Feiloai i le avetaavale Potukale o loo tuuga i se faasologa aloaia NASCAR

Anonim

E pei e faʻamaonia o loʻo i ai se Potukale i tulimanu uma o le lalolagi ma i galuega uma, o le pailate Miguel Gomes o le a tuuga tumau i le NASCAR Whelen Euro Series EuroNASCAR 2 siamupini mo le au Siamani Marko Stipp Motorsport.

O le auai masani i tuuga faʻapitoa a le NASCAR, o le avetaavale Potukale e 41-tausaga le matua na auai i le au Siamani i le tausaga talu ai e tauva i le tuuga faʻataʻitaʻi mulimuli o le EuroNASCAR Esports Series i le Zolder Circuit.

O le taunuu atu i le "vaega Europa" a le NASCAR e sau ina ua uma ona auai i le 2020 i le NASCAR Whelen Euro Series (NWES) polokalame faʻafaigaluegaina avetaʻavale.

Ae mo le poto masani i le aveina o taavale tauvaga, ua uma ona auai Miguel Gomes i tuuga a Stock Car, i le European Late Model Series ma le British VSR V8 Trophy siamupini.

Le NASCAR Whelen Euro Series

Faavaeina i le 2008, o le NASCAR Whelen Euro Series e 28 tuuga e vaevaeina i taamilosaga e fitu ma lua siamupini: EuroNASCAR PRO ma EuroNASCAR 2.

Ae mo taavale, e ui lava e tolu ituaiga o tauva - Chevrolet, Toyota ma Ford - i lalo o le "paʻu" e tutusa. I lenei auala, latou te mamafa uma 1225 kg, ma o loʻo i ai uma le 5.7 V8 ma le 405 hp ma oʻo atu i le 245 km / h.

Miguel Gomes NASCAR_1
O Miguel Gomes na aveina se tasi o taavale NASCAR Whelen Euro Series.

O le faʻasalalauga o loʻo nafa ma se pusa taʻavale tusi faʻatasi ma faʻatusatusaga e fa - "vae dog", o lona uiga, ma le mea muamua agai i tua - lea e tuʻuina atu le mana i uili tua ma e oʻo lava i fua tutusa: 5080 mm umi, 1950 mm. lautele ma le uili o le 2740 mm.

O le vaitau 2021 e amata ia Me 15th ma se malaga faalua i Valencia, i luga o le taamilosaga Ricardo Tormo. O le a faʻaalia ai foʻi taʻaloga taʻilua i Tele (Czech Republic), Brands Hatch (Egelani), Grobnik (Croatia), Zolder (Belgium) ma Vallelunga (Italia).

"Na avea le NASCAR ma oʻu naunauga talu mai loʻu laʻitiiti ma o le mafai ona tauva i se faasologa aloaia NASCAR o se miti ua taunuu"

Miguel Gomes

O le mea e malie ai, e leai se tasi o taʻaloga e faia ai tauvaga mo le 2021 vaitau o le EuroNASCAR PRO ma le EuroNASCAR 2 siamupini o le a faia ai se ala oval, o se tasi o uiga taua o le amio pulea. O fafo sa i ai ovals Europa o Venray (Netherlands) ma Tours (Farani), lea ua uma ona avea ma vaega o lomiga ua mavae o le siamupini.

Faitau atili