Matafaga Bot. Ose robot e fa'amama sikareti mai matafaga

Anonim

Le manatu o le fatuina o le matafaga bot na oo mai ina ua vaaia e Edwin Bos lona atalii e fa tausaga le matua o taalo i le matafaga i Netherlands, ma iu ai ina piki i luga le tele o sikaleti i ona lima.

O ni nai sikaleti fa'atatau e 4.5 piliona (4,500,000,000,000) e fa'ai'u o lapisi i le lalolagi i tausaga ta'itasi, e tusa ai ma se su'esu'ega a Pasila i le 2019. faia i vaila'au ma micro-plastics e 14 tausaga e malepe ai.

Edwin Bos, faatasi ai ma lona uso a fai pisinisi, Martijn Lukaart, na iu ina fausia se robot - na faavaeina uma le kamupani TechTics e atiina ae - e mafai ona puʻe sikaleti i luga o le oneone i luga o le matafaga e faʻaaoga ai le atamai.

O le Beach Bot, lea e taʻua foi o le "BB", e faʻaaogaina mea pueata e suʻe ai sikaleti o loʻo i luga, i luga o le oneone ma, pe a faia se faʻamaoniga lelei, e puʻeina i latou i le faʻaaogaina o se pea lima ma nifo, e pei o ni selu. , lea e mafai ona pa'u'u ai le oneone ae na'o le pito o lo'o mau i totonu.

O toega o loʻo teuina lelei i totonu o le robot ma, pe a mafai, teuina mulimuli ane i o latou lava nofoaga.

lagolago a Microsoft

O Microsoft o se tasi o paaga a le poloketi. E ala i lana talosaga - Microsoft Trove App - e mafai e tagata ona tuʻuina atu ata o vaega faʻapitoa o le matafaga o loʻo i ai faʻamau, e mafai ona "puʻeina" e le robot.

matafaga bot

O ata na tu'uina atu e su'esu'eina ma su'e sikaleti, e fesoasoani i le Beach Bot e su'e i latou i le olaga moni, fa'aa'oa'oina lona algorithm e iloa ai ata.

Afai e talia le ata, e tauia tagata faʻaoga i se tau faʻatusa o le 0.25 tala, e tutusa ma le 0.21 euros.

matafaga bot

E tusa ai ma sui o le poloketi, i le suʻega muamua, na faia ia Setema o le tausaga talu ai, na mafai ai e le Beach Bot ona puʻeina le 10 paʻu i le 30 minute - o le maa na te faʻaogaina e mafai ai mo le tasi le itula o gaioiga.

I le isi suʻega, o le Beach Bot o le a faʻatasi ma isi robots e lua, laʻititi i le lapopoa, lea o le a nafa ma le suʻesuʻeina muamua poʻo fea o totoe o loʻo i ai ma "faʻailoa" le robot autu o loʻo i ai, faʻafaigofie lana galuega ma faia le aoina. vave.

matafaga bot

E tusa ai ma Edwin Bos, o loʻo faʻamoemoeina "i le lumanaʻi, o le a iloa e robots isi ituaiga o toega".

Faitau atili