Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 mai Niki Lauda na tamoe i le tuuga o siamupini mo le faʻatau

Anonim

Na faia foi ma le faamoemoe o le faailogaina o se isi aso faamanatu o le taamilosaga a Nürburgring, o le 1984 Race of Champions o se avanoa na maua e Mercedes-Benz e faamanatu ai le tatalaina o se taavale fou, faatasi ai ma se feteenaiga i le va o avetaavale Formula 1 mai vaitau eseese - mai Stirling Moss ia Jack Braham, mai James Hunt ma Niki Lauda, ma le talavou o Ayrton Senna ma Alain Prost.

O i latou uma i tua o le uili a Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 toetoe lava o se faasologa, e manatua e le Talafaasolopito o Senna, e aunoa ma se siamupini o le lalolagi F1 na manumalo, na iu lava ina laasia le tini i le tulaga muamua. O le tuʻuina atu o le lauiloa Niki Lauda i le tulaga lona lua i luga o le pulelaa, e ui i lea na saofagā i le faʻavaeina, iina, se taavale o le a avea ma faʻamatalaga mo Mercedes.

O le toe foi mai, 35 tausaga mulimuli ane

Ae ui i lea, toeitiiti atoa le 35 tausaga talu ona maeʻa le mea na tupu, o le Mercedes-Benz 190 E na faʻauluina e Niki Lauda, lea na umia e le Austrian, ua faʻatau nei, i se tulaga atoatoa ma i se tulaga atoatoa. Ae faʻapea foʻi ma ni nai kilomita na ufiufi.

Mercedes 190 E Niki Lauda

E oʻo lava i le faʻaaogaina o nofoa pito i luma o le tauvaga, faʻapipiʻi faapitoa mo le tuuga o siamupini, le Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 faʻasalalau, faʻatasi ai ma ona faʻaputuga Cosworth e fa, 185 hp o le mana i le 6200 rpm ma le 235 Nm o le torque i le 4500 rpm, ae mafai ona vave faʻaleleia i le 7000 rpm.

FOLLOW US ON YOUTUBE Subscribe to our channel

Leai se tau fa'asalalau

E maua mai ia Jan B. Lühn, o mea uma e faasino i le Mercedes-Benz 190 E 2.3-16 e Niki Lauda e le o tumau mo se taimi umi; e oʻo lava i le tagata faʻatau e manaʻo e aua le faʻaalia le tau ole tau mo le taavale, lea e tatau ona savali i le va o le 80 ma le 160 afe euros . O se tau e ui lava e maualuga, e faʻamaonia ona o le mamafa faʻasolopito o lenei Mercedes faapitoa ...

Mercedes 190 E Niki Lauda

Faitau atili