinolosi, ua faʻamoemoeina o le Navya, e aunoa ma ni pedals poʻo se uili, e tatau ona oʻo atu i le tulaga 4 o le tutoʻatasi. Le mea e tatau foi ona faʻatagaina oe e faʻamautu le saoasaoa averesi, pe a i totonu o le taulaga, i le faasologa o le 48 km / h.

“Vaai faalemafaufau pe o le a le tulaga o aai pe ana i ai na o taavale tutoʻatasi. O le a le toe i ai se poloka o taavale poʻo faʻafitauli paka, ma o le numera o faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le filogia o le a maualalo"

Christophe Sapet, Pule Sili o Navya
Navya Autonom Cab

I luga o le maketi i le 2018 ... o loʻo faʻatali le kamupani

Faatasi ai ma faiga faapaaga ua uma ona faavaeina ma faalapotopotoga e pei o KEOLIS, i Europa ma Amerika, ua faamoemoe Navya e mautinoa e mafai e lana taxi tutoʻatasi ona oʻo atu i auala, le itiiti ifo, i nisi o aai Europa ma Amerika, i le taimi o le kuata lona lua o le 2018. Navya o le a na o saunia le ta'avale, e tu'u lava i kamupani felauaiga e tu'uina atu le auaunaga tau felauaiga. O le taimi lava e faʻaogaina ai, o le a naʻo le faʻatonuina o tagata faʻatau e faʻapipiʻi se talosaga i luga o latou telefoni ma talosagaina le tautua, pe faigofie, pe a latou vaʻai i le Navya o loʻo latalata mai, fai se faailo e taofi!

Faitau atili