Ua fautuaina e Shell le fa'asa o le fa'atauina o ta'avale penisini ma le tiso i le amataga o le 2035

Anonim

O le faʻamatalaga, e ofo ai mai le amataga talu ai na sau mai se kamupani suauʻu - o loʻo i ai nei i lalo o le faʻamataʻu o le faʻagasologa faaletulafono, o loʻo molia i le nafa ma le 2% o le aofaʻi o carbon dioxide ma methane emissions na faia i le va o le 1854 ma le 2010 - o loʻo faʻamoemoeina, i le lima tausaga. , i le 2035, o le faʻasaina o le faʻatau atu o taʻavale ma afi vevela na muaʻi vaʻaia, mo se faʻataʻitaʻiga, e le malo o Peretania mo le 2040.

Fa'aaogaina e fai ma fa'avae mo finauga le su'esu'ega si'osi'omaga mulimuli na faia e le kamupani lava ia, lea na fa'aigoaina Tala o le Lagi— lea e faʻamoemoe e faʻasino auala e ausia ai sini na faʻatuina i Paris Agreements -, Shell fautua mai, i lenei tulaga, o le a tatau ai mo poloka e pei o Saina, Amerika ma Europa ona faʻatau atu, naʻo ma faʻapitoa, leai se faʻamalama. taavale, ua amata mai i le 2035.

Mo le kamupani suauʻu, o lenei faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma mea moni ma atinaʻe e mafai ona ausia i le tulaga o le avetaʻavale tutoʻatasi ma lona faʻaogaina i totonu o taulaga, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o tau o gaosiga o taavale eletise ma le faʻaleleia talafeagai o atinaʻe. auala.

Totogiina o Ta'avale Eletise 2018

Diesel, o se fofo moni mo le felauaiga o oloa

O le faʻataʻitaʻiga fautuaina e faʻaaogaina i taʻavale mama, ae i felauaiga i luga o auala, fai mai Shell o le tiso o le a faʻaauau pea ona faʻaaogaina seia oʻo i le 2050s, ona o le "manaʻomia o se suauu e maualuga le malosi". Ae e le faapea o le a le suia lenei vaega, faʻavasegaina e ala i le faʻaogaina o le paiotiso, hydrogen ma le eletise.

E tusa ai ma le suʻesuʻega, o le suiga o le vaʻa taʻavale e tatau ona faʻamaeʻaina tele i le 2070. Suauʻu gaosia mai hydrocarbons e tatau ona faʻamauina le pa'ū o le faʻaaogaina i le afa, i le va o le 2020 ma le 2050, pa'ū mulimuli ane ma seia oʻo i le 2070, i le 90 % o le mea o loʻo faʻaaogaina nei. .

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

O le hydrogen o le a faia foi se sao

I le vaaiga a Shell, o le hydrogen o le a avea ma se isi fofo ma se nofoaga mautinoa i se lumanaʻi sili atu ona faʻaleleia le siosiomaga, e tusa lava po o le a le mea moni o loʻo i ai nei o se fofo maualalo. Faatasi ai ma le kamupani suauʻu e oʻo lava i le puipuia o mea tetele o loʻo faʻatau atu nei suauʻu faʻasolosolo e mafai ona faigofie ona suia e faʻatau atu le hydrogen.

Mulimuli ane, e uiga i le suʻesuʻega lava ia, ua finau Shell na mamanuina e avea o se punavai talafeagai o "musuga" mo malo, alamanuia ma tagatanuu, faʻapea foʻi ma le faʻaalia "mea matou te talitonu e ono mafai ona agai i luma, i faaupuga tekinolosi, alamanuia ma le tamaoaiga”.

O lenei suesuega e tatau ona mafai ona tuuina mai ia i tatou uma se faamoemoe sili atu—ma atonu foi o musumusuga. A silasila i se vaaiga e sili atu ona aoga, atonu o le a mafai e lenei auiliiliga ona faasino mai ia i tatou nisi o vaega e tatau ona tatou gauai atili i ai, ina ia maua ai taunuuga sili.

Vaaiga o le Lagi

Faitau atili