Zagato Raptor. Le Lamborghini na matou teena

Anonim

O LE Raptor Zagato na faʻaalia i le 1996, i le Geneva Motor Show, ma o mea uma na foliga mai o loʻo agaʻi atu i se gaosiga laʻititi o le limasefulu iunite ma na manatu foi o se sui o le Lamborghini Diablo, ona o le auai o le gaosiga o Italia i le poloketi.

Ae ui i lea, e pei ona i ai i le taunuuga, o le Raptor na iu ina faʻaititia i se faʻataʻitaʻiga galue e tasi, o le mea e mafai ona e vaʻaia i ata. A uma mea uma, aisea na e le sau ai i luma?

E tatau ona tatou toe foʻi i tua i le 90, lea o le manaʻo ma le manaʻo o Alain Wicki (tagata taʻalo skeleton ma le avetaavale taʻavale) ma Zagato, faʻatasi ai ma le galulue faʻatasi a Lamborghini, na mafai ai ona fanau mai le Raptor.

Zagato Raptor, 1996

Le Zagato Raptor

O se taʻavale taʻaloga sili lea na maua mai i le Lamborghini Diablo VT vaega taʻavale, o se taʻavale e fa uili, o le lima-saosaoa lima taʻavale ma le 5.7 l Bizarrini V12 faʻatasi ma le 492 hp, faʻapipiʻiina i totonu o se taʻavale faʻapitoa.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I le avea ai ma Zagato, e te le faʻamoemoeina se mea ae o se mamanu tulaga ese. O laina na tusia e le tusitala sili a Zagato i lena taimi, o Nori Harada, na faagaeetia i lo latou taofiofia o le malosi ma i le taimi lava e tasi i le lumanaʻi. O le taunuuga mulimuli e sili atu ona manaia ona o le puʻupuʻu o le taimi e oʻo ai i le mamanu mulimuli - e itiiti ifo i le fa masina!

Zagato Raptor, 1996

O se mea e mafai ona o le Zagato Raptor o se tasi o taavale muamua i le lalolagi na mamanuina atoa numera, e tusa lava pe leai ni faʻataʻitaʻiga faʻaletino e faʻamaonia ai le mamanu - o se mea e seasea tupu i aso nei, e ui lava i le faʻaogaina o numera i totonu o studios of design. o ituaiga taavale.

Faitotoa? e le o vaai foi ia i latou

O le taualuga masani e lua-bubble lea tatou te maua i le tele o foafoaga a Zagato sa i ai, ae o le auala e ulufale atu ai i le vaega o pasese e leai se mea masani - faitotoa? Ole mea lea mo isi…

Zagato Raptor, 1996

Nai lo o faitotoa, o le vaega tutotonu atoa - e aofia ai le matagi ma le taualuga - e tulaʻi i totonu o se faʻailoga faʻatasi ai ma le faʻamau i luma, faʻapea foʻi ma le pito i tua atoa, lea na nofo ai le afi. E aunoa ma se masalosalo o se vaaiga mataʻina...

Zagato Raptor, 1996

O le Raptor e tele atu togafiti i luga o lona lima, e pei o le mea moni e mafai ona aveese le taualuga, lea na liua ai le coupé i se auala.

Zagato Raptor, 1996

Mea'ai Fiber Carbon

O luga o le alava kaponi, uili magnesium, ma totonu o se faʻamalositino i le laʻititi. O le mea e mata'ina ai, na latou tu'uina atu fo'i le ABS ma le traction control, fa'atatau i le mamafa ma le fa'atauva'a mo le maualuga o le fa'atinoga!

O le taunuuga? O le Zagato Raptor na i ai le 300 kilokalama itiiti i luga o le fua faʻatusatusa i le Diablo VT , o lea, e ui lava o le V12 na tausia le tutusa 492 hp e pei o le Diablo, o le Raptor sa vave, e oʻo atu i le 100 km / h i lalo ifo o le 4.0s, ma mafai ona sili atu i le 320 km / h, o tau o loʻo i ai i aso nei o. faaaloalo.

Faafitia le gaosiga

Ina ua maeʻa le faʻaaliga ma le taliaina lelei i Sineva, na sosoo ai ma suʻega auala, lea na faʻaauau pea ona faʻafiafiaina le Raptor i lona taulimaina, faʻatinoga ma e oʻo lava i le taulimaina. Ae o le faʻamoemoe muamua e faia se faʻasologa laʻititi o le 50 iunite o le a faʻafitia, ma e leai lava se isi na o Lamborghini lava ia.

Zagato Raptor, 1996

Ina ia malamalama pe aisea e tatau ai foi ona tatou malamalama o le Lamborghini i lena taimi e le o le Lamborghini tatou te iloa i aso nei.

I lena taimi, o le SantʻAgata Bolognese faufale sa i lima Initonesia - na o le a maua e Audi i le 1998 - ma e na o le tasi le faʻataʻitaʻiga mo le faʻatau, o le (o loʻo i ai nei) mataʻina Diablo.

Tulimanu

Faʻalauiloa i le 1989, i le ogatotonu o le 1990s ua uma ona talanoaina ma galue i se sui o le Diablo, o se masini fou e maua ai le igoa Lamborghini Canto - ae ui i lea, o le taʻavale taʻaloga sili fou na i ai pea i ni nai tausaga.

O le Zagato Raptor na vaʻaia o se avanoa, o se faʻataʻitaʻiga e faia ai le fesoʻotaʻiga i le va o Diablo ma le lumanaʻi Canto.

Lamborghini Corner
Lamborghini L147, sili ona lauiloa o Canto.

E le gata i lea ona o le mamanu o le Canto, e pei o le Raptor, na mamanuina e Zagato, ma sa mafai ona maua ni mea e tutusa ai le lua, aemaise lava i le faʻamatalaga o nisi elemene, e pei o le voluma o le fale.

Ae masalo o le talileleia lelei a le Raptor na mafua ai ona toe foʻi Lamborghini i lana filifiliga e lagolago lana gaosiga ma Zagato, ma le fefe a faʻaalia le Canto o le a le maua ai le taimi manaʻomia poʻo se aafiaga.

le fa'atautu'i

Ma o lea, o le Zagato Raptor na faʻatapulaʻaina i tulaga faʻataʻitaʻi, e ui lava o loʻo galue atoatoa. O Alain Wicki, o se tasi o faiaoga o Raptor, na tumau pea e avea ma ana pule seia oo i le tausaga 2000, ina ua ia faatauina atu i luga o le tulaga lava e tasi na faaalia ai i le lalolagi, le Geneva Motor Show.

Zagato Raptor, 1996

Na fa'aalia e lona pule i le taimi nei i le Pebble Beach Concours d'Elegance i le 2008, ma e le'i va'aia lava talu mai lena taimi. O le a faʻatau atu nei e RM Sotheby's i le aso 30th o Novema (2019) i Abu Dhabi, faʻatasi ai ma le faʻatautuʻi na valoia se tau i le va o le 1.0-1.4 miliona tala (pe tusa i le va o le 909 afe euros ma le 1.28 miliona euros) mo lona faʻatau.

Ma le Pese? O le a le mea na tupu ia te oe?

E pei ona tatou iloa e leʻi i ai lava se Lamborghini Canto, ae o lenei faʻataʻitaʻiga na latalata, latalata tele, i le avea ma sui o Diablo ae le o le Murciélago tatou te iloa. Na faʻaauau pea le atinaʻeina o Canto seia oʻo i le 1999 (e tatau ona faʻaalia i le Geneva Motor Show i lena tausaga), ae na faʻaleaogaina i le minute mulimuli e Ferdinand Piëch, o le taʻitaʻi lea o le vaega Volkswagen.

O mea uma ona o lona mamanu, e pei ona taʻua i luga, e Zagato, lea na manatu Piëch e le talafeagai mo se sui o le Miura, Countach ma Diablo gafa. Ma o lea, na alu ai le isi lua tausaga mo Diablo na suia e Murciélago - ae o lena tala e mo se isi aso ...

Zagato Raptor, 1996

Faitau atili