Porsche ma Hyundai peti i taavale lele, ae o Audi i tua

Anonim

E oo mai i le taimi nei, o le Ta'avale lele ua latou auai, sili atu i mea uma, i le lalolagi o talafesa faasaienisi, o loʻo faʻaalia i ata sili ona eseese ma faʻasologa ma fafaga le miti e i ai se aso o le a mafai ai ona alu ese i se laina o feoaiga ma lele ese mai ai. Ae ui i lea, o le suiga mai le miti i le mea moni atonu e latalata atu nai lo le mea tatou te mafaufau i ai.

Matou te taʻu atu ia te oe lenei mea ona i nai vaiaso talu ai na tuʻuina atu ai e ni faʻailoga e lua ni fuafuaga e atiaʻe ai galuega faʻaleleia o taavale. Muamua o le Hyundai, lea na fausia ai le Urban Air Mobility Division e avea ma ulu o lenei vaega fou Jaiwon Shin, o le sa avea muamua ma faatonu o le NASA's Aeronautics Research Mission Directorate (ARMD).

Faia ma le faʻamoemoe o le faʻaitiitia o le faʻalavelave na faia e le mea o loʻo faʻamatalaina e Hyundai o le "mega-urbanizations", o lenei vaega o loʻo i ai (mo le taimi nei) sini tauagafau, ma taʻu mai ai e faapea "ua faʻamoemoe e ofoina atu ni fofo feʻaveaʻi fou e leʻi vaʻaia pe mafaufauina muamua. ”.

Faatasi ai ma le Urban Air Mobility Division, na avea Hyundai ma taʻavale muamua na fausia se vaega faʻapitoa mo le atinaʻeina o taavale lele, e pei o isi ituaiga o loʻo faʻatupeina i taimi uma i faiga faapaaga.

E manaʻo foʻi Porsche e lele…

I le tautalagia o faiga faapaaga, o le sili ona lata mai i le fanua o taavale lele na aumaia faatasi ai Porsche ma Boeing. Faʻatasi, latou te faʻamoemoe e suʻesuʻe le faʻaogaina o femalagaiga i luga o le ea i le taulaga ma o le faia lea o le a faia ai se faʻataʻitaʻiga o se taavale lele eletise.

Fa'asoa i la matou nusipepa

Fausiaina faʻatasi e inisinia mai Porsche ma Boeing, o le faʻataʻitaʻiga e leʻi iai se aso faʻatulagaina faʻaalia. I le faaopoopo atu i lenei faʻataʻitaʻiga, o le a fausia foi e kamupani e lua se 'au e suʻesuʻe le faʻaogaina o femalagaiga i luga o le ea i le taulaga, e aofia ai le gafatia o le maketi tau taavale lele.

Porsche ma Boeing

O lenei faiga faapaaga e sau ina ua maeʻa se suʻesuʻega na faia e le Porsche Consulting i le 2018 na faʻamaonia ai e tatau ona amata faʻatupulaia le maketi i le taulaga mai le 2025 agai i luma.

…ae atonu e leai Audi

E ui o Hyundai ma Porsche e foliga mai e tuuto atu i le fausiaina o taavale lele (poʻo le itiiti ifo o le suʻesuʻeina o latou gafatia), o Audi, e foliga mai, ua suia lona mafaufau. E le gata ua taofia le atina’eina o lana taxi lele, ae ua toe iloilo fo’i le faigapa’aga o lo’o i ai ma le Airbus mo le atina’eina o ta’avale felelei.

E tusa ai ma le Audi, o le faʻailoga o loʻo "galue i se auala fou mo gaioiga o le ea i le taulaga ma e leʻi faia lava ni faʻaiʻuga i mea e mafai ona maua i le lumanaʻi".

Fausiaina e Italdesign (lea o se lala o Audi) faʻatasi ma Airbus, le Pop.Up prototype, lea na faʻatau i luga o se vaalele vaalele na faʻapipiʻi i luga o le taualuga o le taʻavale, o loʻo tumau pea i luga o le eleele.

Audi Pop.Up
E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le Pop-Up prototype bet i luga o se module na faʻapipiʻi i luga o le taualuga e faʻafefe ai le taavale.

Mo Audi, “o le a umi se taimi mo se taxi ea e gaosia tele ma e le manaʻomia ai pasese e sui taʻavale. I le manatu faʻapitoa o Pop.Up, sa matou galulue i se fofo ma le lavelave tele".

Faitau atili