Ford GT90: o le "malosio uma" e le'i gaosia lava

Anonim

Tatou amata i le amataga. O le tala o lenei manatu na amata i se taimi umi ae leʻi mafaufauina - ma atonu e te iloa lenei tala i lou loto ma sauté.

I le 1960s, Henry Ford II, le atalii o le atalii o le Ford na faavaeina, na taumafai e maua Ferrari, o se talosaga na vave teena e Enzo Ferrari. Fai mai le tala e le fiafia le Amerika i le "faafitia" tele a le Italia. E lei faatali le tali.

I tua i le US ma o loʻo tumau pea lenei faʻanoanoa i lona faai, na vaʻaia e Henry Ford II i le tala faʻasolopito 24 Itula o Le Mans le avanoa sili e tauimasui ai. O lea na alu ai o ia e galue ma fausia le Ford GT40, o se faʻataʻitaʻiga e tasi le faʻamoemoe: e taʻavale taʻavale taʻavale a Maranello. O le taunuuga? Na taunuu, vaʻai ma manumalo ... mo le fa taimi sosoo, i le va o le 1966 ma le 1969.

Ford GT90

Toeitiiti atoa le tolu sefulu tausaga mulimuli ane, na manaʻo Ford e toe manatua manuia i Le Mans ma faapea na fanau mai le Ford GT90 . Faʻaalia i le 1995 Detroit Motor Show, e mo le tele o se tasi o faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o taimi uma. Aisea? E leai se mea e leai ni mafuaaga.

Fou "New Edge" gagana mamanu

I faaupuga faʻalelei, o le GT90 o se ituaiga o sui faaleagaga i le GT40 lea na faʻaopoopoina ai faʻamatalaga faʻafefe-vaalele - aemaise lava i vaalele a le militeri e le o vaʻaia e le radar (stealth), lea e tupu e leai se mea e fai i ai.

E pei o lea, o le alava kaponi bodywork na faia ni foliga geometric ma angular foliga , o se gagana mamanu le igoa ua faaigoaina "New Edge". O le Ford GT90 fo'i sa nofo i luga o se alumini fa'amau meli, ma i le aofa'i na'o le 1451 kilokalama.

Ford GT90
Ford GT90

O se tasi o faʻamatalaga e sili ona tosina i ai le mafaufau e le masalomia o le mamanu tafatolu o faʻagogo faʻagogo (luga). E tusa ai ma le faʻailoga, o le vevela vevela na matua maualuga lava o le vevela o loʻo sau mai le taʻavale na lava lea e faʻaleagaina ai paneta o le tino . O le fofo i lenei faʻafitauli o le tuʻuina lea o ipu sima e tutusa ma mea a le NASA rockets.

E pei o fafo, o foliga geometric na faʻalautele atu i le fale, faʻamalosia e lanu lanumoana. Po'o ai lava na alu i totonu o le Ford GT90 e fa'amautinoa e sili atu le to'a nai lo le mea na foliga mai ai, ma e le pei o isi ta'aloga sili, o le alu i totonu ma fafo o le ta'avale sa faigofie lava. Matou te fia talitonu...

Ford GT90 totonu

Fa'ainisinia ma fa'atinoga: numera na fa'aofo

I lalo ifo o nei faʻamalosi uma, na matou maua ai se mea e itiiti ifo nai lo le V12 afi ma le 6.0 l i le ogatotonu pito i tua, faʻapipiʻiina i le fa Garrett turbos ma faʻapipiʻi i le lima-saosaoa gearbox.

O lenei poloka na mafai ona gaosia 730 hp ole malosi maualuga ile 6600 rpm ma le 895 Nm ole torque ile 4750rpm . E ese mai i le afi, o le Ford GT90 faʻasoa vaega ma se isi masini miti mai le 90s, o le Jaguar XJ220 (i le 1995 o le British brand na pulea e Ford).

Ford GT90 afi

I luga o le auala - pe sili atu i luga o le ala - o le Ford GT90 na ave sina 3.1s itiiti o le 0-100 km / h. E ui lava ua faalauiloa e Ford se saoasaoa maualuga maualuga o le 379 km/h, fai mai nisi o le taavale ta'aloga a Amerika sa mafai ona o'o i le 400 km/h.

Aisea la na le gaosia ai?

I le taimi o le tuʻuina atu o le GT90 i Detroit, na faʻaalia ai e Ford lona faʻamoemoe e faʻalauiloa se faasologa faʻatapulaʻa i le 100 iunite o le taʻavale taʻavale, ae mulimuli ane manatu e le o le sini autu lea, e ui lava o le tele o le au lomitusi na faagaeetia i ana amioga i le auala.

O Jeremy Clarkson lava ia na maua le avanoa e faʻataʻitaʻi ai le Ford GT90 i luga o le Top Gear i le 1995 (i le vitio o loʻo i lalo), ma i le taimi na ia faʻamatalaina ai le lagona "o le lagi o se nofoaga i luga o le fogaeleele". Ua uma ona fai mai a ea?

Fou Edge Design

O le gagana "New Edge Design" na fa'alauiloaina e le Ford GT90 na fa'ai'u i le kick-off mo isi fa'ata'ita'iga o le fa'ailoga i le 90s ma le 2000, e pei o le Ka, Cougar, Focus po'o le Puma.

E le'i maua e le lalolagi, i lena taimi, se sui o le Ford GT40 talafatu, ae na maua lenei… ioe!

Ford KA tupulaga muamua

Faitau atili