E tu'uina atu e le Komisi a Europa ia Potukale le lua masina e sui ai tulafono i luga o ta'avale fa'aaogaina mai fafo

Anonim

O ta'avale fa'aaogaina fa'aulufale mai e fa'atatauina, i tupe, e pei o ni ta'avale fou, e mana'omia e totogi le ISV (lafoga ta'avale) ma le IUC (lafoga ta'itasi) fa'apenei.

O le tuusaunoaga e faasino i le malosi o le paʻu o loʻo i ai i le faʻatusatusaga o le lafoga resitalaina, poʻo le ISV, lea, e faalagolago i le matua o le taavale, e mafai ona faʻaititia e oʻo atu i le 80% o lona tau. Ae e le'o fa'atauaina le tulaga tutusa o le matua pe a fa'atatauina le aofa'i e totogi mo fa'amuaina CO2.

I le tulaga o taavale tuai - e aofia ai taʻavale masani -, e pei ona fuafuaina i lalo o le faʻatapulaʻaina poʻo le leai foi o ni tulaga faʻalesiosiomaga, e sili atu le CO2 nai lo taavale fou, faʻateleina le aofaʻi o le ISV e tatau ona totogi.

O le tulafono o lo'o iai nei e fa'asese ai le aofa'i e tatau ona totogi mo se ta'avale fa'aulufale mai, lea e ono iu ai ina sili atu le totogiina o le ISV lava ia nai lo le tau o le taavale.

Mataupu 110

O le faʻafitauli i tulafono a le atunuʻu o loʻo i ai nei i luga o lenei autu, e tusa ai ma le Komisi Europa (EC), Ua solia e Portugal le mataupu 110 o le TFEU (Treaty on the Functioning of the European Union) ona o lafoga i luga o taavale na aumai mai isi Sui Usufono. O lo'o manino le Mataupu 110, e fa'apea:

E leai se Sui Usufono e tatau ona tuuina atu, tuusao pe le tuusao, i luga o oloa a isi Sui Usufono, lafoga i totonu, po o le a lava lo latou natura, e maualuga atu nai lo lafoga tuusao pe le tuusao i luga o oloa tutusa i totonu o le atunuu.

E le gata i lea, e leai se Sui Usufono o le a tu'uina atu lafoga i totonu o oloa mai isi Sui Usufono ina ia puipuia fa'alilolilo isi oloa.

Ua tatalaina e le Komisi o Europa le faiga o le soliga

O le taimi nei o le Komisi Europa "valaau ia PORTUGAL e sui lana tulafono i le lafoga o taavale afi . E mafua ona o le manatu o le Komisi o Potukale e le "amanaʻia le vaega o le siosiomaga o le lafoga resitalaina e faʻatatau i taavale faʻaaogaina na faʻaulufale mai mai isi Sui Usufono mo faamoemoega faʻaititia".

I se isi faaupuga, e faasino e le Komisi le le ogatasi o le tatou tulafono ma le Mataupu 110 o le TFEU, e pei ona uma ona ta’ua, “i le tulaga o taavale ua faaaoga e aumai mai i isi Sui Usufono, e maualuga atu le mamafa o le lafoga pe a faatusatusa i taavale lua na maua. i le maketi Potukale, ona o lo latou faʻaititia o le tau e le o atoatoa ona amanaia”.

O le a le mea o le a tupu?

Ua tuuina atu e le Komisi Europa ia Potukale se vaitaimi e lua masina e toe iloilo ai le tulafono, ma afai e leai, o le a auina atu "se manatu talafeagai i lenei mataupu i pulega Potukale".

Punaoa: Komisi Europa, taxesoverveiculos.info

Faitau atili