I le uili o le Mazda MX-5 RF fou

Anonim

O le taimi lona lua lea na filifilia ai aʻu mo Yabusame (ma afai e te le iloa poʻo le a lena mea, o loʻo e misia vasega). O le taimi mulimuli o le 2015, ina ua valaaulia i matou e Mazda e suʻe le Mazda MX-5 ND. Ua matou toe foi i Barcelona ma i luga o auala lava e tasi, ae o le taimi lea o le taʻavale sili ona faʻatau atu i le lalolagi o loʻo faʻaalia ia lava ma se hardtop e mafai ona faʻaaogaina. O se "solofanua" e alu i le igoa Mazda MX-5 RF.

O le Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback) ua faʻamoemoe e avea o se faʻataʻitaʻiga matagofie e faʻatatau i tagata lautele e suʻe se taʻaloga taʻaloga, faʻaliliu ma faʻaoga i vaitau uma. Ae e tumau pea le agaga o le Mazda MX-5?

E leai se masalosalo tele e uiga i le manuia o lenei lomiga, naʻo le iloiloina o faʻatauga o le augatupulaga talu ai: o le MX-5 NC coupé version na faʻatau atu nai lo le roadster i le faaiuga o le taamilosaga o le olaga.

Ae o le RF lenei e sili atu nai lo le Mazda MX-5 ma le hardtop ma, afai ou te fai atu, e tau le ausia i le augatupulaga talu ai - e le o se mea manaia e pei o le auala. O le fofo na maua mo lenei RF o loʻo faʻaumatia ma tuʻuina atu i ai se foliga targa e liliu ai ulu i lona ala - talitonu mai ia te aʻu, na faia iina.

Le pito i luga fou e mafai ona toe fa'afo'i ma se fa'asologa o lu'itau

I lenei suiga loloto faaletino, e tatau i inisinia i le Hiroshima brand ona amanaia ni sini taua se tolu: 1) o le pito i luga e tatau ona mama ma laititi; lua) e tatau ona tutusa le uili ma 3) e le mafai lava ona ositaulagaina le avanoa i totonu.

Ina ua uma ona filifili e alu i lalo i se ala lamatia, lea o le a liliu ai lenei RF i se MX-5 e le mafai ona 100% tatala, o le taunuuga o se galuega moni o inisinia ma mamanu mo le fiafia o lagona.

I le uili o le Mazda MX-5 RF fou 11074_1

I le faiga liliu, faagaoioia e ala i se faamau faautauta i luga o le faamafanafanaga ogatotonu (i lenei lomiga o le MX-5 leiloa le leve tusi lesona ma o le faagasologa atoa faagaoioia hood o le 100% eletise) le pito i luma ma totonugalemu vaega o le taualuga vaega tolu e mou atoa i le. tua o nofoa. O nei mea uma i totonu 13 sekone ma oʻo atu i le 10 km / h, lea e taʻitaʻia ai le Mazda e faʻaigoaina le igoa o le taualuga toe faʻaaogaina ma le vave tatala i luga o le maketi.

Jinba Ittai ma le taua o le faatumauina o le agaga

(Ua e faitau pe o le a le Jinba Ittai? O le tala e toe foʻi i le 1 185, e tatau ona e amata nei…)

E ui o le fofo na maua mo le pulou o se faafitauli foia, o le faaopoopo 45 kilokalama o le mamafa na lagonaina i luga o le fua na taitai atu ai i se faasologa o suiga faaletino i le taavale. O nei mea uma ina ia Jinba Ittai (o le mea ua tatou iloa uma e saʻo?…) o le a le pine.

Fa'amalologa

I le tulaga o le faʻamalolo, o le Mazda MX-5 RF o loʻo faʻatumauina le polokalame o faʻamaʻi faʻalua i luma ma le tele o lima i tua, ae ui i lea, na faʻaalia suiga i tulaga o le fetuunaiga o le paʻu faʻamautu pito i luma ma vaipuna, lima ma tua tu. . Ua toe fetuuna'i foi le mamafa o le kesi o mea e te'i ai e totogi ai le mamafa faaopoopo o le 45 kilokalama o le pulou.

I le uili o le Mazda MX-5 RF fou 11074_2

Fa'atonuga

I le faaiuga o le aso o nei suiga e le mafai ona afaina ai le Mazda MX-5's uiga faʻataʻavale lagona. O lo'o iai pea le fa'atonuga o le eletise fa'alua pinion na fa'aaogaina mo le MX-5 (ND) o lo'o iai nei, ae e tatau ona toe fa'aleleia ina ia mautinoa ai se amio e sili atu.

E tusa ai ma le Mazda, sa tatau ona faʻateleina le fesoasoani faʻatautaia e maua ai se tali sili atu i le taimi lava na amata ai ona matou liliu le uili. O le tele o lo tatou viliina o le foeuli, o le tele foi lena o le faaitiitia o le fesoasoani.

I le uili

E lua tamaʻi atopaʻu ma lua peleue na lava e faʻatumu ai le 127 lita o ato. O le kata pisinisi a le Mazda MX-5 e tumau pea, o lona uiga o se auala e umi atu nai lo ni nai aso, e oʻo lava i le taumafanafana.

I le uili o le Mazda MX-5 RF fou 11074_3

I totonu, o loʻo tumau pea le faʻafitauli o le teuina, e toetoe lava a leai se mea e teu ai mea sei vagana ai le totigilima vaega o loʻo i le va o nofoa e lua ma i totonu o se tamai vaega i tafatafa o le taofi lima, lea e fetaui ma le telefoni ... pe afai e le tele tele . Se mea e toe iloilo i se fa'afouga o loma.

O le mea muamua na matauina e lenei Samurai i luga o le solofanua (se'i o tatou fa'aauau le mea lea, e lelei mo oe le iloa o le a le Jinba Ittai…) o suiga na taula'i i ai le quadrant. O loʻo i ai se mata fou TFT lanu 4.6 inisi o loʻo tu i le agavale o le rev counter, lea e suitulaga i le monochrome screen. E ese mai i lena, o le MX-5 tuai lava e tasi ma o le mea tonu lena na ou faʻamoemoeina.

A o matala le taualuga, pe a uma le 13 sekone o se gaioiga e ofo ai tagata uma e ui atu i lona alofa tunoa, o le lagona o loʻo tatou i ai i le uili o se taʻavale moni. E ui ina tatou lagona teisi atu le puipuia, lea e mamao mai se lagona le lelei.

I le uili o le Mazda MX-5 RF fou 11074_4

Mazda MX-5 RF SKYACTIV-G 2.0

O le aso muamua e faʻaalu i tua o le uili o le Mazda MX-5 RF SKYACTIV-G 2.0. O le 2.0-lita o le atmospheric engine o loʻo faʻaauau pea ona tuʻuina mai ia i tatou lona mana faʻapitoa i le maualalo o le rpm, e oʻo atu i le maualuga o le 200 Nm i le 4,600 rpm. Avetaavale ma le leai o se taavale, o lenei iunite o loʻo i ai le faʻasalalauga tusilima (tatou te le amanaiaina o loʻo i ai nei se 6-saosaoa otometi i lenei afi, lelei?) mamafa 1,055 kg, lea e tumau pea o se numera sili ona lelei i lenei taua gaʻo. I lenei lomiga sili atu vitamini-tumu, taumafa e sili atu i le 8 l / 100 km.

O numera o loʻo totoe o loʻo faʻamalosia foi: 7.5 sekone e faʻamaeʻa ai le saoasaoa mai le 0 i le 100 km / h ma le 215 km / h o le saoasaoa maualuga. I le faaopoopo atu i le tele o avanoa, o lenei poloka e aumaia ai tekinolosi i-taofi mai le Mazda ma se fa'asologa o le faiga toe fa'afouina taofi i-ELOOP.

Mazda MX-5 RF SKYACTIV-G 1.5

I luga o le 131hp Mazda MX-5 RF SKYACTIV-G 1.5 o nei fuainumera e itiiti le fiafia, ae matou te iloa uma o le MX-5 e sili atu nai lo se siata faʻapitoa: 150Nm o le maualuga maualuga i le 4,800rpm, 8.6 sekone mo le taʻavale mai le 0 i le 100 km/h ma le 203 km/h ole saoasaoa maualuga.

O le MX-5 SKYACTIV-G 1.5 e manaʻomia le tele o galuega pusa pe a matou manaʻo e aʻe i lena auala feʻaveaʻi, lea e te faʻamoemoeina. Ae ui i lea, e tauia i matou i le manaia o le leo uʻamea o lenei tamai poloka. I le isi itu, o le taumafa i lenei afi e maualalo, ma le averesi e tusa ma le 7 l/100 km.

E leai se aveta'avale, e le'i fa'aaogaina ma fa'atasi ai ma le 6-speed manual gearbox (na'o le tasi e maua) e 1,015 kg lona mamafa.

I le uili o le Mazda MX-5 RF fou 11074_5

Pe o le taavale sa'o mo a'u?

Atonu e le o se taavale sili ona saoasaoa e te aveina, ae pei o le Mazda MX-5 moni e malie, mataalia, paleni ma faigofie ona maua i tulaga ogaoga - o le agaga lena. Filifili se auala lelei, tatala le taualuga ma tuʻu oe e alu. Afai o le vevela i fafo e toetoe lava a le lelei e pei o lenei faʻafesoʻotaʻi muamua, e leai se faʻafitauli: o loʻo i ai nofoa faʻamafanafana e totogi, o se filifiliga faʻatulafonoina.

Afai o loʻo e suʻeina se mea e mafai ona faʻaaogaina i soʻo se taimi o le tausaga, ma se tau taugofie, paleni tau tausiga ma le malosi qb, o le Mazda MX-5 RF e mautinoa lava o se fuafuaga e mafaufau i ai. O lea ua na'o le tasi e totoe i le faletaavale. Faatasi ai ma tau e amata i lalo ole 30 afe euros, e te mafaufau ai ...

Fa'atalanoa le lisi o tau mo le Mazda MX-5 RF fou iinei

I le uili o le Mazda MX-5 RF fou 11074_6

Faitau atili