Tulafono e fa'aitiitia ai le IUC i ta'avale fa'aaogaina mai fafo

Anonim

ina ua mavae ni nai masina talu ai Ua unaʻia e le Komisi Europa ia Potukale e "suia ana tulafono i le lafoga o taavale afi" , o se pili o lo o talanoaina nei i le Palemene ma le manatu ina ia tausisia le faatonuga a le atunuu.

Ina ua tuʻuina atu e le Komisi Europa (EC) se lapataiga i Potukale e uiga i le le ogatasi o tulafono a Potukale e tusa ai ma lafoga o taavale faʻaaogaina faʻaulufale mai ma le mataupu 110 o le TFEU (Feagaiga i luga o le Galuega a le Iuni a Europa), o se vaitaimi e lua. masina mo Potukale e foia ai le tulaga, o se vaitaimi ua maeʻa.

I le taimi nei, toeitiiti atoa le tolu masina talu ona maeʻa le faʻaaliga na tuʻuina atu e le EC, ma e oʻo mai i le taimi nei o loʻo matou iloa o "se manatu faʻatatau i lenei mataupu ua auina atu i le pulega Potukale" e pei ona taʻu mai ai pe a leai ni suiga e tupu, e foliga mai o le Na filifili le au fai tulafono a Potukale e mulimuli i faatonuga.

O a suiga

O LE pili o lo'o talanoaina e le'o fa'atatau ile ISV (lafoga ta'avale) totogi mo faaulufale mai faaaogaina ae ioe e uiga i le IUC . Fai mai, o ta’avale fa’aaoga mai fafo, mo le taimi nei, e tatau ona fa’aauau pea ona totogi le tau o le ISV, ae a tusa ai ma le IUC, e le toe totogia e pei o se ta’avale fou mai le tausaga na aumai ai i fafo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O le mea lea, e tusa ai ma le IUC, pe a faʻamaonia le tulafono ua fuafuaina, o taavale uma mai fafo o le a totogi le IUC e tusa ai ma le aso o le resitalaina muamua (ae mai le Iuni a Europa pe mai se atunuu i le tamaoaiga o Europa e pei o Nouei, Iceland ma Liechtenstein).

I se isi faaupuga, afai o se taavale mai fafo e muamua ia Iulai 2007 o le a totogi le IUC e tusa ai ma "tulafono tuai", lea o le a mafai ai ona faʻaititia tele le aofaʻi o le tau. O isi o lo'o fa'amanuiaina i lenei suiga e mafai ona fa'asolo mai a'o le'i o'o i le 1981 lea e fa'asa'oloto mai le totogiina o le IUC.

E tusa ai ma mea e mafai ona faitau i le tulafono ua fuafuaina, afai ae talia, o le a amata faamamaluina ia Iulai 1, 2019, peitaʻi, e naʻo Ianuari 1, 2020.

le pili

O lo'o fa'aulutalaina "Proposal of Law 180/XIII" ma o lo'o maua i luga o le upegatafa'ilagi a le Palemene, e mafai lava ona suia, ae mo le taimi nei matou te tu'uina atu ia te oe le talosaga o loʻo talanoaina atoa ina ia mafai ona e silafia:

Mataupu 11

Teuteuga o le Tulafono Lafoga Ta'amiloga Ta'itasi

O mataupu 2, 10, 18 ma le 18-A o le IUC Code o loʻo i ai nei upu nei:

Mataupu 2

[…]

1 - […]:

a) Vaega A: Taʻavale pasese mama ma taʻavale mama o loʻo faʻaaogaina faʻafefiloi ma se mamafa mamafa e le sili atu i le 2500 kilokalama ua uma ona resitalaina, mo le taimi muamua, i totonu o le teritori o le atunuʻu poʻo se sui o le Iuni a Europa poʻo le Europa Economic Area, talu mai le 1981 seia oʻo i le aso na faʻamalosia ai lenei tulafono;

b) Vaega B: Ta'avale pasese o lo'o ta'ua i parakalafa a) ma le d) o le parakalafa 1 o le mataupu 2 o le Lafoga Lafoga i Ta'avale ma ta'avale mama o lo'o fa'afefiloi ma le mamafa atoa e le sili atu i le 2500 kilokalama, o lona aso o le ulua'i resitalaina, i totonu o le teritori o le atunuʻu poʻo totonu o se Sui Usufono o le Iuni a Europa poʻo le Eria o le Tamaoaiga a Europa, pe a maeʻa ona faʻamalosia lenei tulafono;

Mataupu 10

[…]

1 - […].

2 - Mo taavale vaega B o lona aso muamua na lesitala ai i le teritori o le atunuu poʻo i totonu o se Sui Usufono o le Iuni a Europa poʻo le Europa Economic Area e maeʻa Ianuari 1, 2017, o totogi faaopoopo nei e faʻaaoga:

[…]

3 - I le fuafuaina o le aofaʻi o le tau o le IUC, e tatau ona faʻateleina faʻasologa o loʻo i lalo i le aoina na maua mai i laulau o loʻo tuʻuina atu i parakalafa muamua, e faʻatatau i le tausaga o le uluai resitalaina o le taʻavale i le teritori o le atunuʻu poʻo se Sui Usufono. a le Iuni a Europa po o le Eria o le Tamaoaiga a Europa:

[…]

Mataupu 21

Ulufale i le malosi ma faʻamalosia

1 - O lenei tulafono e amata faamamaluina ia Iulai 1, 2019.

2 - Fa'amanaia ia Ianuari 1, 2020:

Le) […]

e) Teuteuga i mataupu 2 ma le 10 o le IUC Code, faia e le mataupu 11 o lenei tulafono;

Faitau atili