I Saina, o taavale eletise e sili atu ona leaga nai lo taavale masani

Anonim

Faatasi ai ma le sili atu i le 1.3 piliona tagata, o Saina o le atunuu sili ona toʻatele i luga o le paneta. O le maketi tele foi lea o taavale i le lalolagi, ua silia ma le 23 miliona taavale na faatau atu i le tausaga talu ai ma o le tausaga nei e sili atu i le 24 miliona. O le taimi nei o le kasa sili ona tele o kasa i luga o le paneta i tulaga atoatoa. O le sili atu i le 10 piliona tone o le CO2 (2015) na fa'auluina e fa'aluaina i lo le US ma toetoe fa'atoluina mai le Iuni a Europa.

Ae o le faʻafitauli e le gata i le faʻaosoina o kasa oona. O taulaga a Saina e leaga le lelei o le ea, ua ufitia i le asu faifai pea, e afaina ai le soifua maloloina o tagata. Ma o le tagata solitulafono e le o CO2.

I Saina, o taavale eletise e sili atu ona leaga nai lo taavale masani 9277_1

E tusa ai ma le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o fili sili o le soifua maloloina lautele o le nitrogen ma le sulfur compound e sau mai paipa taʻavale. O nei kasa e fesoʻotaʻi saʻo ma le sili atu i le tolu miliona maliu vave i tausaga taʻitasi i luga o le paneta.

Eletise, eletise tele

E sili atu nai lo se isi lava mafuaaga, o le tautinoga malosi a le malo o Saina talu ai nei i le eletise e faʻatatau i le faʻafefeina o le faʻaleagaina o le ea i totonu o ona taulaga.

I lalo o le Made in China 2025 fuafuaga, i le ogatotonu o le isi sefulu tausaga, e tatau ona faʻatau atu taavale eletise i le fua faatatau o le fitu miliona iunite i le tausaga. O se galuega faigata - i le tausaga talu ai "naʻo" 500 afe na faʻatau atu ma o lenei tausaga o mea uma e faasino i le 700 afe iunite.

eletise

ua uma maketi tele i le lalolagi mo taavale eletise , e tusa lava pe na o le ausia o lenei mea i le tau o le tele o faʻamalosiaga a le setete, e pei ona tupu i isi atunuu.

Ina ia faʻaititia le tau mo le setete, o loʻo faʻagasolo nei se isi fuafuaga e faʻatupu ai le faʻatauga o faʻatauga i luga o faʻailoga mo le NEV (New Energy Vehicle). O se fuafuaga o le a amata i le 2019 (e amata i le 2018) ma le le usitaʻia o quota o lona uiga e mamafa sala tupe.

E le o se mea fou. O le faʻavaeina o se maketi faʻaletupe carbon ua uma ona matauina i isi maketi, o lona uiga, e tusa lava pe le mafai e le faufale ona faʻamalieina le quota faʻatulagaina, e mafai lava ona ia faʻatau aitalafu mai isi ituaiga, aloese mai faʻasalaga.

Ole eletise e le o le fofo

O le a faʻamoemoe se tasi o le faʻateleina o taavale eletise i luga o le auala, o le faʻafitauli o le faʻaleagaina o le ea o le a faʻasolosolo ona foia, ae o le mea moni e sili atu ona faigata. O le faʻateleina o taavale eletise o le a iai le faʻafeagai! O lona uiga, sili atu le eletise fa'atau atu, sili atu le kasa oona.

O faʻaiuga ia o le tele o suʻesuʻega na faia e le Iunivesite o Tsinghua, lea na faʻaalia ai o taavale eletise i Saina latou te gaosia i le va o le lua i le faalima taimi sili atu vaega ma vailaʻau, e fesoasoani i le asu, nai lo taʻavale e iai afi vevela. E mafai faapefea?

O faʻamatalaga faʻavaomalo e faʻaalia ai o le faʻamamaina o le ea e le faʻalagolago i taavale eletise. Fa'amama fale eletise.

An Feng, Nofoaga Autu mo Fa'afouina mo Malosiaga ma Felauaiga

Tekinolosi e na'o le mama e pei o au puna'oa malosi

E le fa'aosoina e le eletise le kasa fa'aleagaina, ae o le malosi latou te manaʻomia e mafai ona sau mai se puna faʻaleagaina . I se isi faaupuga, e faʻafefe mai le taavale i le mea na afua mai ai le gaosiga o le malosi, ma i le tulaga Saina e faʻafitauli.

E ese'ese fa'aoso mai le tram

Faatasi ai ma le 2010 Fluence Z.E., na faʻaalia ai e Renault le faʻafefea ona fesuisuiaʻi e faʻatatau i le atunuʻu. I Falani, i le mea e sili ona faʻaaogaina ai le malosi faaniukilia, e 12 g/km. I totonu o Peretania, faʻatasi ai ma le tele o le faʻaaogaina o le kesi ma le koale, na oʻo atu i le 72 g/km ma i le tulaga sili ona leaga, faʻalagolago i le koale, e mafai ona oʻo atu i le 128 g/km.

E mafua ona e tusa ma le lua vaetolu o le eletise o loʻo faʻaaogaina i Saina e maua mai i le malala. Afai, i se taimi puʻupuʻu, o loʻo i ai i le atunuʻu le faitau miliona o taʻavale eletise e fesoʻotaʻi atu i le eletise eletise e faʻapipiʻi a latou maa, o le a faʻateleina le faʻaaogaina o le malosi, faʻateleina le koale poʻo le kesi, o le mea lea, fa'ateleina le fa'aoso.

I Europa e ese le tulaga

I luga o le konetineta o Europa, talu ai o malosiaga faʻafouina ua avea o se vaega faʻaalia o le gaosiga o le malosi, o le eletise e sili atu le amio, e saofagā i se 10% fa'aitiitiga o kasa kasa . O le faaiuga lea o se suʻesuʻega a Norwegian, ina ua maeʻa ona iloiloina le taamilosaga atoa o le olaga o le taavale: fausiaina, faʻaoga (150,000 km femalagaaʻi) ma lona tuʻuina atu.

E mana'omia puna'oa mama mama

O le su'esu'ega a le Iunivesite o Tsinghua ua fesiligia ai le fa'ai'uga ina ia fa'alauiloa ta'avale eletise i totonu o le atunu'u a'o le'i suia le auala e gaosia ai le eletise. O se mea moni o loʻo silafia foi e le malo o Saina ma ua maeʻa ona faʻatulagaina faiga e sui ai lenei faʻaaliga. Fuafuaga mo le fausiaina o isi 85 fale eletise e faʻaaogaina le koale ua faʻaleaogaina ma e oʻo atu i le 2020 o le a faʻapipiʻi e le sauai Asia le 360 piliona tala (sili atu i le 305 piliona euros) i malosiaga faʻafouina.

malosi o le matagi

Na'o le taimi lena e mafai ai ona aoga le a'afiaga o trams i se taimi umi, i lo latou fa'aogaina ma i totonu o latou fa'apotopotoga.

O le faʻaogaina o taavale eletise ma le gaosiga o maʻa e mafua ai le tele o le filogia i Saina nai lo le tele o isi mea. O le mea e sili atu ona leaga, o le pisinisi toe faʻaaogaina a Saina e le o atinaʻe lea e oʻo atu ai i le tele o punaoa, ma o le mea lea e sili atu le leaga o le siosiomaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, 70% o le uamea faʻaaogaina i le US ua toe faʻaaogaina, ae i Saina e naʻo le 11%.

Faitau atili