Alfa Romeo 155 TS mai Tarquini na manumalo i le BTCC i le 1994 na alu i luga mo le faʻatautuʻi

Anonim

I le vaitau o le 1990, o le British Touring Car Championship na alu i se tasi o ona vaega sili ona lelei. Sa i ai taavale o ituaiga uma ma mo soʻo se tofo: taʻavale ma e oʻo lava i veni; Suetena, Farani, Siamani, Italia ma Iapani; ta'avale uili pito i luma ma tua.

O le BTCC, i lena taimi, o se tasi o siamupini saoasaoa sili ona manaia i le lalolagi ma na filifili Alfa Romeo e auai i le "pati". O le 1994, ina ua talosagaina e le Arese brand Alfa Corse (matāgaluega o tauvaga) e fa'atasi le lua 155s mo le latou amataga i lenei vaitau.

Alfa Corse e le gata na usitaʻia le talosaga ae na alu atili, faʻaaogaina se avanoa i tulafono faʻatonutonu (aemaise lava e uiga i le aerodynamics) lea na fai mai e tatau ona faʻatau atu 2500 taʻavale auala tutusa.

ALFA ROMEO 155 TS BTCC

O le mea lea o le 155 Silverstone, ose faʻapitoa faʻapitoa faʻapitoa, ae faʻatasi ai ma ni togafiti faʻatauvaʻa fefinauai. Muamua o lona spoiler pito i luma lea e mafai ona tuʻuina i ni tulaga se lua, o le tasi oi latou e mafai ona faʻatupuina atili le siʻitia le lelei.

O le lona lua o lona apaau pito i tua. E foliga mai o le apaau pito i tua sa i ai ni lagolago faaopoopo se lua (lea sa teu i totonu o le pusa ato), e mafai ai ona i ai i se tulaga maualuga ma e mafai e tagata e ona ona faʻapipiʻi mulimuli ane, pe a manaʻomia. Ma i le taimi o suʻega aʻo leʻi oʻo i le vaitau, na tausia lelei e Alfa Corsa lenei "mea lilo", faʻasaʻo le "pomu" naʻo le amataga o le vaitau.

ALFA ROMEO 155 TS BTCC

Ma o iina, o le lelei o le aerodynamic o lenei 155 i luga o le tauvaga - BMW 3 Series, Ford Mondeo, Renault Laguna, ma isi ... - sa ofoofogia. E ese le ofoofogia o Gabriele Tarquini, le avetaavale Italia na filifilia e Alfa Romeo e "faʻataʻitaʻia" lenei 155, na manumalo i tuuga muamua e lima o le siamupini.

A'o le'i faia le tuuga lona fitu ma le mae'a ai o le tele o faitioga, na filifili le faalapotopotoga o tuuga e faaui i tua 'ai na manumalo ai le Alfa Corse i le taimi nei ma faamalosia ai le tuuga ma se apaau laitiiti.

ALFA ROMEO 155 TS BTCC

I le le faamalieina i le faaiuga, na talosaga le au Italia ma ina ua maeʻa le auai o le FIA, na iu lava ina toe maua o latou 'ai ma faʻatagaina e faʻaogaina le faʻaogaina ma le apaʻau pito i tua tele mo ni nai tuuga, seia oʻo i le aso 1 o Iulai o lena tausaga.

Ae mulimuli ane, i le taimi na atiina ae ai foi e le tauvaga ni faʻaleleia atili o le aerodynamic, na manumalo ai Tarquini i isi tuuga e lua seia oʻo i le taimi atofaina. A uma lena, i tuuga e iva e sosoo ai, o le a na o le tasi lava le manumalo.

ALFA ROMEO 155 TS BTCC

Ae ui i lea, o le amataga mataʻutia o le vaitau ma foliga masani o le pulelaa na maua ai e le avetaʻavale Italia le suafa BTCC i lena tausaga, ma o le faʻataʻitaʻiga matou te aumaia oe iinei - o le Alfa Romeo 155 TS ma le chassis no.90080 - o le taavale lea na tamoe ai Tarquini i le penultimate. tuuga, i Silverstone, ua uma ona iai le apaau "masani".

O lenei iunite o le 155 TS, lea e na o le tagata lava e ona ina ua maeʻa ona toe faʻafouina mai le tauvaga, o le a faʻatau atu e RM Sotheby's ia Iuni, i se mea na tupu i Milan, Italia, ma e tusa ai ma le faʻatautuʻi o le a faʻatau atu mo le va o le 300,000 ma le 400,000 euros.

ALFA ROMEO 155 TS BTCC

Ae mo le afi e faʻaola ai lenei "Alfa", ma e ui lava e leʻo faʻamaonia e le RM Sotheby's, e iloa na faʻatautaia e Alfa Corse nei 155 TS faʻapipiʻiina i se poloka 2.0 lita ma faʻauʻu e fa na maua ai le 288 hp ma le 260 Nm.

Le tele o mafuaʻaga e faʻamaonia ai le selau afe euros lea e talitonu RM Sotheby o le a ia maua, e te le manatu?

Faitau atili