Talitonu. Groupe PSA ma tupe mama i le afa muamua o le 2020

Anonim

O aʻafiaga tau tamaoaiga o le faʻamaʻi Covid-19 ua leva ona lagona. E ui lava i le faʻalavelave faʻafuaseʻi ua uma ona lipotia e le tele o gaosiga ma vaega taʻavale, o le mea e lelei ai na i ai ni tuusaunoaga. O LE PSA Vaega o se tasi oi latou, ua resitalaina tupe mama i le afa muamua faigata o le 2020.

E ui i lea, e leai se mafuaaga mo le soona fai o aso faamanatu. E ui lava i le maufetuunaʻi o le vaega, toetoe lava o faʻailoga uma na mafatia tele i le paʻu, e atagia ai le aʻafiaga o faiga na faʻatapulaʻaina ai le konetineta atoa e tau ai le Coronavirus.

Groupe PSA, e aofia ai le ituaiga taavale Peugeot, Citroën, Opel/Vauxhall, DS Automobiles, na vaʻaia le faʻaititia o ana faʻatauga i le 45% i le afa muamua o le 2020: 1 033 000 taʻavale e faasaga i le 1 903 000 taʻavale i le vaitaimi tutusa o le 2019.

PSA Vaega
O fa'ailoga ta'avale o lo'o fausia nei le Groupe PSA.

E ui lava i le malolo malosi, o le vaega Farani faʻamauina se tupe mama e 595 miliona euros , tala lelei. Ae ui i lea, faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le 2019, ina ua faʻamauina 1.83 piliona euros ... O le faʻaogaina o tupe na matua aʻafia foi: mai le 8.7% i le afa muamua o le 2019 i le 2.1% i le afa muamua o le 2020.

Fa'asoa i la matou nusipepa

O taunuuga lelei o le Groupe PSA pe a faatusatusa i taunuuga le lelei o vaega tauva e atagia mai ai taumafaiga uma na faia i tausaga talu ai nei e Carlos Tavares, lona Pule Sili, e faaitiitia le tau o le vaega atoa. E pei ona ia fai mai:

“O lenei fa'ai'uga o le afa tausaga o lo'o fa'aalia ai le maufetuuna'i o le Vaega, ma fa'amanuiaina ai le ono tausaga soso'o o le galue malosi e fa'atuputeleina ai lo tatou malosi ma fa'aitiitia ai lo tatou 'break-even' (neutral). (...) Ua matou naunau e ausia se toe malosi malosi i le afa lona lua o le tausaga, a o matou faʻamaeʻaina le faagasologa o le fausiaina o Stellantis i le faaiuga o le kuata muamua o le 2021.

Carlos Tavares, Taitaifono o le Komiti Faatonu o le Groupe PSA
Citroen e-C4

Va'aiga

Mo le afa lona lua, o faʻamatalaga a Groupe PSA e le ese mai ia na matou vaʻaia e le tele o au suʻesuʻe. O loʻo faʻamoemoeina o le maketi a Europa - e sili ona taua mo le vaega - o le a pa'ū 25% i le faaiuga o le tausaga. I Rusia ma Amerika Latina, o lenei pa'ū e tatau ona maualuga atu i le 30%, ae i Saina, o le maketi tele o taavale i le lalolagi, o lenei pa'ū e sili atu ona tauagafau, 10%.

O le semesa lona lua o le a avea ma se tasi o le toe faʻaleleia. O le vaega o loʻo taʻitaʻia e Carlos Tavares ua faʻatulagaina e avea ma sini mo le vaitaimi 2019/2021 se averesi o loʻo iai nei i luga ole 4.5% mo le vaega o Taʻavale.

DS 3 Crossback E-Tense

E tu'u ai fo'i ni fa'amoemoega lelei mo Stellantis, le vaega fou o ta'avale e maua mai i le tu'ufa'atasiga o le PSA ma le FCA. O le a taʻitaʻia foʻi e Carlos Tavares ma, e tusa ai ma ia, o le tuʻufaʻatasiga e tatau ona maeʻa i le faaiuga o le kuata muamua o le 2021.

Faitau atili