Ole Renault Clio fou lea. evolusione ae le o le suiga

Anonim

I le tausaga 2018, o le Renault Clio ua toe avea ma taavale sili ona faatau atu i Potukale , atoa 13 592 iunite faʻatau, toetoe lava faaluaina le lona lua i luga o le lisi, le Nissan Qashqai, o loʻo auai foi i le Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance.

O se taavale faavae mo Renault, e le gata i Potukale ae faapea foi i Europa, avea ma fa'ata'ita'iga lona lua sili ona fa'atau atu i lenei itulagi o le kelope , i le maeʻa ai o le Volkswagen Golf ma pulea le B-segment talu mai le 2013, ina ua faʻalauiloaina le fa o augatupulaga.

Mai lena taimi seia oo mai i le taimi nei, ua siitia Clio i le faatauina atu i tausaga uma, faatofa atu i le maketi ma lona tausaga sili ona lelei i le 2018 , ma 365,000 iunite faʻatau atu i Europa. O se taunuuga matagofie, mo se taavale sa i luga o le maketi mo le ono tausaga, e aunoa ma le mauaina o se toe faaleleia taua.

Renault Clio 2019

se taamilosaga fou

O le lona fa o augatupulaga o le galuega a Laurens van den Acker, o le mamanu e nafa ma le faʻafouina o ata o faʻataʻitaʻiga a le ituaiga. Ma o ia lea na ia faaalia le tupulaga lona lima, i se mea na faapolopolo mo faamasino o le Taavale o le Tausaga lea sa ou i ai.

O le amataga e matua ese lava mai le muamua, e pei ona amata e Clio V se tulaga fou , le CMF-B, lea o le a mulimuli ane faʻasoa e le tele o isi Alliance faʻataʻitaʻiga, faatasi ai ma le isi Nissan Micra. E ui lava e leʻi tuʻuina atu e Renault le tele o faʻamatalaga faʻapitoa i le Clio fou, ua faʻamaonia o le umi e 14mm puupuu ma o le maualuga ua pa'ū foi i le 30mm.

O fa'avae uma ma vaega o le tino e 100% fou (...) o lenei augatupulaga fou e taua tele ia i tatou. O le amataga lea o se taamilosaga fou, e pei ona tupu i le Clio muamua.

Laurens van den Acker, Fa'atonu o Fa'ailoga Fa'aliga, Renault Group
Renault Clio 2019

Laina Renault Clio R.S

evolusione ae le o le suiga

I le amanaia ai o le tulaga sili ona lelei o pisinisi a le augatupulaga ua maeʻa nei, lea na ausia lona tau sili ona lelei i le tausaga na teʻa nei na galue ai, o le a le faʻamoemoeina se suiga i le faiga, e pei ona faʻamaonia e van den Acker: "O le Clio IV na faia. ua avea ma faailoga, e fiafia pea tagata i lana sitaili, o lea e le talafeagai ai le suia o le mamanu fafo.

Fa'asoa i la matou nusipepa

I totonu o se potu i le Mortefontaine test complex e lata ane i Pale, e lua o faʻataʻitaʻiga muamua na faʻaavanoaina i se vaega toʻaitiiti o le au tusitala, faʻatasi ai ma le latou tusitala o loʻo faʻamatalaina auiliiliga ua suia mai le augatupulaga muamua.

Renault Clio 2019

O le saini "C" o moli o le ao e fou i le Clio, ae o loʻo iai i isi Renaults.

O le pito sili ona manino o loʻo i luma: o lamepa o lo'o i ai nei foliga tutusa ma se saini malamalama i le "C" , faia i le 100% LED tekonolosi, e pei o isi faʻataʻitaʻiga uma o le faʻailoga, faʻapitoa e latalata ile Mégane. O le pulou na maua se foliga fou, faatasi ai ma ivi 'aso'aso e maua ai se foliga sili atu le malosi, faʻapea foʻi ma le pito i luma lapoʻa, tuʻu i le ogatotonu o le bumper.

Na maua e le auvae se isi togafitiga i luga o latou pito i lalo, ae faʻaauau pea le faʻaogaina o foliga na manuia ai le faʻataʻitaʻiga muamua. O se faʻataʻitaʻiga o lenei mea o le "tauʻau" i luga o uili pito i tua, lea e saofagā i foliga taʻaloga o le faʻataʻitaʻiga.

Renault Clio 2019

O le a le maua lava e Clio se fausaga tino e tolu-faitotoa , o le mea lea o loʻo "natia" ai le pito i tua o le faitotoʻa i le vaega faʻailo, ae o le taimi nei ma se mamanu sili atu ona faʻaeteete. I le vaaiga i tua, o le aiga e lagona ma le Clio muamua na tumau pea, ae o le taimi nei o loʻo i ai moli siʻusiʻu ma se tolu-dimensional aafiaga.

O le taualuga pito i lalo, i tafatafa o faitotoʻa pito i tua, e saofagā i le faʻaalia o le silhouette ma o loʻo i ai se aofaʻiga fou o uili, fua mai le 15" i le 17". O se fa'amatalaga mata'utia o tama'i pupuni i tafatafa o puipui palapala pito i luma, lea e fesoasoani e fa'aleleia ai le aerodynamics. E tusa ai ma le faʻailoga, o le toso faʻatasi (Cx faʻateleina i le pito i luma) o le 0.64.

Tulaga Meafaigaluega Fou

O le Clio V o le a amataina ni vaega se lua o meafaigaluega, o le R.S. Line ma le Initiale Paris. O le mea muamua o le a suitulaga i le GT Line muamua ma ofoina atu se foliga e sili atu le taʻaloga, e faʻaalia ai le faʻamalama meli, o le lau uʻamea o loʻo faʻataʻamilo i le pito i luma, le mamanu faʻapitoa o uili, e 17" ma le pito i tua ma se puller uʻamea. I totonu o le fale, o lenei lomiga e aofia ai foʻi faʻaoga i faʻataʻitaʻiga alava carbon, uili faʻapipiʻi i paʻu faʻamaʻi ma suʻi mumu, pedals ma ufiufi alumini ma nofoa faʻatasi ai ma le lagolago pito sili atu.

Renault Clio 2019
Agavale i le taumatau: Clio R.S. Line, Clio Intens, ma Clio Initiale Paris

O se fa'amatalaga sili atu ona matagofie e toe fo'i atu ai i le Clio, fa'atalosagaina le Clio Baccara tuai mai le 1991. Le fou. Initiale Paris fa'ailogaina i le fa'aogaina o chrome i fafo ma uili 17" fa'atasi ai ma se mamanu fa'apitoa mo lenei fa'asologa. I totonu, o lenei lomiga sili atu "chic" o loʻo faʻaogaina nofoa lagolago pito i luga maualuga e pei o le R.S. Line, ae faʻapipiʻi i le paʻu i se leo faapitoa. O le mea lava e tasi e tupu i tua o le uili ma lua isi siosiomaga i totonu o loʻo avanoa foi: tasi i le uliuli ma le tasi i le lanu efuefu.

I le aofaʻi, o loʻo maua Clio i lanu eseese e sefulutasi, faʻamaonia le moli Valencia , lea o le a avea ma lanu faʻalauiloa ma atonu e sili atu le taliaina nai lo le mea e te mafaufauina. I le augatupulaga talu ai, e sili atu i le 25% o iunite na faʻatau atu na tuua le fale gaosi oloa na valiina i le uluai uʻamea mumu, faʻalima taimi na tupu i le lanu mumu o le lona tolu o augatupulaga.

Renault Clio 2019

E sefulutasi lanu fafo o lo'o avanoa

O lenei augatupulaga fou o Clio e toe maua mai le mea sili na i ai i augatupulaga ua mavae. O le mamanu pito i fafo o le Clio 4 na faʻasesēina tagata faʻatau ma faʻaauau pea i aso nei. O le mea lena na matou filifili ai e faʻasao le kenera, ae faia, i le taimi lava e tasi, sili atu ona faʻaonaponei ma sili atu ona matagofie.

Laurens van den Acker, Fa'atonu o Fa'ailoga Fa'aliga, Renault Group

Inisinia: mea ua iloa

Ola, ma i le lanu, o le Clio V fiafia i le tepa muamua, faʻaalia se tulaga sili atu le matua, sili atu i mea uma ona o loʻo i ai nei se pito sili atu ona homogenized i le laina o le ituaiga. O se tasi lea o fa'amuamua a le poloketi: vaʻaia mai mamao pe latalata, o le Clio fou e tatau ona vave faʻaalia o se Clio, ae o se Renault foi.

Renault Clio 2019

Renault Clio Intens

Renault e leʻi faʻasalalau uma faʻamatalaga faʻapitoa e uiga i le CMF-B fou, poʻo le tele o afi o le a maua. Ae o lo'o fa'ailoa mai e le lomitusi fa'apitoa Falani le avanoa e maua ai ni afi se tolu.

O le ofo o penisini o le a fatuina e le 1.3 turbo faʻasoa ma Daimler, ua uma ona faʻaaogaina i le tele o faʻataʻitaʻiga Alliance ma le fou 1.0l tolu cylinders . E uiga i le Tiso 1.5 dCi , e tatau foi ona tumau avanoa, faʻaopoopo i le lautele o le ua uma ona faʻamaonia Hybrid E-Tech . I lenei tulaga, e tusa ai ma ia lava punaoa, e tatau ona avea o se hybrid lea e tuufaatasia ai se afi penisini 1.6 ma se alternator tele, e suitulaga i le uili lele ma se maa, mo se malosiaga tuʻufaʻatasia o loʻo taumatemate e lata ane. 128 hp

le lumanai o a Clio R.S. e leʻi taʻua, ae, afai e i ai, e mafai ona faʻaogaina le 1.8 turbo afi tutusa e pei o le Alpine A110 ma le Mégane RS, masalo ma le mana faʻaititia i le 220 hp, o le tau o le lomiga faʻapitoa lata mai o le Clio RS 18, i le augatupulaga ua mavae. Se'i vagana ua filifili Renault mo se mea fa'afefiloi, lea e mafai ona avea ma avanoa...

Fa'ai'uga

E le'i suia e Renault le sitaili i fafo o le tupulaga lona lima o Clio, e le mafai foi, ona o le taliaina o le tupulaga lona fa ma o loo faaauau pea ona fiafia. Nai lo lena, na faʻalatalata atili ai i isi faʻataʻitaʻiga i le vaʻaiga, i faʻamatalaga vaʻaia, e ui lava na suia i se tulaga e matua ese lava mai le faʻaoga na faʻaaogaina e le fa.

Afai e le suia atoa e le maketi le tofo, o le Clio fou o loʻo i ai mea uma e faʻamalieina ai tagata Europa. O le mea lea o le a vaʻaia i le taimi muamua o le faʻaaliga lautele, faʻatulaga mo le isi Geneva Motor Show, i le vaiaso muamua o Mati. O le mea e malie ai, i lena aso o le a faʻaalia foi le tupulaga fou o lana fili autu i le vaega, le Peugeot 208 fou . O loʻo faʻamoemoeina se lomiga olaola o le mea na tupu a Suiselani.

O augatupulaga e fa o le Renault Clio

Aua nei galo le measina.

Faitau atili