Le lalolagi fa'asaga i lalo. Supra's 2JZ-GTE afi maua lona nofoaga i le BMW M3

Anonim

O lenei tala o se tasi lea o tala e mafai ona fa'amautu ai le au fiafia o ituaiga uma e lua. I le itu a le au puipui o BMW le manatu faigofie o le tuʻuina o se afi turbo mai Toyota i luga ole M3 E46 ua na o se talitonuga sese. I le itu o tagata Iapani, o le tuʻuina o se afi e pei o le 2JZ-GTE na faʻaaogaina e le Toyota Supra i se M3 o se mea e tatau ona faʻasalaina e le tulafono.

Ae ui i lea, o lē e ona lenei 2004 BMW M3 E46 liliu mai e le'i popole i le tasi po o le isi ma filifili e alu i luma ma le liua. O le taimi nei e mafai e soʻo se tasi e manaʻo i lenei maʻa "Frankenstein" e faʻatau e pei ona i ai i luga o le eBay mo le £ 24,995 (pe tusa ma le €28,700).

I le avea ai o se tulafono, o nei suiga e tupu pe a le lelei le afi muamua. Ae ui i lea, i lenei tulaga e leʻi tupu, e pei o le taimi na faʻatau ai e le pule o loʻo i ai nei i le 2014, o le afi muamua sa i ai i se tulaga lelei atoatoa. Ae ui i lea, na manaʻo le pule e lagona lagona na tuʻuina mai e se afi turbo ma o lea na filifili ai e alu i luma i le fesuiaiga.

BMW M3 E46

Le suiga

Ina ia faia le suiga, na faʻaaogaina e le pule o le M3 E46 auaunaga a le kamupani M&M Engineering (e leai se mea e fai i sukalati) lea na aveese ai le afi afi ma faʻafesuiai mo le 2JZ-GTE mai le Supra A80. A maeʻa lena na latou faʻaliliuina e faʻaaoga ai se tasi Borg Warner turbo, faʻatasi ai ma nisi suiga poʻo fetuunaiga ma amata ona aitalafu e uiga i le 572 hp.

Fa'asoa i la matou nusipepa iinei

Ina ia ausia lenei malosiaga, na maua ai e le afi se K&N intake, 800cc high-performance injectors, pamu suauʻu fou, se laina taʻavale fau lima, intercooler ma se ECU fou e mafai ona faʻaogaina. O le afi faʻaaogaina e tusa ma le 160,000 kilomita le umi ina ua toe sui ma toe faʻaleleia atoa aʻo leʻi faʻapipiʻiina i le BMW.

BMW M3 E46

E ui lava i suiga ma le faʻaalia o le faʻateleina o le mana, o le gearbox o loʻo tumau pea le tusi lesona, naʻo le mauaina o se pipii fou ma se lua-mass flywheel e mafai ona lagolago i le 800 hp. E tusa ai ma le faʻamalologa, na maua e le M3 E46 se faʻamalologa faʻapitoa. Na maua foi se eseesega lokaina masini mai Wavetrac, faaleleia i taofi ma uili o le M3 CSL.

E le o le taimi muamua lea na matou vaʻaia ai le 2JZ-GTE o loʻo maua se nofoaga i totonu o taʻavale sili ona ese. Ua uma ona matou taʻua lona faʻapipiʻiina i totonu o le Rolls-Royce Phantom, o le Mercedes-Benz 500 SL, o le Jeep Wrangler, e oʻo lava i le Lancia Delta mo ramps ... E foliga mai e leai se tapulaa i le mea e faʻaoga ai lenei afi lauiloa.

Fa'asoa i la matou Youtube channel.

Faitau atili