Dieselgate: Volkswagen e ave i lalo lafoga a le setete

Anonim

I le lotolotoi o tuuaiga fou ma faʻamatalaga o loʻo folafola mai e faʻalauteleina aafiaga a Dieselgate, o le 'Siamani saua'i tulaga ese, mo le lelei. O le VW Group o le a tauaveina lafoga gau a le Setete faatasi ai ma le faʻalavelave faʻafefe.

I le toe faʻafouina o mea fou, matou te manatua na manatu le Volkswagen Group na ia faʻaaogaina ma le loto i ai suʻega faʻaoso a Amerika i Matu ina ia ausia ai le faʻaogaina tatau o le afi 2.0 TDI mai le aiga EA189. O se faiga taufaasese na afaina ai le 11 miliona afi ma o le a faamalosia ai le toe manatua o faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻapipiʻiina i lenei afi e faʻafeiloaʻi ai ma le NOx o loʻo iai nei. O lena tala, se'i o tatou o i tala fou.

moliaga fou

O le EPA, le lala sooupu a le malo o Amerika mo le puipuiga o le siosiomaga, ua toe tuuaia Volkswagen i le faaaogaina o masini faatoilaloina, o le taimi lea i le 3.0 V6 TDI afi. Faatasi ai ma faʻataʻitaʻiga faʻatatau o le Volkswagen Touareg, Audi A6, A7, A8, A8L ma Q5, ma mo le taimi muamua o le Porsche, lea e tosoina i le ogatotonu o le afa, ma le Cayenne V6 TDI, lea e faʻatau atu foi i totonu. le maketi Amerika.

"O suʻesuʻega faʻalotoifale (faʻatinoina e le vaega lava ia) ua faʻaalia ai "le tutusa" i CO2 emisi mai luga ole 800,000 afi"

Volkswagen ua uma ona faalauiloa faalauaitele e teena ia tuuaiga, o faamatalaga a le vaega o lona uiga, i le tasi itu, o le tausisia faaletulafono o le polokalama mo nei afi, ma i le isi itu, le manaomia o se faamaninoga sili atu e uiga i se tasi o galuega tauave a lenei polokalama, lea. i upu a Volkswagen, e leʻi faʻamatalaina lelei i le taimi o le faʻamaonia.

I lenei tulaga, fai mai Volkswagen o auala eseese e mafai e le polokalama, e puipuia ai le afi i lalo o nisi tulaga, ae e le suia emissions. I le avea ai o se puipuiga (seia oʻo ina faʻamalamalamaina moliaga) o le faʻatau atu o faʻataʻitaʻiga ma lenei afi e Volkswagen, Audi ma Porsche i Amerika sa, i le fuafuaga a le vaega lava ia, na taofia.

"E le mafai ona matou vaʻavaʻai i le NEDC o se faʻamaoniga mautinoa o le faʻaaogaina moni ma faʻamalo (aua e le ...)"

O le pulega fou o le VW Group e le manaʻo e faia mea sese o le taimi ua tuanaʻi, o le mea lea, o lenei gaioiga e ogatusa ma lenei tulaga fou. Faatasi ai ma isi gaioiga, i totonu o le VW Group o loʻo faia se suʻega faʻalotoifale moni, e suʻe ni faʻailoga o faiga faʻaletonu. Ma e pei ona fai mai le upu, “po o ai lava e saili i ai, e maua”.

O se tasi o na suʻega na taulaʻi i le afi na faʻamanuiaina le EA189 taʻutaʻua, le EA288. O loʻo maua le afi ile 1.6 ma le 2 lita suiga, muamua na manaʻomia e tausisia le EU5 ma o loʻo i luga foi o le lisi o masalosaloga mo le mauaina mai le EA189. E tusa ai ma faʻamatalaga o suʻesuʻega a Volkswagen, o le EA288 afi ua faʻamaonia manino mai le i ai o sea masini. Ae…

Su'esu'ega Fa'alotoifale Fa'aopoopoina 800,000 Inisinia i Fa'atupu Fa'aleaga

… e ui lava ina faʻamaonia le EA288 mai le faʻaogaina o polokalama leaga, o suʻesuʻega i totonu (na faia e le kulupu lava ia) ua faʻaalia ai "le tutusa" i le CO2 emisi o le sili atu i le 800 afe afi, lea e le gata o le EA288 afi o loʻo aofia ai. , aʻo faʻaopoopoina e se afi penisini le faʻafitauli, e taʻua o le 1.4 TSI ACT, lea e mafai ai ona faʻaumatia le lua o paʻu i nisi tulaga e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina.

VW_Polo_BlueGT_2014_1

I se tusiga muamua i luga o le dieselgate, na ou faʻamalamalamaina se faʻalavelave atoa o autu, ma, saʻo, na matou vavaeeseina NOx emissions mai CO2 emissions. O le mea moni lauiloa fou faʻamalosia, mo le taimi muamua, e aumai CO2 i le talanoaga. Aisea? Talu ai ona o le 800,000 afi faʻaopoopo e aʻafia e leai ni polokalama faʻaogaina, ae na taʻua e Volkswagen o le faʻalauiloaina o le CO2, ma o le mea lea, o le faʻaaogaina, na faʻatulagaina i se tau i lalo ifo o le mea e tatau ona latou maua i le faagasologa o le faʻamaonia.

Ae pe na faʻasalalauina faʻatauga mo le taumafaina ma faʻamalo e tatau ona faʻatauaina?

O le European NEDC (New European Driving Cycle) system homologation ua tuai - e leʻi suia talu mai le 1997 - ma e tele avanoa, faʻaaoga tatau e le tele o tagata gaosi oloa, faʻatupuina le faʻateleina o feeseeseaiga i le va o le faʻalauiloaina o le taumafa ma le CO2 emissions tau ma tau moni. , peitaʻi e tatau ona tatou manatu mamafa i lenei faiga.

E le mafai ona tatou vaʻavaʻai atu i le NEDC o se faʻamaoniga mautinoa o le faʻaaogaina moni ma le faʻaaogaina (aua e le o ...), ae e tatau ona tatou vaʻavaʻai i ai o se faavae mautu mo le faʻatusatusaga i le va o taʻavale uma, aua latou te faʻaaloalo uma i le faiga faʻatagaina, e tusa lava po o le a le faaletonu. Le mea e aumaia ai i tatou i faamatalaga a Volkswagen, lea, e ui lava i tapulaa manino a le NEDC, e fai mai o tau faʻasalalauga e 10 i le 15% maualalo ifo nai lo le mea na tatau ona faʻasalalau.

Matthias Müller Aafiaga? Volkswagen e fa'apea o lafoga gau mai le Dieselgate.

O le fuafuaga e faʻasalalau, e aunoa ma le faʻatuai, o le faʻaalia o nei faʻamatalaga fou, e ala i le peresitene fou o Volkswagen, Matthias Müller, e tatau ona faʻafeiloaia. O le faʻagasologa o le faʻatinoina o se aganuʻu tuʻufaʻatasiga fou o le manino ma sili atu le faʻasalalau o le a aumaia ai le tiga i se taimi lata mai. Ae e sili atu i lena auala.

O lenei tulaga e sili atu nai lo le saluina o mea uma "i lalo o le fala", i se vaega o le suʻesuʻeina maeʻa o le vaega atoa. O se fofo i lenei faafitauli fou ua uma ona folafola mai, ioe, ma le 2 piliona piliona faaopoopo ua uma ona faataatia ese e foia ai.

"O Matthias Müller, i le Aso Faraile talu ai, na auina atu se tusi i minisita o tupe eseese a le Iuni a Europa e molia le vaega Volkswagen le eseesega i le va o le leiloa ae le o tagata faatau."

I le isi itu, o lenei faʻamatalaga fou o loʻo i ai le tele o aʻafiaga faaletulafono ma le tamaoaiga o loʻo manaʻomia pea le tele o le taimi e malamalama atoatoa ai ma faʻamalamalamaina, faatasi ai ma le Volkswagen o loʻo faʻatautaia se talanoaga ma vaega taʻitasi faʻamaonia. Mata o le a iai nisi fa'ate'ia a'o fa'agasolo su'esu'ega?

matthias_muller_2015_1

E tusa ai ma aʻafiaga tau tamaoaiga, e taua le taʻua o lafoga CO2, ma e pei o lea, e atagia ai le maualalo o faʻasalalauga faʻasalalau, o fua faatatau o lafoga i luga o faʻataʻitaʻiga ma nei afi e maualalo foi. E vave tele ona malamalama i taunuuga atoatoa, ae o taui mo le eseesega o lafoga lafoga i setete eseese o Europa o loʻo i luga o le lisi o mataupu.

O Matthias Müller, i le Aso Faraile talu ai, na auina atu se tusi i minisita o tupe eseese a le Iuni a Europa e talosagaina ai le Setete e molia le vaega Volkswagen le eseesega o tau o loʻo misi ae le o tagata faʻatau.

I lenei tulaga, o le malo Siamani, e ala i lana minisita o felauaiga Alexander Dobrindt, na muai faasilasilaina o le a toe suʻeina ma faʻamaonia faʻataʻitaʻiga uma a le vaega o loʻo i ai nei, e pei o Volkswagen, Audi, Seat ma Skoda, e fuafua ai NOx ma o le taimi nei foi CO2, i le malamalama o mea moni lata mai.

O loʻo iai pea le solo i luma ma o le tele ma le lautele o le Dieselgate e faigata ona mafaufau i ai. E le gata i mea tau tupe, ae faapea foi i le lumanai o le vaega Volkswagen atoa. O aʻafiaga e tele ma o le a faʻalauteleina i le taimi, e aʻafia ai le alamanuia atoa, lea e fuafua ai toe teuteuga i le lumanaʻi o le WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedures) faʻataʻitaʻiga faʻatagaina ituaiga e mafai ona faʻafaigofie ai le galuega o le faʻataunuʻuina o faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi ma taugata e ausia. O le a tatou vaai…

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili