O ta'avale robot Volkswagen ua fa'asolo i le Autodromo do Algarve

Anonim

O le taʻavale tutoʻatasi ma fesoʻotaʻiga taʻavale faʻatasi ma atinaʻe (Car-to-X) o le a avea ma vaega o le fale gaosi oloa, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le eletise, e tusa lava pe taavale robot tuai seia oo ina moni.

Ae o le a tupu lena mea… ma o le mafuaaga lena e feiloai ai tagata suʻesuʻe mai le Volkswagen Group i tausaga uma ma paaga ma iunivesite e fefaʻasoaaʻi aafiaga i le Autodromo do Algarve. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻatupuina e le au lona lua se poto masani avetaʻavale tutoʻatasi i totonu o le siosiomaga faʻanatura i le taulaga i le taulaga o Hamburg, Siamani.

O loo tautau pea Walter i le ala o le liliu i le itu taumatau, toe faatelevave i le sao, ona toe sauni lea e pa'i i le tumutumu, toetoe a alu i luga i le corrector. Paul Hochrein, fa'atonu o le poloketi, o lo'o saofai ma tilotilo to'a i tua o le uili, fa'amaoni e...leai se mea e fai na'o le matamata. Pau lava le mea e mafai e Walter ona fai mea uma na o ia iinei i le matagaluega o Portimão.

Audi RS 7 ta'avale Robot

O ai Walter?

O Walter o le Audi RS 7 , o se tasi o le tele o taʻavale robot, e tumu i mea faʻaeletonika maualuga ma komepiuta i totonu o le ogalaau. E le fa'atapula'aina o ia lava i le mulimulita'i i se auala ma'a'a ma fa'apolokalameina mo vae ta'itasi e tusa ma le 4.7 kilomita le mamao o le ala Algarve, ae maua lona ala i se auala fesuisuiai ma i le taimi moni.

I le fa'aaogaina o le faailo GPS, e mafai ai e Walter ona iloa lona nofoaga i le centimita lata ane i luga o le auala aua e fuafua e le software arsenal le auala sili i le selau o le sekone, fa'amatala e laina e lua i le faiga fa'atautaia. O Hochrein o loʻo i ai lona lima taumatau i luga o le ki e tapuni ai le faiga ina neʻi iai se mea e tupu. Afai e tupu lena mea, o le a vave ona sui Walter i le faiga faʻataʻavale lima.

Audi RS 7 ta'avale Robot

Ae aiseā ua taʻua ai le RS 7 o Walter? O tala malie a Hochrein:

"Matou te faʻaaluina le tele o taimi i nei taʻavale faʻataʻitaʻi e iʻu ai ina matou faʻaigoaina."

O ia o le taʻitaʻi o le poloketi i nei vaiaso e lua i le Algarve, lea ua avea ma lona lima mo lenei vaega Volkswagen. Ina ua ia fai mai "matou" na ia faasino i se 'au e tusa ma le 20 tagata suʻesuʻe, inisinia - "nerds", e pei ona taʻua ai e Hochrein - ma avetaʻavale suʻega na o mai iinei ma le tele o taʻavale Volkswagen Group.

O pusa o loʻo faʻatumuina i api e suʻesuʻe ai faʻamaumauga fou o fua faʻatatau ma faʻavasegaina i polokalama. “Matou te pisi i le tuufaatasia o numera ma tasi,” o lana tala lea ma ataata.

Audi RS 7 ta'avale Robot
Afai e iai se mea e faaletonu, e iai la tatou ki e tapuni ai le faiga ma tuʻuina atu le pule i ... tagata.

Inisinia ma saienitisi faatasi

O le fa'amoemoe o le misiona o le tu'uina atu lea o fa'amatalaga taua mo le Volkswagen Group brands i luga o atina'e lata mai i le ta'avale tuto'atasi ma faiga fesoasoani. Ma e le gata o Volkswagen Group tagata faigaluega o loʻo auai i ai, ae faʻapea foi paaga mai iunivesite taʻitaʻia, e pei o Stanford, i Kalefonia, poʻo TU Darmstadt, i Siamani.

Fa'asoa i la matou nusipepa

"Ua matou i ai iinei ina ia mafai ai e a matou paaga ona maua le avanoa i mea o loʻo matou faʻatupuina i nei suʻega suʻega", o le faʻamatalaga lea a Hochrein. Ma na filifilia le malae ta'avale a Algarve ona o lona fa'aigoa fa'ata'amilosaga, aua o i'inei e mafai ona fa'ata'ita'iina ma le saogalemu uma tekonolosi fa'afetai i lapo'a lautele ma ona o lo'o i ai se tulaga maualalo tele o le fa'aalia i tagata matamata "le mana'omia":

"Na mafai ona matou iloiloina faiga i totonu o se siʻosiʻomaga ma tulaga maualuga o le saogalemu ma le sili ona faigata o luʻitau malosi, ina ia mafai ona matou atiina ae i le auala sili e mafai ai. O le galuega foi e maua ai le avanoa e iloilo ai vaega talafeagai o le avetaavale e le mafai ona suʻesuʻeina taʻitoʻatasi i luga o auala lautele."

'au ta'avale robot
O le 'au sa iai i le Autódromo Internacional do Algarve o lo'o atia'e ta'avale robot a le Volkswagen Group.

E talafeagai. I Walter, mo se faʻataʻitaʻiga, o loʻo faʻataʻitaʻiina faʻamatalaga taʻavale tutoʻatasi.

O le a se lagona o le pasese pe a osi pa'u a Walter i tulimanu i le saoasaoa tele? Ae fa'afefea pe a fai o le fa'amalologa o lo'o i luga o se nofoaga e sili atu le fa'alelei ma e alu lava le ta'avale i se saoasaoa fa'agesegese i le ogatotonu o le ala? E fa'apefea ona fa'amalamalamaina le fa'amaopoopo o pa'u ma le ta'avale tuto'atasi? O le a le paleni lelei i le va o amio sa'o ma le mana tau komepiuta e mana'omia? E fa'afefea ona e setiina le fa'asologa ina ia mafai e Walter ona taugofie? Faamata o se faiga fa'ata'avale e mafai ai e Walter ona fa'avavevave ma le ita tele i tulimanu e fa'aosofia ai le pasese e toe fa'afo'i le aoauli i lo latou amataga? E fa'afefea ona maua se fa'ata'amilosaga fa'apitoa o se fa'ata'ita'iga po'o se ta'avale robot? E mana'o se pasese Porsche 911 e ese le ta'avale nai lo le Skoda Superb?

PlayStation e taʻitaʻia

"Uea uli" - fo'i-i-uaea, lea e mafai ai ona fa'amama le fa'agaoioiga o le uili o le uili - o se isi tekinolosi o lo'o fa'ata'ita'iina fo'i iinei, fa'ae'e i luga o le Volkswagen Tiguan o lo'o fa'atali mai mo a'u i le faitoto'a. pusa. I totonu o lenei taʻavale e leʻo faʻafesoʻotaʻi faʻainisinia i uili pito i luma, ae faʻafesoʻotaʻi eletise i se eletise eletise eletise, lea e faʻataʻamilo ai le taʻavale.

Volkswagen tiguan fo'i-i-uaea
E foliga mai o se Tiguan e pei o isi, ae leai se fesoʻotaʻiga faʻainisinia i le va o le foeuli ma uili.

O lenei Tiguan fa'ata'ita'i e fa'aaogaina e fai ma mea faigaluega e fetu'una'i ai fa'atonuga ta'avale eseese: tuusa'o ma vave mo ta'aloga ta'avale po'o le le tuusa'o mo femalagaiga i luga o le alatele (fa'aogaina o le polokalama e fesuia'i ai le lagona fa'ata'avale ma fua fa'atatau).

Ae talu ai o le a le maua e taavale faʻataʻavalevale i le lumanaʻi le foeuli mo le tele o le malaga, O iinei o loʻo i ai se matou PlayStation controller poʻo se telefoni feaveaʻi ua liua i se uili , lea e manaʻomia ai se faʻataʻitaʻiga. E moni, na fa'aogaina e inisinia Siamani ni cones e fa'alelei ai se ala slalom i le pit lane ma, faatasi ai ma sina fa'ata'ita'iga, na toetoe lava a mafai ona ou fa'auma le kosi e aunoa ma le lafoina o ni maka lanu moli i le eleele.

Volkswagen tiguan fo'i-i-uaea
Ioe, o le PlayStation controller e pulea le Tiguan

Dieter ma Norbert, le Golf GTI e savavali na o latou

I tua i luga o le ala, o suʻega na taʻitaʻia e Gamze Kabil o loʻo faʻaalia ai taʻiala taʻavale tutoʻatasi eseese i se lanu mumu Golf GTI, "ua taʻua" tagata oti . Afai e le gaioi le foeuli pe a liliu le ta'avale pe sui auala a'o ave tuto'atasi, mata e fa'afefe ai tagata o lo'o i totonu o le ta'avale? E fa'afefea ona sologa lelei le suiga mai le ta'avale tuto'atasi i le ta'avale a tagata?

Volkswagen Golf GTI ta'avale robot
O le a avea ma Dieter poʻo Norbert?

O le fa'alapotopotoga o saienitisi o lo'o matua a'afia fo'i i nei tekonolosi ta'avale i le lumana'i. Chris Gerdes, polofesa i le Iunivesite o Stanford, na sau foi i Portimão ma nisi o ana tamaiti aoga faafomai ia o loo latou nonofo faatasi i le Norbert , le isi Red Golf GTI.

E leai se mea fou mo ia, o le, i Kalefonia, ei ai sana tapolo faapena lea na te faia ai suʻesuʻega mo Volkswagen. O le sini autu o le faʻatonutonuina o le malosi o le faʻaogaina i tapulaʻa ma le atinaʻeina o fesoʻotaʻiga neural e mafai ai ona faʻataʻitaʻiina faʻataʻitaʻiga talafeagai ma faʻaoga "aʻoaʻoga masini" (aʻoaʻoga masini) faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. Ma, i le faiga lava lea e tasi, o loʻo sailia e le 'au ni faʻamatalaga fou e tali ai le fesili miliona tala: e mafai ona sili atu le saogalemu o algorithms e faʻavae i le Artificial Intelligence nai lo taʻavale a tagata?

Volkswagen Golf GTI ta'avale robot
Vaai, Tina! Leai ni lima!

E leai se tasi o inisinia ma saienitisi o loʻo i ai iinei e talitonu, e ese mai i mea ua uma ona folafola mai e nisi o faʻailoga, i le 2022 o le ai ai taʻavale robot e feoaʻi saoloto i luga o auala lautele. . E foliga mai o le taimi lena o le a maua ai le muamua autonomously-drive taʻavale i siosiomaga pulea e pei o malae vaalele ma falegaosi paka o le a maua, ma o nisi taavale robot o le a mafai ona faatino se numera faatapulaaina o galuega mo se taimi puupuu i luga o auala lautele i totonu. nisi vaega o le lalolagi. .

Matou te le o feagai ma ni atinaʻe faʻapitoa faʻapitoa iinei, ae e leʻo se mea faʻasaienisi aerospace, ae atonu o loʻo i ai i le va i le tulaga lavelave. O le mafuaaga lena ina ua maeʻa le suʻega o lenei tausaga i le itu i saute o Potukale, e leai se tasi e fai mai "tofa", naʻo le "vaai ia te oe".

Volkswagen Golf GTI ta'avale robot

Ua mou atu le vaega o atopa'u e fai ai le avanoa mo komepiuta, tele komepiuta.

Nofoaga i le taulaga: o le lu'itau sili

O se lu'itau e matua'i ese lava ae sili atu ona faigata o le mea lea o le a feagai ma ta'avale robot i totonu o taulaga. O le mafuaaga lena o le Volkswagen Group o loʻo i ai se vaega faʻapitoa e galulue i lenei faʻataʻitaʻiga, e faʻavae i Hamburg, ma na ou auai foi e maua ai se manatu i le faagasologa o le atinaʻe. E pei ona faamatalaina e Alexander Hitzinger, sui peresitene sinia o le Autonomous Driving department i le Volkswagen Group ma le Volkswagen's Chief Brand Officer mo le atinaʻeina faʻapitoa o taavale faʻapisinisi i Volkswagen faʻamatalaina:

"O lenei 'au o le totonugalemu lea o le matagaluega fou a le Volkswagen Autonomy GmbH, o se nofoaga autu mo le tulaga 4 taʻavale tutoʻatasi, ma le sini autu o le aumaia o nei tekinolosi i le matua mo le faʻalauiloaina o maketi. O loʻo matou galulue i luga o se faiga tutoʻatasi mo le maketi matou te manaʻo e faʻalauiloa faʻapisinisi i le ogatotonu o lenei sefulu tausaga".

Volkswagen e-Golf ta'avale robot

Ina ia faia uma suʻega, o loʻo galulue faʻatasi le Volkswagen ma le malo tele o Siamani iinei ma le faʻapipiʻiina o se vaega toeitiiti atoa le 3 kilomita le umi i le ogatotonu o Hamburg, lea e faia ai le tele o faʻataʻitaʻiga, e taʻi tasi i le vaiaso ma faia i le lua. i le tolu vaiaso.

I lenei auala, e mafai ona latou aoina faʻamatalaga taua e uiga i luʻitau masani o feoaiga i le taulaga:

  • E tusa ai ma isi avetaavale e sili mamao atu i le saoasaoa faaletulafono;
  • Ta'avale e paka latalata tele pe i luga o le auala;
  • Tagata savali e le amana'ia le moli mumu i le moli auala;
  • Tagata ti'eti'e uila o lo'o ti'eti'e i le saito;
  • Po o fetaulaiga fo'i o lo'o faatauasoina ai masini i galuega po'o ta'avale le tu'u lelei.
Alexander Hitzinger, Sui Peresetene Sinia o le Avetaavale Tutoatasi i le Volkswagen Group ma le Ofisa Sili o Faʻailoga mo le Atinaʻeina Faʻatekinisi o Volkswagen Taʻavale Faʻatau
Alexander Hitzinger

Su'ega ta'avale robot i le taulaga

Ole va'a su'ega o nei ta'avale robot e faia i le lima (e le'i ta'ua) atoatoa "autonomous" eletise Volkswagen Golfs, e mafai ona vavalo le tulaga tau feoaiga e tusa ma le sefulu sekone ae le'i tupu - faatasi ai ma le fesoasoani o le tele o faʻamatalaga na maua i le iva- masina su'ega vaega i lenei auala. Ma o le auala lea e mafai ai e taʻavale taʻavale tutoʻatasi ona tali atu i soʻo se lamatiaga i luma atu.

O nei tapolo eletise o fale suʻesuʻe moni i uili, faʻapipiʻiina i masini eseese i luga o le taualuga, i luga o le pito i luma ma le pito i luma ma le pito i tua, e iloilo mea uma o loʻo siomia ai i latou ma le fesoasoani a le sefulutasi lasers, fitu radars, 14 mea pueata ma ultrasound . Ma i totonu o ogalaau taʻitasi, na faʻapipiʻiina e inisinia le malosi faʻakomepiuta o komepiuta komepiuta e 15 e faʻasalalau pe maua ai le lima gigabytes o faʻamaumauga i le minute.

Volkswagen e-Golf ta'avale robot

Iinei, e pei lava o le tuuga tuuga a Portimão - ae sili atu ona maaleale, ona o le tulaga o feoaiga e mafai ona suia i le tele o taimi i le sekone - o le mea taua o le vave ma le taimi e tasi le faagasologa o faʻamaumauga e sili ona mamafa e pei o Hitzinger (lea e tuʻufaʻatasia le poto i le taʻavale afi, faitau. ma le manumalo i le 24 itula i Le Mans, faatasi ai ma le taimi na faʻaalu i Silicon Valley e avea ma faʻatonu faʻapitoa i le poloketi eletise a Apple) e iloa lelei:

"O le a matou faʻaogaina nei faʻamaumauga e faʻamaonia ma faʻamaonia le faiga lautele. Ma o le a matou faʻateleina le numera o faʻataʻitaʻiga ina ia mafai ona matou saunia taʻavale mo soʻo se tulaga talafeagai.

O le poloketi o le a maua le malosi i totonu o lenei aai tuputupu aʻe, faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le tamaoaiga, ae faʻatasi ai ma le matutua o le faitau aofaʻi o loʻo faʻaalia foi i le siʻitia o feoaiga o taavale (o tagata faimalaga i aso uma ma tagata tafafao maimoa) faatasi ai ma aafiaga uma o le siosiomaga ma le feʻaveaʻi e aofia ai.

O ta'avale robot Volkswagen ua fa'asolo i le Autodromo do Algarve 9495_13

O lenei taamilosaga i le taulaga o le a vaʻaia lona faʻalauteleina i le 9 km i le faaiuga o le 2020 - i le taimi e faia ai le Konekeresi a le Lalolagi i lenei taulaga i le 2021 - ma o le a maua le aofaʻi o moli uila e 37 ma tekinolosi fesoʻotaʻiga taavale (pe tusa ma le faaluaina o le tele. e pei ona faia i aso nei).

E pei ona ia aʻoaʻoina i le 24 Itula o Le Mans na manumalo ai o ia o le faatonu faʻatekinisi a Porsche i le 2015, fai mai Alexander Hitzinger "o se malafoni lenei, e le o se tuuga tuuga, ma matou te manaʻo ia mautinoa matou te oʻo i le tini e pei ona matou manaʻo ai." .

Ta'avale Robot
O se fa'aaliga e mafai, ae masalo e mamao atu nai lo le mea na mafaufauina muamua.

Tusitala: Joaquim Oliveira/Press Inform.

Ole 'au a Razão Automóvel o le a fa'aauau i luga ole laiga, 24 itula ile aso, ile taimi ole fa'ama'i ole COVID-19. Mulimuli i fautuaga a le General Directorate of Health, aloese mai femalagaaiga le manaʻomia. O le a mafai ona tatou manumalo faatasi i lenei vaega faigata.

Faitau atili