TZ4. E mana'omia e Alfa Romeo se ta'avale fa'apenei

Anonim

Alfa Romeo ua tuuto atu i le faʻalauteleina o lana SUV ofo ma isi faʻataʻitaʻiga e lua: o le Tonale (le tele o le Peugeot 3008…) ma se laʻititi laʻititi ma se igoa e faʻamaonia (o Brennero?) Faʻavae i luga o le CMP platform (tutusa ma le, mo se faʻataʻitaʻiga, Peugeot 2008, Opel Mokka poʻo Citroën C4), faʻatulagaina mo le faʻalauiloaina i le 2022 ma le 2023, i le faasologa.

Ae o fea o iai le Alfa Romeo o coupé ma apogaleveleve? Ina ua uma le 4C, e foliga mai e leai ni fuafuaga i lena itu - matou te le iloa se mea ... - ma ua matou malamalama foi e sili atu le faʻatau pisinisi le faʻalauiloaina o se SUV pe lua.

Ae ui i lea, o loʻo i ai i latou o loʻo faʻaauau pea ona mafaufau pe o le a le mea o le ai ai se taʻaloga taʻaloga fou mai le Arese brand, e pei ona fautuaina e lenei Alfa Romeo TZ4 na faia e le mamanu Samir Sadikhov.

Alfa Romeo TZ4

E ui i le Alfa Romeo TZ4 o loʻo faʻatatau i mea fou na faia e pei o le 8C Competizione, o le mea moni o le musumusuga sili poʻo le faatosinaga a le mamanu o le Alfa Romeo Giulia TZ (1963). O le TZ o se faapuupuuga mo Tubolare Zagato ma, e pei ona taʻu mai e le igoa, o le galuega a Carrozzeria Zagato, ma laina na mamanuina e Ercole Spada, o le "tama" o isi faʻataʻitaʻiga lauiloa e pei o le Aston Martin DB4 GT Zagato.

O le Alfa Romeo TZ ma, mulimuli ane, o le TZ2 na tu i fafo mo la latou ogalaau coda pito i tua (truncated tua), e taʻua foi o Kamm tail (e tusa ai ma suʻesuʻega aerodynamic a Wunibald Kamm), lea e mafai ai ona faʻaititia tele le toso aerodynamic.

O lenei faʻataʻitaʻiga numera e faʻaaloalo tonu i laina o lena sefulu tausaga (o loʻo i ai se mea mai le Ferrari 250 GTO iinei, e te le manatu?), Ae o le 3D-foliga faʻaulu ulu, o faʻata faʻataʻitaʻi pito, o le faʻasalalau pito i tua ma le agalelei e lua. 'au'auna fa'aigoa fa'ailoga foliga e leai se masalosalo o se fa'ata'ita'iga lea ma se mata i le lumana'i.

Alfa Romeo TZ4

E ui lava o lenei Alfa Romeo e ola naʻo le lalolagi numera, o le faʻatinoina faʻapitoa o lenei galuega e le atoatoa. Ae leai se isi mea o le a faamoemoeina; i le uma, o lona foafoa, Samir Sadikhov, ua uma ona galulue ma ituaiga e pei o Lamborghini ma Kenese.

E leai se tala o lenei Alfa Romeo TZ4 o le a tau le iloa le malamalama o le ao, ae o le miti e le tau. A uma mea uma, e toʻaitiiti ituaiga e iai le tele o tu ma aga faʻatauvaga e pei o Alfa Romeo. Ma mo lena lava mafuaaga, o se taavale taʻavale ma le "ea" o se Grand Tourer e le mafai lava ona alu ese mai le faʻatusatusaga.

Alfa Romeo TZ4

Aisea TZ4 ae le o le TZ3, o le a sili ona talafeagai numera pe a uma TZ2? Ile lelei, i le 2010 - faʻatasi ma le centenary o Alfa Romeo - Carrozzeria Zagato na faʻalauiloaina se TZ3, pe lua TZ3, lea na toe faʻamatalaina ai foi le uluai TZs: o le tasi-off, le TZ3 Corsa ma le iva iunite o le TZ3 Stradale.

O lenei mea mulimuli na faʻavae i luga o le… Dodge Viper. Faatasi ai ma le V10 ma mea uma.

Ata na saunia e Samir Sadikhov

Faitau atili