O se fa'ate'ia e ta'ua o le Honda Jazz Type R

Anonim

Ua uma ona e va'ai lelei i le va'aiga o lenei fa'atatau Honda Jazz ituaiga R ? Fa'ate'ia fa'amalosi, fa'ate'ia ta'aloga, fa'ate'ia mana'omia. Fa'ailoga e seasea tatou - i lalo o tulaga masani - fa'atasi ma le tama'i MPV a Honda.

Ia, o le mamanu X-Tomi Design faatoa faʻamaonia e le o se misiona le mafai ona suia le (fou) Honda Jazz i se masini e sili atu ona manaia. E ui lava, i le itu a Honda, e leai se fuafuaga e faʻasaʻo se ituaiga R version o le Honda Jazz. O se mea e maasiasi ai, aua e leai se faaletonu o tulaga.

Se'i o tatou tu'u sa'oloto i mafaufauga

Honda o loʻo i ai mea uma e manaʻomia e gaosia ai se Honda Jazz Type R. Sei o tatou talanoa e uiga i le afi?

O le ituaiga Iapani o loʻo i totonu o lana faletupe okeni le sui sili mo le misiona: o le 1.5 VTEC Turbo engine ma le 182 hp faʻatasi ai ma le faʻasalalauga tusi e faʻaogaina ai le Honda Civic.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Afai i luga o le Honda Civic ua uma ona tuua e lenei afi Fernando Gomes ma se ataata mai taliga i taliga, mafaufau i le mea e mafai ona ia faia i luga o se tulaga mama ma le faʻalogo lelei a le au faʻataulāitu Iapani. Pe o tatou miti tele ea? Masalo. Ae o le talanoa e uiga i Toyota, mo se faʻataʻitaʻiga, o lenei faʻailoga e itiiti lava tulaga ma faia pea.

O le pito sili ona matou latalata atu i le Jazz Type R o le Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic, lea na sili atu ai le fa'amalieina o le 102 hp 1.3 na maua ai le 130 hp 1.5 - pisapisao, fai sina talatala i uiga, ma le mamalu o le ea.

Honda Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic
Le Jazz 1.5 i-VTEC Dynamic

O foliga e leai se faʻafitauli mo Type Rs

E le o le taimi muamua lea na matou vaʻai ai i se Type R na fanau mai i se tino e le foliga faʻapitoa mo se taʻavale taʻaloga.

I ni nai tausaga talu ai - lelei, i ni nai tausaga talu ai, i le 2001 - Honda na faʻalauiloaina se tasi o le Civic Type Rs e sili ona taʻutaʻua, le Honda Civic Type R EP3, ua lauiloa e nisi o le… "bread van" - o loʻo taʻua uma i totonu. faatatau i lona foliga.

Honda Civic Ituaiga R EP3
E ui lava i faitotoa e tolu, o le tino o le Civic Type R EP3 sa tutusa tutusa ma le MPV.

Ae faʻatasi ai ma se afi faʻasolosolo - redline i le 8000 rpm (!) - o se uila-saosaoa ono-saosaoa gearbox, chassis agavaa ma, ioe, o se nofoaga sili ona lelei mo isi vaalele.

Na fai mai, o le Jazz Type R e le taia i tatou i se mea mamao. E mafai ona matou faʻamoemoe o Takahiro Hachigo, Pule Sili o le Honda Motor Corporation, faitau lenei tusiga ma vaʻai i lenei ata.

O le a sou manatu?

Faitau atili