Volvo 850: "sili ona saogalemu i le lalolagi" faamanatu 25 tausaga

Anonim

Le Volvo 850 e tatau ona faamalo. 25 tausaga mulimuli ane, matou te manatua le fa'ata'ita'iga muamua a le fa'ailoga e tu'ufa'atasia ai le ta'avale uili pito i luma ma le afi fa'a'au'au e 5, fa'atasi ai ma isi fa'afouga saogalemu.

O le Volvo 850 o le uluai taavale a Suetena na tu'ufa'atasia le ta'avale uili pito i luma ma se afi fa'a'au'au e 5-silinder. O lea na fa'atusalia ai se suiga tele i le fa'asologa o fa'ata'ita'iga a le fa'ailoga, ma avea ai ma se tasi o mea sili ona mata'ina i le tala fa'asolopito o Volvo.

Faʻaalia i le aso 11 o Iuni, 1991 i le Stockholm Globe Arena, o le Volvo 850 GTL na maua ai se tupe faʻaalu tele mo le faʻailoga na folafola atu e ofoina atu se tulaga fou o le faʻafiafiaga avetaʻavale. E le'i leva ona fai. Na faʻalauiloaina foʻi i lalo o le mautauave "O se taʻavale malosi ma le fa o le lalolagi muamua", lea e aofia ai le faʻaogaina o le puipuiga o le itu, SIPS, o se fusipaʻu pito i luma o le tagata lava ia ma, e pei ona taʻua muamua, o le 5-cylinder transverse engine.

Volvo 850

FESOASOANI: The History of Logos: Volvo

O le Volvo 850 GTL fa'atasi ai ma se afi fa'amumu masani, 20 valves ma le 170 hp o le fa'ata'ita'iga muamua lea na tu'uina atu. Lua tausaga mulimuli ane, i le taimi o le Geneva Motor Show, na tuʻuina atu ai e Volvo se faʻamatalaga taua o le 850: le van. O le suiga fou o loʻo faʻaalia ai foliga masani a Volvo e pei o le pito i tua taumatau e faʻateleina le gafatia o le uta ae o se mamanu fou foi i ona moli faʻasolosolo atoa e ufiufi ai le pou D. Faʻamatalaina o le "tulaga o le foafoaga", na manumalo i le tele o faʻailoga e pei o. e pei o le taʻutaʻua o le "Good Design Grand Prize" i Iapani ma le taui "E sili ona matagofie" i Italia.

Volvo 850 T-5R

Ina ua mae'a le manuia o le esetete, na filifili Volvo e ofoina atu nisi afi filifiliga. O lea la, i tua i le Geneva Motor Show, o le Volvo 850 T-5r na tuʻuina atu - faʻatapulaʻa lomiga i le 2,500 iunite i lanu samasama - faʻatasi ai ma se afi turbo o le 240 hp ma le 330 Nm. O lenei faʻaaliga na aofia ai foʻi ma toe faʻaleleia mea faʻaleagaina, paipa tapuni sikuea ma 17. - inisi uili. O lenei lomiga mamalu na fa'atau atu i totonu o ni nai vaiaso, fa'atasi ai ma se fa'asologa fou o ta'avale uliuli mulimuli ane na gaosia, soso'o ai ma se T-5R fa'aola lanu meamata fou fa'atapula'a fo'i ile 2,500 iunite.

E LE'I MISIA: Manatu e mafai ona e ave taavale? E mo oe la lenei mea

O le van Volvo 850 na toe foʻi ai le igoa Suetena i le amataga o laina laina o le Thruxton Circuit, i Egelani. O le tauva ma veni i le British Touring Car Championship (BTCC) na tosina atu i ai le toatele o tagata a'o faʻatupeina tele le Volvo i le Tom Walkinshaw Racing team, lea na tauva ai le avetaavale Suetena o Rickard Rydell ma Dutchman Jan Lammers. O le mea e leaga ai, i le 1995, faatasi ai ma tulafono faʻafouina, na le mafai ai ona tauva ma vans ma faʻamalosia Volvo e sui faʻataʻitaʻiga. I lena taimi, o Rickard Rydell o le a faauma le BTCC i le tulaga 3.

Volvo_850_BTCC-2

I le va o faʻalauiloa manuia ma le toe foʻi mai i le tuuga, sa i ai pea le avanoa e faʻafeiloaʻi ai le Volvo 850 AWD. Ua lauiloa o le "taavale saogalemu i le lalolagi", o lenei faʻataʻitaʻiga na muamua i le lalolagi i tulaga o le saogalemu ma o le uluai taʻavale gaosiga e aofia ai taga ea i autafa.

Fa'ailoa i le 1995 ma fa'amatu'u mai i le tausaga mulimuli ane, o le Volvo 850 AWD o le ulua'i fa'ata'ita'iga a le Volvo fa'atasi ai ma le ta'avale afi e fa uili. O lenei faʻataʻitaʻiga fou na faʻapipiʻiina i se afi fou, faʻatasi ai ma le turbo boost, e mafai ona tuʻuina atu le 193 hp. O lenei veni e le'i mafaufauina o le muamua lea o le 'XC' fa'ata'ita'iga a Volvo ma le ta'avale 4-uili. I le 1996, na faasilasila ai e Volvo le iʻuga o le gaosiga o le faʻataʻitaʻiga, ina ua oʻo i le aofaʻi o le 1,360,522 taavale na gaosia.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili