TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma

Anonim

O le a ou amataina lenei tusiga i le auala lava e tasi na ou amataina ai le tusiga i luga o masini Iapani sili ona lelei. O le ula i le Diesels masani lava...

O le mea lea, tagata tapuaʻi o le afi faʻailoga 1.9 R4 TDI PD i ona eseesega sili ona eseese, e mafai ona latou o e talai atu la latou tapuaiga i se isi faaili. Ioe, ose afi lelei. Ae leai, ua na'o le Diesel. A uma ona tusia lenei mea ou te le toe moe malolo ... o se ao uliuli mai se ECU leaga toe faʻatulagaina o le a alu ifo ia te aʻu.

Ole fesili ole "inisinia Siamani"

Pe tatou te fiafia i ai pe leai, Siamani o le fatu o le pisinisi taavale a Europa. Land of Volkswagen, Porsche, Mercedes-Benz da Ferr... oi, o Italia lea. Ae e te malamalama i le mea ou te fia alu i ai? E le o lona uiga o le inisinia sili e faʻatumauina uma i Siamani, ae o na tagata inu pia ma uaina mulled - e taʻua o Glühwein ma e inu lelei ... - o loʻo taulamua i mea tutupu.

O le mafuaʻaga lea o faʻailoga e le o ni Europa, pe a latou filifili e manumalo i le konetineta tuai, faʻavae a latou "tolauapiga" i fanua Siamani. Mana'o i ni fa'ata'ita'iga? Ford, Toyota ma Hyundai. Fa'ailoga e le o ni Europa na latou filifilia Siamani e fa'amalieina fa'amoemoega o tagata fa'atau fa'atauva'a a le lalolagi: Europa.

TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma 10298_1
Ponokalafi masini.

Na faapea mai, seʻi o tatou manatua nisi o masini sili ona lelei na fananau mai i atunuu Siamani. E i ai ni afi o misi? Ou te mautinoa e faapena. Fa'amolemole fesoasoani mai ia te a'u i le fa'aogaina o le pusa fa'amatalaga.

Se isi fa'amatalaga! E pei o le lisi o masini Iapani sili ona lelei, o le faasologa o afi e faʻafuaseʻi foi i lenei lisi. Ae e mafai ona ou alu i le taimi nei o laʻu TOP 3 e tatau ona aofia ai le Porsche M80, BMW S70/2 ma Mercedes-Benz M120 afi.

1. BMW M88

BMW afi m88
m88 bmw afi.

O luga o lenei afi na fausia ai e le BMW lona igoa i le atinaʻeina o afi saʻo-ono. Na gaosia i le va o le 1978 ma le 1989, o le uluai augatupulaga o lenei afi na faʻapipiʻiina mea uma mai le BMW M1 faʻamaonia i le BMW 735i.

I totonu o le BMW M1 na faʻamauina e tusa ma le 270 hp, ae o lona atinaʻe na mafai ona oʻo i le 900 hp le M88/2 version na fetaui ma le Vaega 5 o le Bavarian! Sa matou i ai i le 80s.

2. BMW S50 ma S70/2

S70/2
Na amata lana galuega i le M3 ma faaipoipo i le isi e ola McLaren F1.

O le S50 afi (spec. B30) o se faʻapitoa faʻapitoa e ono-silinder, e 290 hp o le mana, faʻaaogaina le VANOS valve control system (se ituaiga BMW VTEC) ma faʻapipiʻiina le BMW M3 (E36). E mafai ona tatou tu ai iina, ae o le tala o loo i ai pea i le afa.

BMW S70
Ose faaipoipoga fiafia.

O e afa pea? Faalua la. O le afi, ae le o le tala. BMW tu'ufa'atasia masini S50 e lua ma fausia ai le S70/2. I'uga? O se afi V12 ma le 627 hp le malosi. E le'o fou ea ia te oe le igoa S70/2? E masani lava. O le afi lea na fa'aola ai le McLaren F1, o le fa'ata'ita'iga fa'ainisinia sili ona vave ma o se tasi o vaega sili ona matagofie o inisinia i le tala fa'asolopito. E aunoa ma se soona fai.

3. BMW S85

masini Siamani
V10 Malosiaga

O le S85 engine - e lauiloa foi o le S85B50 - atonu o le afi sili ona manaia a le BMW i le 20 tausaga talu ai. I se faaupuga tuusa'o, o le ea 5.0 V10 afi lea na fa'aola le BMW M5 (E60) ma le M6 (E63). Na maua le 507 hp o le mana i le 7750 rpm ma le maualuga maualuga o le 520 Nm i le 6100 rpm. Laina mumu? I le 8250 rpm!

O le taimi muamua lea na faʻaogaina ai e se fale taʻaloga se afi faʻatasi ai ma lenei fausaga ma o le taunuuga o le ... e le faʻagaloina. O le leo na sau mai le afi sa oona, ma o le tuʻuina atu o le eletise na talepeina ai paʻu pito i tua e pei lava ona ou faʻafefeteina tupe 100-escudo i potu faʻataʻavalevale aʻo ou laʻitiiti.

sega arcade rally
O le tupe na ou faʻaaluina i nei masini na lava e faʻatau ai se Ferrari F40. Pe toeititi lava…

Mai se vaaiga faʻapitoa, o se galuega o faatufugaga. O pa'u ta'itasi e iai le tino fa'amalo ta'ito'atasi, piston fa'amea ma le fa'a'au'au o lo'o tu'uina mai e Mahle Motorsport, (toetoe lava!) fa'agogo fa'agogo fa'atasi ai ma ni suau'u suau'u e lua ina ia le mafai ai ona pa'u le lubrication i le saoasaoa po'o le tulimanu i le lagolago.

Ae ui i lea, o se malosiaga faʻapitoa e naʻo le 240 kg le mamafa. Fa'atasi ai ma se laina fa'amalo fa'apitoa, o le BMW M5 (E60) o se tasi o saloons sili ona leo i le tala fa'asolopito.

4. Mercedes-Benz M178

Mercedes m178 afi
Ole maa fou ile pale Mercedes-AMG.

Ose afi talu ai nei. Muamua na faʻalauiloaina i le 2015, o le M177/178 afi afi o loʻo tausisia le faʻavae o le AMG faufale "tasi le tagata, tasi le afi". O lona uiga o afi uma o lenei aiga e iai le tekinisia e nafa ma le latou fono.

O se auala sili e faʻamautinoa ai le faʻamaoni o masini, ae sili atu i mea uma, tasi le isi faʻamatalaga e paʻu i foliga o lau uo. “O la'u afi taavale na tuufaatasia e Mr. Torsten Oelschläger, ma lau afi? Oi, e moni… e leai se saini a lau BMW”.

afi saini amg
Fa'amatalaga.

Afai o lenei finauga - o sina gugutu, e moni ... - e le faʻaumatia ai lau faauoga, e mafai lava ona e amataina le afi ma faʻaolaina le valu cylinders i le V faʻamalosia e lua turbochargers ma le 1.2 pa o le mamafa, e faʻalagolago i luga le lomiga e mafai ona tuuina atu i le va o le 475 hp (C63) ma le 612 hp (E63 S 4Matic+). E manaia tele le leo. #sambandonafacedasenemies

O le isi itu manaia tele e uiga i lenei afi o le faʻaogaina o le cylinder system lea e mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i le saoasaoa o le faimalaga. O le malosi ma le lelei o le lima i lima, blah blah blah… o ai e popole!

Ae lava le tusitusi e uiga i lenei afi. Sei o tatou agai i luma (tusa lava!) mea e sili atu ona ogaoga…

5. Mercedes-Benz M120

Mercedes afi m120
A le o le mataga o afi pe sili atu ona pu'eina ata i na aso.

Tautinoga o mea e fiafia i ai: O aʻu o se tagata fiafia tele i lenei afi. O le afi Mercedes-Benz M120 o se ituaiga o masini James Bond. Na te iloa le vasega ma le aulelei, ma na te iloa foi se mea pe lua e uiga i le "mama ma le faigata" gaioiga.

Fanau mai i le amataga o le 90s, o se poloka V12 i alumini faumea lea na amata lana galuega i le auaunaga a le au suauʻu magnates, peresitene o le malo, faʻalapotopotoga faʻavaomalo ma tagata fai pisinisi manuia (Ou te faʻamoemoe i se aso e auai i lenei vaega mulimuli ) pe a faʻaola le tele. Mercedes-Benz S600. I le 1997, na talosagaina ai o ia e tuʻua le faʻamalieina i tua ma auai i le FIA GT Championship, faʻafiafiaina le Mercedes-Benz CLK GTR.

Mercedes-Benz CLK GTR
Mercedes-Benz CLK GTR. Ta o e savalivali?

Mo mafuaʻaga faʻatonutonu, 25 homologation units na gaosia ma laisene laisene, liliu faʻailoga ... i se faapuupuuga, o masini manaʻomia uma e mafai ai ona alu i le supamaketi i se tauvaga taʻavale e aunoa ma le popole e uiga i leoleo. O le lalolagi ua avea nei ma nofoaga sili atu mo ia.

Ae o le faauigaga sili o lenei afi na oo mai i lima o Pagani. Na va'aia e Mr. Horácio Pagani le M120 o le afi lelei e fa'aauupegaina ai ana ta'avale ta'aloga sili mo ni mafua'aga se lua: fa'atuatuaina ma le malosi. Pe a ma le tolu tausaga talu ai na ou tusia ai e uiga i le Pagani ua uma ona sili atu ma le miliona kilomita - manatua iinei (o le faʻatulagaina o le tusiga e mataʻutia!).

Horacio Pagani
Horacio Pagani ma se tasi o ana foafoaga.

Afai e te fia iloa uma auiliiliga o lenei nonogatupe o afi i le va o Pagani ma Mercedes-Benz, e tatau ona e asiasi i lenei tusiga - e te iloa tatou te ola i ou manatu a ea? Ona Kiliki lea!

6. Volkswagen VR (AAA)

TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma 10298_12
Fanau mai i le 90s, o le aiga VR e foliga mai e fitu ola.

Sei o tatou talanoa e uiga i faʻataʻitaʻiga e ese mai le Golf ma le Chiron. O le ae malamalama pe aisea…

O le faaupuga VR e maua mai i le tu'ufa'atasiga o le V (lea e fa'atatau i le fausaga afi) ma le Reihenmotor (o lona uiga i le gagana Potukale o le afi i-laina). I se fa'aliliuga faigata e mafai ona tatou fa'aliliu le upu VR o le "inline V6 engine". O le Volkswagen na muamua fausia lenei afi mo le faʻamoemoe e faʻapipiʻi faʻasolosolo i luga o faʻataʻitaʻiga taʻavale uili luma, o lea e tatau ai ona faʻapipiʻi.

E tusa ai ma le faʻagaioiga, o le masini VR a Volkswagen na faʻaogaina i auala uma e pei o se V6 masani - e oʻo lava i le faʻatonuga faʻamalo e tutusa. O le eseesega tele pe a faʻatusatusa i V6 masani o le "V" le naʻo le 10.6 °, mamao mai le masani masani o le 45 °, 60 °, poʻo le 90 °. Faʻafetai i lenei vaapiapi vaapiapi i le va o cylinders, na mafai ona faʻaaoga naʻo le tasi ulu ma lua camshafts e pulea uma valve. O lea fa'afaigofieina le faufale afi ma fa'aitiitia tau.

Ok… e ese mai le mea moni na mafai e Volkswagen ona faʻaitiitia le tele o le afi, o le a le aoga o lenei afi? Fa'atuatuaina. O se afi sili ona faigofie e saunia, faʻatasi ai le malosi e sili atu i le 400 hp. O le camshaft tulaga ese ma le valve angle o le tapulaa tele lea o lenei afi.

Mai le tekinolosi faʻaaogaina i lenei afi na maua mai ai afi a le Volkswagen Group W8, W12 ma W16. E moʻi lava oe! I le pito i lalo ole afi ole Bugatti Chiron o lo'o iai le afi ole... Tapolo! Ma e leai se afaina i lena mea. E matua ofoofogia lava i le pito i lalo o se tasi o taavale sili ona faapitoa ma mamana i le talafaasolopito o se Tapolo filemu. E iai se amataga mea uma.

afi afi
Ose afi Falani e iai le leo Siamani. Ole tele ole gagana Siamani...

7. Audi 3B 20VT

afi afi audi b3
B3 afi i le lomiga na faʻapipiʻiina le Audi RS2.

I-laina afi lima-u'u o le Audi o le mafolafola-ono e Porsche po sa'o-ono e BMW. O lenei fausaga na tusia ai e Audi nisi o itulau sili ona matagofie i lona talafaasolopito i le taʻaloga taʻavale.

O le afi 3B 20VT e le o le afi muamua a Audi ma lenei faatulagaga, ae o le afi muamua "matua" gaosiga ma 20 valves ma Turbo. O se tasi o lomiga sili ona lauiloa ua saunia i lenei afi o le Audi RS2. I le ADU version - lea na faʻapipiʻiina le RS2 - o lenei afi sa i ai se "lima itiiti" mai Porsche ma tuʻuina atu se soifua maloloina 315 hp, lea e mafai ona liua i le 380 hp ma na o ni nai "paʻi".

E tele naua mea e fai e uiga i lenei afi, ae e valu isi au afi e tusi. O loʻo faʻaauau le tala ile CEPA 2.5 TFSI…

8. Audi BUH 5.0 TFSI

audi afi BUH 5.0 TFSI
E leai se suitulaga mo… e te iloa le isi vaega.

O ai e le'i moemiti i se RS6? Afai e te leʻi moemiti lava i se tasi, ona o le mea o lou loto o loʻo i ai sau masini faʻatusatusa malulu ma efuefu, e popole i le faʻaaogaina ma le tau o le penisini. Afai na e moemiti e te auai mai ia i matou, o oe i le itu taumatau o le malosi. Ma o le talanoa e uiga i le malosi, o le malosi o le mea lea e leʻi misia e lenei afi.

I le fatu o le gaioiga o le Audi RS6 (tupulaga C6) saʻo tonu lava lenei BUH 5.0 TFSI bi-turbo afi ma 580 hp, poloka alumini, faiga tui lua, lua turbochargers i 1.6 pa (IHI RHF55), faiga tui suauu maualuga. omiga (FSI) ma totonu o vaega e tatau mo le sili ona maualuga le gaosiga. Ia iloa ua fa'aogaina uma e Audi lona poto i lenei afi i le fa'afoeina o le alumini, pe ala i le lafo po'o le fa'aogaina o vaega.

E mafai ona faitau i luga o tamatamailima o le lima e tasi tagata e ona o lenei faavae e leʻi faʻaaogaina le avanoa e faʻateleina ai le mana i le 800 hp. Ou te faia foi faapena...

9. Audi CEPA 2.5 TFSI

Audi CEPA TFSI afi
Tu ma aga a Audi

O le fa'auigaga sili lea o le afi fa'a'au'au lima a le Audi. E pei ona matou vaʻaia i le BUH 5.0 TFSI, na faʻaaogaina e Audi le sili i luga o le maketi mo lenei afi foi.

I le Audi RS3 fou o lenei afi na ausia le 400 hp mo le taimi muamua. Fa'aliliuga o lenei afi fa'apipi'iina i le BorgWarner K16 turbocharger e mafai ona fa'apipi'i i le 290 lita o le ea i le sekone! Mo le fa'agaioia o lenei aofa'i o le ea ma le penisini, o le CEPA 2.5 TFSI o lo'o iai le Bosch MED 9.1.2 iunite fa'atonutonu. Na e fiafia i lenei afi? Vaai i le mea lea.

10. Audi BXA V10

TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma 10298_18
Audi sili FSI.

Fanau Siamani ae naturalized i Italia. E mafai ona matou mauaina lenei afi i Audi faʻataʻitaʻiga (R8 V10) ma i Lamborghini faʻataʻitaʻiga (Gallardo ma Huracán) i se faʻatauga faʻapitoa o le ituaiga Italia, ae faʻasoa uma tekinolosi ma Audi.

Malosiaga eseese e faalagolago i le lomiga, ma e mafai ona sili atu i le 600 hp. Ae o le autu autu o lenei afi o lona faatuatuaina ma le gafatia e sui. I se auala o lenei faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le Nissan GT-R ua avea ma se tasi o mea e sili ona fiafia i ai e talepe faʻamaumauga i tuuga toso ma taʻavale gaosiga.

11. Porsche 959.50

Porsche 959 afi
E matagofie, a ea? Masalo o lenei afi o loʻo i ai le lalelei na le maua e le Porsche 959.

Faatasi ai ma le na'o le 2.8 lita o le malosi, o lenei afi mafolafola-ono e faʻamalosia e lua turbochargers na atiaʻe le 450 hp o le malosi. Lenei i le 80s!

Na tu'ufa'atasia uma tekinolosi ma fa'afouga na maua e Porsche i lena taimi. Fanau mai ma le faʻamoemoe o le toe foʻi atu o Porsche i le World Rally Championship, peitaʻi, o le faʻaumatia o le Vaega B na suia ai vae i le faʻailoga Siamani. A aunoa ma le Vaega B, o lenei afi na iu lava ina taalo i le Dakar ma manumalo.

TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma 10298_20
Ou te fiafia e vaʻai i le Ferrari F40 o faia lenei mea.

Sa maketiina ma le Porsche 959, le fili sili o le Ferrari F40, ma sa i ai le tele o tekinolosi e le maasiasi i luma o se taavale faʻaonaponei. O le malosi ma le uili uma o le Porsche 959 o loʻo mafai lava ona tuʻuina le tele o taavale i o latou lagona i aso nei. Ona o se fia iloa sa i ai se suiga i fafo o le auala, lea e le o se auala - e te iloa atili iinei.

12. Porsche M96/97

Porsche afi m96
O le 911 fa'amalulu vai muamua.

Afai o loʻo iai pea le Porsche 911 i aso nei, faʻafetai i lenei afi i le M96/97 versions. O le uluai vai-maalili flat-ono afi e faʻaola le 911. Na sipelaina le faaiuga o le "aircooled" vaitau ae faʻamautinoa le ola o Porsche ma sili atu le 911.

E sili atu nai lo mafuaaga e aofia ai i lenei lisi. O le augatupulaga muamua o le M96 na mafatia i nisi o faʻafitauli, aemaise lava i le tulaga poloka, lea na i ai vaivaiga i nisi o iunite. Na vave ona tali atu Porsche ma toe faʻaalia ai le faʻamaoni o le Stuttgart faʻailoga mulimuli ane.

13. Porsche M80

Porsche afi m80 carrera gt
Le manu i lona fale.

O le tala faasolopito o lenei afi e matuaʻi maofa ae e tatau ona faitau vavalalata! E fefiloi ma le talafaasolopito o Porsche i le F1 ma le 24 Itula o Le Mans. E lautele tele le toe tusia i lenei tusiga, ae e mafai ona e faitauina uma iinei.

E le gata i le malosi, ae o le pisapisao o lenei afi e matua maualuga lava. O lenei M80 afi ma le Lexus LFA afi o loʻo i totonu o laʻu lava TOP 5 afi sili ona leo.

14. Porsche 911/83 RS-fa'amatalaga

TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma 10298_23
Faafetai i Sportclasse mo le saunia o lenei ata. Afai e te vaʻavaʻai totoʻa, e mafai ona e vaʻai i le Bosch MFI module.

Sa faʻamalosia le talanoa e uiga i le afi na amataina le tala o le Rennsport (RS) i Porsche. Mamafa, fesuiaʻi ma faʻalagolago tele, o le auala lena e mafai ai ona matou faʻamatalaina lenei mafolafola-ono mai le 60s.

O se tasi o mea fa'apitoa na nofo i le masini tui fa'ainisinia (MFI) mai Bosch, lea na tu'uina atu ai i lenei afi se saoasaoa ofoofogia o le tali ma le fa'alogo. O lona 210 hp o le mana e foliga mai e laʻititi i aso nei, ae na faʻafefeina le mama 911 Carrera RS mai le 0-100 km / h i le na o le 5.5 sekone.

Ma talu ai o loʻo tatou talanoa e uiga i afi Porsche, e tatau ona ou manatu i se mea sese. Ou te lei tusia lava se laina e uiga ia Hans Mezger. Ou te folafola atu e le tumau faapena!

15. Opel C20XE/LET

opel c20xe
Siamani.

Ou te le talitonu. O e faitauina pea lenei tala? Talosia. E mafai ona latou "su'esu'e" le initaneti atoa ma ana masini su'esu'e, ou te le'i mauaina se tala tele e pei o lenei e uiga i masini Siamani sili ona lelei. O lea o le a ou tapunia i se ki auro! Ose Opel…

A o ou laitiiti, o se tasi o au toa fa uili o le Opel Calibra. E tusa ma le ono oʻu tausaga i le taimi muamua na ou vaʻai ai i le Opel Calibra i le Turbo 4X4 version. E mumu, e manaia tele le tino ma le laisene mai fafo (o lea ua ou iloa o Suiselani).

TOP 15. O masini Siamani sili ona lelei o taimi uma 10298_25
Ona ou mauaina lea o le FIAT Coupé ma o iina na alu ai le naunau mo Calibra.

O se tasi lea o ta'avale ta'aloga sili ona lelei i le tala fa'asolopito o Opel ma sa fa'apipi'iina i se afi C20LET, lea i le fa'ata'ita'iga o le C20XE ma nisi fa'aleleia. Fa'aigoa o le KKK-16 turbocharger, pistons faia e Mahle, pulega fa'aeletonika e Bosch. Muamua sa na o le 204 hp o le mana, ae o le lelei o le fausiaina o vaega uma na faʻatagaina mo isi vaalele.

O lenei aiga afi na matua lelei lava na fanau mai e oo lava i aso nei le tele o fua faʻatatau o loʻo faʻaogaina le C20XE version o lenei afi. O se afi e faigofie ona oʻo i le 250 hp e aunoa ma le faʻaaogaina o se turbo.

O le TOP 15 o masini Siamani ua iu lava ina maeʻa. Pe na tele afi na tu'ua? Ou te iloa e faia (ma ou te leʻi ulufale lava i masini tauvaga!). Ta'u mai po'o fea na e fa'aopoopoina ile pusa fa'amatalaga ma e ono iai se "vaega 2". Le isi lisi? afi Italia. Ua ou mate e tusi e uiga i le Busso V6.

Faitau atili