Shiro Nakamura. Le lumanaʻi o Nissan i upu a lona ulu faʻasolopito o le mamanu

Anonim

Shiro Nakamura alu ese mai Nissan ina ua mavae le 17 tausaga. O ia o le ulu o le mamanu a le ituaiga ma talu ai nei o le taitai o le vaega atoa. Ua suia nei o ia e Alfonso Albaisa, lea ua tuua Infiniti.

O Carlos Ghosn, le pule sili o le Renault Nissan Alliance, na aumaia Shiro Nakamura i Nissan i le 1999, ma tuua ai Isuzu. Na vave ona avea Nakamura ma tagata autu i le suia o le ala Iapani. Sa i lalo o lana vaavaaiga na matou maua ai taavale na faailogaina le alamanuia, e pei o le Nissan Qashqai poʻo le "Godzilla" GT-R. O ia foi na aumaia ia i matou le Radial Juke, Cube ma le Eletise Leaf. Talu ai nei lava, na ia vaaia ai sina mea itiiti o mea uma i totonu o le vaega Nissan, mai le Datsun taugofie i le Infiniti.

I se auala e faatofa atu ai, o Shiro Nakamura, ua 66 nei ona tausaga, i se faatalanoaga ma Autocar i le taimi mulimuli o Geneva Motor Show, na faasino i le lumanai o Nissan ma le pasia o le molimau o galuega faatino sa i ai i lana pule.

Le lumanaʻi o le Nissan Qashqai

2017 Nissan Qashqai i Sineva - luma

Fai mai Nakamura, o le isi augatupulaga o le a sili atu ona faigata, aua e tatau ona faʻaleleia, ae aunoa ma le leiloa o le mea e avea ai le Qashqai ma Qashqai. O le crossover Iapani o loʻo avea pea ma taʻitaʻi sili maketi, o lea e leai se manaʻoga e toe faʻafouina. Fai mai Nakamura e le na o le puipuia o latou malosi, e tatau ona latou agai i luma.

O Geneva o le tulaga tonu lea mo le tuʻuina atu o le toe faʻaleleia o lenei faʻataʻitaʻiga, o loʻo vaavaaia pea e Nakamura. I se isi faaupuga, na o le lua pe tolu tausaga e tuʻuina atu ai le sui. E tusa ai ma le mamanu, o le faʻataʻitaʻiga fou ua toetoe lava maeʻa, o lona uiga, o le mamanu e toetoe lava a "aisa".

Ae mo totonu, lea na sau ai le Nissan Qashqai mo ni faitioga, fai mai Nakamura o iina o le a tatou vaaia ai suiga tetele. O totonu o le a faʻaalia ai le faʻafouina o tekinolosi, ma o le mea sili ona iloagofie o le faʻatupulaia lea o lau.

2017 Nissan Qashqai i Sineva - Tua

O le Qashqai toe fa'afouina na maua le ProPilot, le tekonolosi a Nissan mo ta'avale tuto'atasi. O lo'o i ai nei i le tulaga muamua, ae o le a tu'ufa'atasia e le sui o le a tu'ufa'atasia nisi matafaioi e tu'u ai i le tulaga lua. O lea la o le mamanu o le HMI (Human Machine Interface po o Human Machine Interface) o loʻo faʻatulagaina mai le amataga ma le amanaia o le tele o le sao o le avetaʻavale tutoʻatasi o le a faia i le lumanaʻi.

Fa'atalitali i totonu o lo'o i ai le tele ma sili atu galuega fa'atino, ae o le a tatou le va'aia ni fa'amau sili atu nai lo mea o lo'o iai nei. O le faʻateleina o le tele o le lau o le a le gata ina faʻatagaina ai le tele o faʻamatalaga, e taʻu mai ai foi o le avanoa i galuega fou e mafai ona ausia naʻo lona faʻaogaina.

Le Nissan Juke fou

2014 Nissan Juke

O le agai i luma i le isi crossover manuia o le ituaiga, lea ua uma ona tatou vaʻavaʻai atili i ai, o le sui o Juke e tatau ona iloa mulimuli ane i lenei tausaga. Fai mai Nakamura, "O le Nissan Juke e tatau ona tausisia lona tulaga ese ma le malie. Sa matou taumafai i le mea sili e faatumauina lona uiga ese. O le a matou faia se laʻasaga tele i le mamanu, ae o le a faʻaauau pea ona iloa o se Juke. O elemene autu e tatau ona tumau e pei o foliga poʻo faʻatusatusaga. O taʻavale laiti e faigofie, e mafai ona latou faʻamalosi."

Pe o le a iai se “Godzilla” fou?

2016 Nissan GT-R

E tele taumatematega e uiga i se sui o le Nissan GT-R, ma o le autu o le talanoaga e masani ona taamilo i le isi-gen hybridization. Ae ui i lea, mai faʻamatalaga a Nakamura, e foliga mai o le fesili sili atu ona saʻo o le "pe i ai moni se sui?". O le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei, e ui lava i suiga faʻaletausaga, faʻamanatuina i lenei tausaga lona 10 tausaga talu ona faʻalauiloa. O le fa'afouga lata mai na va'aia le GT-R maua se mea fou ma mana'omia tele totonu.

Nakamura e faasino i le GT-R o se Porsche 911, o lona uiga, o le faʻaauau pea o le evolusione. Afai e sau se mea fou, e tatau ona sili atu i mea uma. Naʻo le taimi e le mafai ai ona faʻaleleia le faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei o le a latou agai atu i le toe faʻaleleia atoatoa, ma e tusa ai ma le mamanu, o le GT-R e leʻi matua. I le taimi nei o loʻo faʻaauau pea ona faʻatau uma GT-Rs.

O le isi faʻataʻitaʻiga e masalosalo: o le sui o le 370Z

2014 Nissan 370Z Nismo

Ole tele pe itiiti le taugofie o ta'avale ta'aloga e le'i maua se olaga faigofie. E faigata ona fa'amaonia mea tau tupe le atina'eina o se coupé fou po'o se roadster mai le amataga pe a masani ona la'ititi le aofa'i o fa'atau. Ina ia faʻataʻamilo i lenei tulaga, na faʻavaeina faiga faapaaga i le va o le tele o tagata gaosi oloa: Toyota GT86 / Subaru BRZ, Mazda MX-5 / Fiat 124 Spider ma le lumanaʻi BMW Z5 / Toyota Supra o le faʻataʻitaʻiga sili lea o lenei mea moni.

Pe o le a agai atu Nissan pe leai foi i se faʻataʻitaʻiga pisinisi tutusa, matou te le iloa. E leai foi se mea e faaopoopo e Nakamura e uiga i se sui e mafai ona sui i le Z. E tusa ai ma le mamanu, e faigata nei ona maua le manatu saʻo. O le maketi e laʻititi mo nofoa e lua nofoa, ma e naʻo Porsche e foliga mai e lava tagata faʻatau. Ua tele talosaga mo se sui o Z, ae o nei mea e sili atu "pe a pe a ..." faʻatinoga nai lo talosaga ogaoga mo se sui.

Atonu e manaʻomia se auala fou. Nissan Bladeglider?

2012 Nissan Deltawing

"Bladeglider ua na o se faʻataʻitaʻiga, e leʻi fuafuaina mo le gaosiga. E tusa lava pe mafai ona tatou gaosia le numera saʻo o iunite i le tau saʻo, ou te le iloa pe lava le maketi. Ae ui i lea, o se taʻavale manaia - o se nofoa e tolu nofoa,” o le tala lea a Shiro Nakamura.

FESOASOANI: BMW Designer faʻafaigaluegaina e Infiniti

Mo i latou e le masani i le Nissan Bladeglider, o se suʻesuʻega lea mo se taʻavale taʻavale eletise. Fausiaina o se faʻataʻitaʻiga auala faʻataʻitaʻi o le Deltawing mataʻina, o le Bladeglider o loʻo i ai lona foliga foliga (pe a vaʻaia mai luga) o lona uiga autu. I se isi faaupuga, o le pito i luma e sili atu le vaapiapi nai lo le pito i tua.

E lua Bladeglider prototypes ua uma ona mamanuina, faatasi ai ma le faʻamatalaga lata mai e iloa i le taimi o Taaloga Olimipeka i Rio de Janeiro i le 2016. O le faʻataʻitaʻiga e faʻatagaina ai le felauaiga o tagata e toʻatolu o loʻo nofoia, faʻatasi ai ma se tulaga taʻavale tutotonu, à la McLaren F1.

I le tautalagia o eletise, o le Nissan Leaf o le a faʻatasi ma nisi faʻataʻitaʻiga

Nissan Laulau

O iinei, e leai se masalosalo o Nakamura: "O le a tele ituaiga o taavale eletise i le lumanaʻi. O le Laulau e sili atu o se faʻataʻitaʻiga, ae le o se faʻailoga." E pei o lea, o le a le gata ina tatou vaʻaia nisi faʻataʻitaʻiga eletise i Nissan, ae o le a maua foi e Infiniti. Muamua, o le Laulau fou o le a faʻafeiloaʻi i le 2018, faʻafuaseʻi ona sosoʻo ma se isi faʻataʻitaʻiga, o faʻamatalaga eseese.

O tagata o loʻo nonofo i le taulaga o taʻavale lelei ia mo se eletise eletise, ae tatou te ono le vaʻaia ni faʻataʻitaʻiga i se taimi lata mai. Ua manatu Nakamura e fia aumai se tasi o taavale kei Iapani i Europa, ae e le mafai ona o tulafono faatonutonu eseese. E tusa ai ma ia, o se taavale kei o le a avea ma aai sili ona lelei. I le lumanaʻi, afai e iai se taavale a Nissan, e faʻamaonia e Nakamura e mafai ona avea ma se eletise.

O le mamanu foi e faasino ia Nismo. Qashqai Nismo i le tafailagi?

Shiro Nakamura o loʻo i ai le manatu o loʻo i ai le avanoa mo le tele o faʻataʻitaʻiga i lalo o le Nismo brand. E oo lava i se Qashqai Nismo e mafai ona faʻatusa, ae e tatau ona i ai se suiga atoa o le crossover: afi ma faʻamalolo e tatau ona ofoina atu se isi tulaga o le faʻatinoga ma tomai. E le mafai ona fa'aitiitia i na'o suiga teuteu. I le taimi nei, o Nismo o loʻo i ai faʻamatalaga o le GT-R, 370Z ma Juke, faʻapea foʻi ma Pulsar.

O le sui o Shiro Nakamura o Alfonso Albaisa, lea ua avea nei ma pule e avea ma faatonu o le foafoaga o Nissan, Infiniti ma Datsun. Seia oo mai i le taimi nei, sa umia e Albaisa le tulaga o le faatonu o mamanu i Infiniti. O lona tulaga muamua ua nofoia e Karim Habib mai le BMW.

Mulimuli ia Razão Automóvel ile Instagram ma Twitter

Faitau atili