Ua fa'apipi'i le fenumia'i. A uma mea uma, o ai e mafai ona faʻasalalau ma o fea?

Anonim

Faʻasalalau ananafi ina ua maeʻa se fonotaga a le Fono a Minisita, o faʻatapulaʻa fou i luga o le faʻasalalauga i le Lisbon Metropolitan Area (AML) o loʻo faʻaauau pea ona mafua ai le fenumiai. A uma mea uma, o ai e mafai ona siitia, o fea e mafai ona latou siitia ai ma o a ni tuusaunoaga e mafai ai ona latou ulufale ma tuua le itulagi?

Faatasi ai ma se eria o le 3015 km², 2.846 miliona tagata nonofo ma 18 municipal, o le AML o le "naʻo" o le nofoaga sili ona taʻutaʻua i totonu o le atunuʻu ma le itulagi lona lua ma le toʻatele o tagata e nonofo i le itu i Matu.

I le taimi nei, ma le amanaia o faiga e amata faamamaluina i le 3:00 i le afiafi nei ma faʻaauau seʻia oʻo i le 6:00 i le taeao i le Aso Gafua, e le mafai ona o ese i latou i totonu o le AML ma e le mafai ona ulufale i latou i fafo.

Ta'avale
I totonu o le AML, e le faʻasa ona feoai i le va o itumalo, o le tulafono e faʻapea o ai lava o loʻo i ai e le alu ese ma o ai e le o i ai e le ulufale.

E mafai ona ou alu i le va o itumalo?

E ui lava i le fausiaina o se "bubble" faataamilo i le AML, i totonu e mafai e tagatanuu ona feoai e pei ona latou masani ai seia oo mai i le taimi nei, faʻasalalau saoloto i le va o le 18 municipal i le itulagi. I se isi faaupuga, e mafai e se tagata mai Mafra ona alu i le matafaga i Setúbal ma le isi itu. E le mafai e se tagata nofomau o Setúbal ona alu i Sines po o se tagata nofomau o Mafra i Torres Vedras.

I lenei auala, afai e iai se tafaoga a se tasi mai Almada i le eria o Ericeira, e mafai ona latou o i le faletalimalo lea na latou faia ai le reservation. Ae peitai, afai o nei aso malolo i le Algarve, e tatau ona e faatali mo se Aso Gafua e mafai ai ona e malaga.

I le isi itu, afai o aso malolo o loʻo i Sepania, o le alu ese mai le AML ua uma ona faʻatagaina, faʻatasi ai ma le malaga i le "ulu ese mai le teritori o le atunuʻu tele" o se tasi o tuusaunoaga ua saunia mo.

E tusa ai ma mea e tutupu e pei o faaipoipoga ma papatisoga, o tulafono e faatatauina e tutusa lelei lava. O a'afia tagata mai le AML? Ona mafai lea ona latou feoai solo e aunoa ma se faafitauli. Afai ei ai ni o latou aiga e o mai mai se isi itulagi, latou te "nofo i le faitotoa", o le mea lava lea e tasi e tupu mo se tasi mai le AML o loʻo i ai se faaipoipoga, mo se faʻataʻitaʻiga, i Guarda.

o tuusaunoaga

E ui o le Minisita o le Au Peresitene, Mariana Vieira da Silva, na talosaga ananafi i tagata ina ia taulai atu i tulafono ae le o tuusaunoaga, o loo i ai, faatasi ai ma le tipiloma na faatonuina ai le "tapunia" o le AML e faasino i latou i le mataupu 11.º o le faʻatonuga o Novema 21, 2020, faʻamalosia e faapea "e talafeagai ma fetuunaiga talafeagai".

Su'e lau isi ta'avale

I le aotelega, e 18 tulaga e mafai ai ona e ulufale ma alu ese mai le AML. Soo se tasi e tatau ona alu i le AML mo galuega e mafai ona faia, e manaʻomia naʻo se faʻamatalaga mai le kamupanī poʻo se tasi e tuʻuina atu e le pule, i le tulaga o tagata faigaluega faʻapitoa poʻo tagata faʻatau pisinisi.

E le gata i lea, "saoloto" e faʻasalalau, ae aunoa ma le manaʻomia o soʻo se taʻutinoga, o fomaʻi soifua maloloina o loʻo faimalaga i le faʻatinoina oa latou galuega, tagata faigaluega o le soifua maloloina ma faʻalapotopotoga lagolago lautele, faiaoga ma tagata e le o ni faiaoga i aʻoga, sui o le puipuiga o le va o tagata , puipuiga malu. ma auaunaga, militeli, tagata lautele o le Vaegaau ma tagata asiasi ASAE.

Ta'avale
So'o se tasi e le sau mai le AML e le mafai ona sau i Lisbon i fa'ai'uga o vaiaso.

O lo'o umia fa'alapotopotoga fa'alemalo, ta'ita'i o vaega fa'apolokiki o lo'o fai ma sui i le Fono a le Malo Tele, faife'au tapua'i ma tagata faigaluega a le malo, consular ma fa'alapotopotoga fa'ava-o-malo o lo'o i Potukale, mai lena suiga e feso'ota'i ma le fa'atinoina o galuega fa'aletulafono, ioe.

Ae e tele atu tuusaunoaga. O femalagaaiga i totonu poʻo fafo atu o le AML e faʻatagaina i mataupu o le "toe foʻi i le fale", e faʻataunuʻu le fefaʻasoaaʻi o tiute faʻamatua, mo mafuaʻaga taua faaleaiga, ma femalagaaʻi e tagata le nofomau i nofoaga faʻamaonia tumau ma mo le "tuu ese mai le teritori o le atunuu tele. ”.

leoleo
O le a faʻamalosia gaioiga o asiasiga ae o le taimi nei, e le o iloa poʻo a faʻasalaga ma sala tupe mo i latou e solitulafono.

Afai e te nofo i le AML ma o lau fanau (tamaiti) e suʻesuʻe i fafo atu o le itulagi, e mafai ona e ave i latou i le aʻoga, ATL poʻo le aʻoga pepe, ma faʻafeiloaʻi tamaiti aʻoga i aʻoga maualuluga ma tagata faʻaoga ma a latou tagata faʻatasi i Nofoaga Autu o Galuega ma Nofoaga Tutotonu o Aso. faatagaina foi.

Ma le mea mulimuli, e mafai foi ona malaga e auai i aoaoga ma faia suʻega ma suʻega, asiasiga, e auai i taualumaga faʻatasi ma faʻalapotopotoga faʻaletulafono poʻo i gaioiga i totonu o le agavaa o notries, loia, loia, resitara ma resitara, ma mo fesoasoani i auaunaga lautele. , pe afai e iai sau faamaoniga o le tofiga.

Faitau atili