Rally de Portugal 2022 ua uma ona faʻatulagaina

Anonim

o le Potukale Rally o le a avea ma vaega o le World Rally Championship (WRC) kalena i le 2022 e pei ona tatou iloa. Ae ui i lea, e oʻo mai i le taimi nei le aso e alu ai le tuuga a Potukale i le auala e leʻi iloa.

I le tausaga lea na faamanatuina ai e le WRC lona 50 tausaga ma o le vaega fou o le "masiofo" o faʻasalalauga, Rally1 ma taʻavale hybrid, na amata ai lona amataga, o le Rally de Portugal o le a avea ma tuuga lona fa i luga o le kalena ma o le muamua e finauina. i tulaga eseese. iliili.

Ae mo le aso na faia ai, o le Rally de Portugal ua fa'atulaga mo le aso 19 i le aso 22 o Me , toetoe lava atoa le tausaga talu ona uma le lomiga o lenei tausaga, lea na faia i le va o Me 20th ma 23rd.

M-Taaloga Ford Puma Rally1
O le Ford Puma a le M-Sport o se tasi lea o taavale o le a tauva i le vaega Rally1.

Le WRC Kalena

I se tausaga taua mo lona lumanaʻi - o le taimi muamua lea e faʻaalia ai e le WRC taʻavale eletise - o le World Rally Championship o le a faʻaalia ai 13 tuuga.

O le tuuga muamua o le a avea ma taamilosaga iloga a Monte Carlo, e faia i le va o Ianuari 20 ma le 23, ma o le kalena o le a faailoa ai le toe foi mai o le tuuga a Niu Sila ma Iapani, o le tuuga muamua lea na faia i le konetineta o Asia talu mai le 2010.

Ma le mea mulimuli, o loʻo i ai pea se aso o lana faʻasalalauga e mate ai se tasi. E ui o le kalena aloaia a le WRC o loʻo vaʻaia se tuuga mo aso 18 i le 21 o Aukuso, ae o le mea moni, mo le taimi nei, e leʻi faʻaalia po o le a le faʻapotopotoga o le a finau i lea aso.

Rally de Portugal 2022 ua uma ona faʻatulagaina 9530_2

Faitau atili