Porsche 9R3, Le Mans prototype e leʻi vaʻaia le malamalama o le aso

Anonim

O le tausaga o le 1998, ma sa pikiina e Porsche le laurels i Le Mans ma le 911 GT1-98. O le manumalo lona 16 lea o le ituaiga i le tuuga lauiloa, e ui lava i le 911 GT1 le leai o se tauvaga i tagata tauva e pei o le Mercedes CLK-LM poʻo le Toyota GT-One. O lo latou mala na mafai ai ona manumalo Porsche, o lea na manaʻomia ai se taavale fou.

Faatasi ai ma le faʻaumatia o le GT1, naʻo le LMP900 (Le Mans Prototypes) vaega na ausia tulaga manaʻomia e faʻamoemoe mo le manumalo atoatoa i le 1999. I tua atu o le faʻataʻitaʻiga fou mo Le Mans, lea e maua ai le code internal 9R3, o igoa e pei o Norman Singer ma Wiet. Huidekoper.

O Norman Singer e tutusa lelei ma le manuia o Porsche i le tauvaga. O se enisinia ta'avale, o lana galuega i le matagaluega fa'atauvaga e fasefulu tausaga. O ia o le tasi i tua toetoe o Porsche manumalo uma i Le Mans i le seneturi talu ai.

Porsche 911 GT1 Evolution

O Wiet Huidekoper ose tagata faufau ta'avale ta'avale a Dutch e iai ta'avale pei o le Lola T92/10 po'o le Dallara-Chrysler LMP1 i lana resume. O lenei mamanu na puʻeina le mafaufau o Singer i le 1993 faʻaalia o lona suiga auala o le Porsche 962 i le talosaga a Dauer Racing.

O le Dauer 962, ua fa'avasega lelei mo le auala ma fa'aogaina avanoa i le tulafono fou a le GT, i le talosaga a Singer, ua toe fa'afo'i mai i le matagaluega ma le galulue fa'atasi a Huidekoper, ma manumalo ai i Le Mans i le 1994.

Dauer 962

O le galulue faʻatasi i le va o Singer ma Huidekoper na faʻateleina i tausaga na sosoo ai, auai i le atinaʻeina o le Porsche 911 GT1, lea o le a amata i le 1996. Faatasi ai ma suiga taʻitasi o le 911 GT1, na faʻateleina foi matafaioi a Huidekoper, faʻamutaina i le atinaʻeina o le 911 GT1- 98 lea na manumalo i le 24 Itula o Le Mans, e pei ona taʻua, i le 1998.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Mo le atinaʻeina o le faʻataʻitaʻiga fou mo Le Mans, sui i le 911 GT1, o le filifiliga e pa'ū i luga o Huidekoper. Na o le pau lava le faʻalavelave e manaʻomia o le tausia lea o le 3.2 l twin-turbo boxer ono-silinder o le 911 GT1, o se manaʻoga e faʻatupuina felafolafoaiga vevela i totonu pe a maeʻa le 9R3 - o le faʻataʻitaʻiga o vaalele tatala ua maeʻa ia Novema 1998 Ua manatua e Huidekoper:

Afai e mate le foliga o le a le toe i ai iinei, ina ua ou taʻua o le masani afi ono-silinder Fusu O Porsche o le pito sili ona vaivai i le mamanu atoa.

Porsche 9R3

Ua le toe i ai se tulaga lelei o le tama fusu e ono siliva. Fa'atulafonoina fa'asalaina afi ova le totogi. O le Atmospheric V8s mai nisi o tagata tauva sa mama-e tusa ma le 160 kilokalama faasaga i le Boxer's 230 kg-ma e mafai ona faʻaaogaina e fai ma elemene faʻavae o le taavale.

O le tauvaga - BMW, Toyota, Mercedes-Benz ma Nissan - na tupu aʻe aʻo ulufale atu i lona lua tausaga o le atinaʻeina o latou masini. E le mafai e Porsche ona sau i luga o se taavale, i luga o pepa, ua uma ona faiaina i tagata tauva. I ni nai aso talu ona maeʻa lenei talanoaga o le a faaleaogaina le polokalame 9R3 - e pei o le faaiuga o le 9R3, ae o le tala e le muta iinei ...

le afi faalilolilo

Ia Mati 1999, na toe valaauina Huidekoper i Porsche. I lona ofo, ua tuʻuina atu ia te ia le 3.5 l V10 na muai fuafuaina mo le Formula 1 - o se isi 'mea lilo a atua' galuega, na faʻamoemoe e sui ai le V12 faʻalavelave na tuʻuina atu e Porsche i Footwork Arrows i le 1991.

O le V12 o se fa'alavelave tele lea na fa'aleaogaina e Footwork le konekarate sapalai ma Porsche i lena taimi, toe fo'i atu i le Ford Cosworth DFR V8s sa fa'aaogaina muamua. I'uga? O lo'o totoe le Porsche ma se V10 fou i ona lima, e le'i mae'a. Porsche o Porsche, faʻatagaina le inisinia ma le au mamanu e faʻamaeʻa le atinaʻeina o le V10 afi fou, o se ituaiga o faʻamalositino aoga. O le leai o se mea e faʻaoga ai le afi, na galo ai Porsche e uiga i lenei V10 mo le isi fitu tausaga.

Porsche 9R3

Na fiafia Huidekoper i mea na ia vaaia. O le V10 o se afi faʻapipiʻi ma mama, faʻatasi ai ma le mana faʻatatau i le va o le 700 ma le 800 hp, ma le pneumatic actuation o valve. Ose amataga lelei mo se LMP fou, toe fa'atūina le 9R3. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei na toe maua mai, suia ina ia maua le afi fou ma faʻaleleia i le tele o itu.

O le afi e mafai foi ona fai i suiga ina ia sili atu ona feagai ma faigata o suʻega o le tumau. O lona gafatia e faʻateleina mo faʻatonuga e lua, 5.0 ma le 5.5 l. O tulafono faatonutonu o loʻo faʻaalia ai faʻatapulaʻaina o totonu, faʻaitiitia ai le maualuga o le faʻaoga o le faʻaalo, o lea na lafoaia ai le pneumatic actuation system o valve. Sa tatau ona faʻamautinoa le umi ma le faigofie i le faʻapotopotoga ma le tausiga.

Porsche 9R3

Latou te leʻi maua se taimi e auai ai i Le Mans i lena tausaga, ma le galuega o le fetuunaiga o le V10 i le 9R3 e faʻamaeʻaina ia Me 1999. Ae, ina ua maeʻa le faʻataʻitaʻiga, o se isi faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga!

9R3 ua mautinoa ua faaleaogaina

Na toe faaleaogaina le polokalame. Ae ui i lea, na faʻatagaina e le pulega a Porsche le faʻamaeʻaina o le faʻataʻitaʻiga Le Mans, ma e oʻo lava i se suʻega puʻupuʻu e lua aso i le auala Porsche i Weissach, ma Bob Wollek ma Allan McNish i le uili, oe na taufetuli i tulaga leaga. E ui lava i le suʻega, e oʻo mai i le taimi nei e leai se tasi na te iloa le tulaga moni o le 9R3, ma o le a tatou le iloa lava.

Ae aisea na fa'afuase'i ai ona fa'aleaogaina le 9R3 ina ua latalata lona fa'atupuina?

Porsche 9R3

O le mafuaaga autu e taʻua o le Porsche Cayenne. O Wendelin Wiedekin, Pule Sili o Porsche, ma Ferdinand Piech o Volkwagen ma Audi na malilie i le atinaʻeina faʻatasi mo se SUV fou, ma faʻatupuina ai le Cayenne ma Touareg. Ae ina ia faia lena mea, sa tatau ai ona faʻaliliu ese punaoa mai isi polokalame faʻaauau.

E tusa ai ma nisi o punaoa, o le maliliega na taofia ai foi Porsche mai le auai i vaega pito i luga o siamupini tumau mo se vaitaimi o le 10 tausaga. E matua fa'afiafiaina, aua o le tausaga 2000 na fa'ailogaina ai le amataga o le pulega a le Audi i Le Mans ma siamupini tumau. O se auala mo Ferdinand Piech e aloese ai mai le tauvaga?

O le a toe foi atu Porsche i le vaega pito i luga o le tumau i le 2014 ma le 919 Hybrid. O le a manumalo i le 24 itula o Le Mans i 2015, 2016 ma 2017. Afai o le 9R3 o loʻo i ai le gafatia e sili atu i le Audi R8? Matou te le iloa lava, ae matou te fia vaʻai uma i le taʻaloga i luga o le taamilosaga.

Porsche Carrera GT

Ole fa'ai'uga ole 9R3 e le'i fa'auiga ole fa'ai'uga ole V10

E le leaga mea uma. O le tulaga manuia o le Cayenne fefinauai na amatalia ai se vaitau fou o le tuputupu ae ma le manuia i Porsche. Na faʻatagaina le faʻatupeina o se Carrera GT mataʻina - faʻalauiloa i le 2003 - naʻo le manaʻomia e faʻatali mo le 11 tausaga e suʻe ai se pusa talafeagai mo le eletise V10.

E fa'atatau e na'o le pau lava le fa'ata'ita'iga o lo'o iai o le 9R3 o lo'o tumau pea ma tu'u i totonu o so'o se faleteuoloa Porsche. E le o toe fa'afitia lona i ai, e ui lava e leai ni fa'amatalaga aloaia e uiga i ai.

I le lumanaʻi, e mafai e Porsche ona filifili e faʻaalia faʻalauaʻitele ma faʻaalia se isi faʻaaliga o lona talafaasolopito mauoa.

Ata: Ta'avale Ta'avale Inisinia

Faitau atili